ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

0 NASA: Η πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία δεν έχει σχέση με τον «2012 DA14»

Η πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία δεν συνδέεται με το πέρασμα του αστεροειδή 2012DA14 από τη Γη, ανέφερε η NASA.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται από το αισθητηριακό σύστημα, οι επιστήμονες υπολόγισαν το μέγεθος του αντικειμένου που εισήλθες στην γήινη ατμόσφαιρα και διαλύθηκε στον ουρανό πάνω από το Τσελιαμπίνκσκ της Ρωσίας στις 14 Φεβρουαρίου 2013.

Οι επιστήμονες της NASA πιστεύουν ότι το διαστημικό αντικείμενο που εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα ήταν διαστάσεων 17 μέτρων (σαν μια πολυώροφη κατοικία) και ζύγιζε 10.000 τόνους,  είχε ταχύτητα 13 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.  Η ενέργεια που εξέπεμπε ήταν της τάξης των 500 χιλιοτόνων.

«Ένα τέτοιο γεγονός παρουσιάζεται κάθε εκατό χρόνια», δήλωσε ο Paul Chodas, ειδικός της NASA, στα διαστημικά αντικείμενα, στην Πασαντένα της Καλιφόρνια.

Η τροχιά του μετεωρίτη που έπεσε στο Τσελιαμπίνσκ διέφερε σημαντικά από εκείνη του αστεροειδή 2012DA14 που λίγες ώρες αργότερα πέρασε κοντά από τη Γη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είχαν σχέση μεταξύ τους.

© mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...