ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

0 Θα μεταφερθούν τα αρχαία του σταθμού «Βενιζέλου»

Θα εκτεθούν σε άλλο χώρο, ώστε να είναι επισκέψιμα

Σύσκεψη υπό το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτο Σιμόπουλο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τα αρχαιολογικά ευρήματα στο σταθμό «Βενιζέλου».

Ο κ. Σιμόπουλος ενημέρωσε τους παραγωγικούς φορείς της πόλης για το σχετικό θέμα, επισημαίνοντας «την προσπάθεια που καταβλήθηκε εδώ και τρεις μήνες από την Αττικό Μετρό ΑΕ, προκειμένου να βρεθεί λύση», ώστε τα ευρήματα να παραμείνουν στο σταθμό, κάτι όμως το οποίο «μετά από ενδελεχή έρευνα αποδείχτηκε τεχνικά αδύνατο».

Ο κ. Σιμόπουλος πρόσθεσε ότι «το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την απόσπαση και μεταφορά των ευρημάτων στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά ή σε άλλο ενδεδειγμένο χώρο, όπου θα αναδειχθούν και θα αποτελέσουν πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες».

Ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Θεσσαλονίκης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε ότι οι Θεσσαλονικείς απαιτούν την ολοκλήρωση του έργου, σεβόμενοι απόλυτα το παρελθόν, αλλά δουλεύοντας για το παρόν και το μέλλον. Από την πλευρά τους, οι τοπικοί φορείς τάχθηκαν υπέρ της επιτάχυνσης των διαδικασιών και ζήτησαν να μην μπει η Θεσσαλονίκη σε νέες διχαστικές διαμάχες και περιπέτειες, οι οποίες, όπως είπαν, μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα το Μετρό, που τόσο πολύ ανάγκη έχει η πόλη.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι των φορέων: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...