ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

0 Γιατί παραιτήθηκε ο Πάπας; Τα σενάρια... συνωμοσίας

Η απόφασή του να παραιτηθεί «έσκασε» σαν βόμβα. Πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία της Χριστιανοσύνης ένας Πάπας αποφασίζει να παραδώσει οικειοθελώς τη μίτρα του. Ο Πάπας Βενέδικτος δήλωσε αδύναμος. Ίσως τον λύγισαν τα σκάνδαλα.
Αποκαλύφθηκαν ίσως και να κουκουλώθηκαν περισσότερα στα οκτώ χρόνια της ηγεσίας του.
Η επίσημη εκδοχή είναι πως ο 85χρονος Ποντίφηκας δεν αντέχει άλλο. Πως τα προβλήματα υγείας του είναι τόσα πολλά που δε μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Μόνο που ελάχιστοι πιστεύουν πως αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ώθησε το «ροντβάιλερ του Θεού» όπως αποκαλούσαν τον Βενέδικτο, τον Πάπα με την πιο σύντομη παραμονή στην Αγία Έδρα, να αποχωρήσει.
Οκτώ χρόνια παρά κάτι φόρεσε ο Βενέδικτος το παπικό δαχτυλίδι. Και σε αυτά τα επτά χρόνια και 10 μήνες είδε την Καθολική Εκκλησία να «γονατίζει» από το σκάνδαλο παιδεραστίας, είδε τον μπάτλερ του να βγάζει τα άπλυτα της Αγίας Έδρας στη φόρα (και μετά να κάνει συμφωνία με το κράτος), είδε το Βατικανό να κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και να καταργούνται όλες οι πιστωτικές κάρτες και κάθε οικονομική συναλλαγή του κρατιδίου.
Κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του, ο Βενέδικτος δεν απέφυγε τα κραυγαλέα λάθη. Απέρριψε τη χρήση προφυλακτικών στην Αφρική που μαστίζεται από το AIDS ενώ αποφάσισε να άρει τον αφορισμό καρδιναλίου που δεν αναγνώριζε το Ολοκαύτωμα...
Το πρώτο χτύπημα
Για χρόνια ήταν γνωστά τα σκάνδαλα με τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς. Τα τελευταία χρόνια όμως, οι αποκαλύψεις, όσα ήρθαν στο φως, άφησαν άφωνους πολλούς. Υποθέσεις παιδεραστίας στην Αυστρία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στη Νορβηγία και στη Γερμανία, την πατρίδα του Πάπα.
Κάποια στιγμή, οι αποκαλύψεις «άγγιξαν» και τον ίδιο τον Πάπα, αφήνοντας τον έκθετο. Ως αρχιεπίσκοπος Μονάχο είχε επιτρέψει σιωπηλά σε ιερέα που ήταν γνωστό ότι ασελγούσε σε ανήλικους, να επιτρέψει στα καθήκοντά του.
Οι αποκαλύψεις συνεχίζονταν. Εκατοντάδες περιπτώσεις. Όμως από το Βατικανό σιωπή. Βγήκε μόνο ένα κείμενο με 10 θέσεις κατά της παιδεραστίας. Αυτά...
Πριν από λίγες μέρες, ο αρχιεπίσκοπος του Λος Άντζελες έδωσε στη δημοσιότητα φακέλους παιδεραστίας. Πρόκειται για υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται σχεδόν 100 κληρικοί.
Το δεύτερο χτύπημα
Το βαθύ λαρύγγι του Βατικανού, γνωστός και ως μπάτλερ του Πάπα. Ο 46χρονος Πάολο Γκαμπριέλε κατηγορήθηκε για τον περασμένο Μάιο για παράνομη κατοχή μυστικών εγγράφων του Πάπα και τη διαρροή τους. Τον Οκτώβριο καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών, σχεδόν δυο μήνες μετά, τον Δεκέμβριο, ο Πάπας του έδωσε χάρη, με τον όρο να φύγει από το Βατικανό.
Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τη δίκη, ο Γκαμπριέλε είχε στην κατοχή του και φωτοτυπίες ιατρικών εξετάσεων του Πάπα, όπως επίσης και κωδικοποιημένα, άκρως απόρρητα, κείμενα της διπλωματίας της Αγίας Έδρας.
Πολλά ακούστηκαν για τη σχέση των δυο ανδρών και το παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία του Γκαμπριέλε, πατέρα τριών παιδιών, να συνεργαστεί με τις ιταλικές αρχές.
Το τρίτο χτύπημα
Μπορεί να ήταν η αρχή του τέλους. Το Βατικανό κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και η Τράπεζα της Ιταλίας διατάσσει τη διακοπή των πληρωμών μέσω τραπεζικών λογαριασμών και καρτών ανάληψης στο Βατικανό.
Η Τράπεζα της Ιταλίας αποφάσισε να μην ανανεώσει την άδεια στην Deutsche Bank Italia, η οποία είναι και η μόνη τράπεζα που διαχειρίζεται τις πληρωμές αυτού του είδους στο εσωτερικό του παπικού κρατιδίου.
Η κίνηση αυτή, έγραψαν τα ιταλικά ΜΜΕ, ήταν συνέπεια ερευνών σχετικά με υποψίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος”. Μετά την απόφαση αυτή, στο εσωτερικό του Βατικανού δεν γίνονταν αναλήψεις από ΑΤΜ και όλες οι συναλλαγές γίνονταν με μετρητά και μόνο. Ακόμη και για τους επισκέπτες.
Σύμπτωση;
Τον Φεβρουάριο του 2012 η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano είχε σοκάρει τους πάντες με το δημοσίευμα πως ο Πάπας θα πεθάνει σε ένα χρόνο. Ο χρόνος πέρασε. Το κονκλάβιο θα συγκληθεί για να εκλέξει νέο Πάπα. Αλλά όχι γιατί ο Βενέδικτος πέθανε. Απλά παραιτήθηκε. Σύμπτωση; Ένα χρόνο μετά το δημοσίευμα.
Τότε, η εφημερίδα είχε επικαλεστεί σημείωμα που παρέδωσε ο καρδινάλιος Ντάριο Καστριγιόν στον ίδιο τον Ποντίφηκα. Το σημείωμα ανέφερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι ο Πάπας κινδυνεύει σοβαρά να πεθάνει.
Ο JimmyP το διάβασε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...