ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

0 Ηχηρό «όχι» στο χαράτσι από τους δημάρχους (δείτε τους νομούς)

«Εθνική Αντίσταση» για το… χαράτσι της ΔΕΗ!
Σάρκα και οστά δίνουν οι Έλληνες στη ρήση που επιβεβαιώνει πως «ο τράχηλός τους ζυγό δε υπομένει», καθώς ένας-ένας ξεσηκώνονται από άκρη σε άκρη της χώρας δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν θα πληρώσουν…
Κι ο «ανταρτοπόλεμος» καλά κρατεί σε Αττική, Μεσσηνία, Αρκαδία, Κέρκυρα, Κρήτη, Ηλεία, Φθιώτιδα, Αχαΐα… με πρωτεργάτες δημάρχους, δικηγόρους, τοπικούς φορείς και κατοίκους που ενώνουν τις φωνές τους και αντιδρούν «Δεν θα δώσουμε ένα ευρώ για το ειδικό τέλος ακινήτων»!!!

0 ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ

Για ένα οικονομικό σύστημα βασισμένο
στην αμοιβαιότητα κι όχι στον πλουτισμό...


Ένας από τους προπάτορες της Αναρχίας ήταν ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Ζήνων. Δεν δεχόταν την έννοια της πολιτείας και υποστήριζε την κυριαρχία του ατόμου, διακήρυττε την έκφραση των ενστίκτων και αντιδρούσε απέναντι στα όργανα της τάξης, τους ναούς και το χρήμα. Κατά την φιλοσοφία του, ο άνθρωπος έπρεπε να ακολουθεί την λογική του και όχι μια έξωθεν εξουσία. Πρώτος που μίλησε ανοιχτά για την αναρχία ήταν ο Γάλλος Λουί Αρμάν, ένας βαρόνος. Επιστρέφοντας από στρατιωτική εκστρατεία από την Αμερική, εγκωμίασε τον τρόπο οργάνωσης των τοπικών κοινωνιών των ιθαγενών, που δεν είχαν ιδιοκτησία και φυλακές.


Οι διαφωτιστές εμπνεόμενοι από τα ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας, είδαν στους πρωτόγονους λαούς το πρότυπο της χαμένης αθωότητας. Μιας ουτοπίας, όπου ο άνθρωπος ζούσε πριν τον πολιτισμό ελεύθερος και χωρίς αρχές (αν και δύσκολα). Ακόμη και ο συγγραφέας Ντανιέλ Νταφόε, έγραψε το μυθιστόρημα “Ροβινσώνας Κρούσος”, σαφώς επηρεασμένος. Υπήρχε η αντίληψη ότι ο άνθρωπος όταν βρεθεί μακρυά από την επιρροή του πολιτισμού ρέπει προς το καλό. Και στον Αιμίλιο του Ρουσό το συναντάμε. Ακόμη και ο Άγγλος φιλόσοφος Ουίλιαμ Γκόντγουιν, ήταν πεπεισμένος αντικρατιστής. Υποστήριζε ότι οι δικαστικοί και κοινωνικοί θεσμοί εμποδίζουν την ελεύθερη ανάπτυξη του ανθρώπου.

0 Η υπέροχη ιστορία του ηλίανθου!

Ο ηλίανθος ή ηλιοτρόπιο ή απλά ήλιος είναι ένα φυτό όμορφο, χρήσιμο και ιδιαίτερα διαδεδομένο στις μέρες μας. Αυτό το τόσο συνηθισμένο φυτό «κουβαλάει» μία μακραίωνη και ενδιαφέρουσα ιστορία. Perierga.gr - Η ιστορία του ηλίανθουΞεκίνησε να καλλιεργείται στα αρχαία χρόνια από τους λαούς της κεντρικής Αμερικής, μάλιστα αρκετά πριν το καλαμπόκι. Οι σπόροι του αποδείχθηκαν πολύτιμο διατροφικό στοιχείο καθώς είναι πλούσιοι σε λιπαρά.

0 Στάθης Δρογώσης - Η γενιά των '60

0 Αυξήθηκαν οι εξαγωγές σε κρασί


Κατά 6,71% αυξήθηκαν οι φετινές εξαγωγές κρασιών, οι οποίες διαμορφώθηκαν στους 21.031,62 τόνους αξίας 35.872,63 χιλιάδων ευρώ, έναντι 17.809,24 τόνων που εξήχθησαν το πρώτο επτάμηνο του 2010 και απέφεραν αξία 33.616,28 χιλιάδων ευρώ.

Η ανάλυση έγινε για κρασιά από νωπά σταφύλια, εκτός των αφρωδών οίνων, που εξάγονται σε 35 χώρες και προορισμούς σε Ευρώπη, Ασία, Ωκεανία, και Αμερική και προκύπτει ότι το 65,77%, δηλαδή ο κύριος όγκος των εξαγωγών, κατευθύνθηκε σε τρεις χώρες και συγκεκριμένα στην Γερμανία, στην Γαλλία και στις ΗΠΑ, αλλά είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι οι εξαγωγές μας σε Γαλλία και ΗΠΑ το εφετεινό επτάμηνο ήταν μειωμένες σε σχέση με πέρυσι.

0 Η βιβλιοθήκη που έγινε σπίτι (ή και το ανάποδο)

Σε αυτό το σπίτι δεν θα συναντήσετε ποτέ πρόβλημα στην αποθήκευση πραγμάτων, όσα κι αν έχετε.
Όλοι λέμε πως θα θέλαμε να είχαμε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στα σπίτια μας και πως, τελικά, όσο χώρο κι αν έχεις ποτέ δεν πρόκειται να είναι αρκετός. Μάλλον, όμως, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε, καθώς ένα προκατασκευασμένο σπίτι στην Osaka της Ιαπωνίας αποφάσισε να λύσει μια και καλή αυτό το πρόβλημα.

Κάθε αρχιτεκτονικό στοιχείο σε αυτό το σπίτι -οι σκάλες, τα παράθυρα, τα γραφεία, οι καρέκλες κλπ- έχει σχεδιαστεί βάσει των αναλογιών 360x300x300mm, δημιουργώντας έτσι την αίσθηση πως βρίσκεσαι μέσα σε μια κυψέλη ή ένα τεράστιο παιχνίδι Tetris.

Αυτό το μοναδικό, ιδιόκτητο σπίτι στην Osaka έχει σχεδιαστεί γύρω από μια τεράστια συλλογή από βιβλία, τα οποία έχουν ως θεματολογία την ιστορία του Ισλάμ. Οι ιδιοκτήτες ήθελαν να δημιουργήσουν έναν κατοικήσιμο χώρο που θα συνδύαζε την γεωμετρική αρμονία με την δυνατότητα της αποθήκευσης αλλά και έκθεσης αυτής της τεράστιας συλλογής.

0 Τί κάνει ένας σκύλος όταν βλέπει εφιάλτη;

perierga.gr - Φαντάζεστε τι κάνει ο σκύλος όταν βλέπει εφιάλτη; Μάλλον όχι!


Ίσως δεν ξέρετε ότι και τα σκυλιά βλέπουν όνειρα, και μάλιστα πολλές φορές πολύ άσχημα όνειρα… Αυτό ακριβώς συνέβη και στο σκύλο που πρωταγωνιστεί στο ακόλουθο βίντεο με απρόβλεπτες συνέπειες… για τον ίδιο. Δείτε και θα καταλάβετε!
 

0 Οι ξένοι «αγοράζουν» κομμάτι – κομμάτι την Ελλάδα!


«Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Αφού πληρώνεται για την Ελλάδα φόρους, διεκδικήστε το δικό σας κομμάτι πριν το πάρει άλλος»!
Με αυτά τα λόγια οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν εμάς τους Έλληνες. Έφτιαξαν μια ιστοσελίδα με την ονομασία, CLAIMGREECE.COM και από εκεί διεκδικούν το δικό τους κομμάτι γης.
 
Όσο παράξενο και αν σας ακούγεται πλέον οι
ευρωπαίοι αισθάνονται οργή για εμάς γιατί αυτοί αισθάνονται ότι πληρώνουν για εμάς.
Αν δει κανείς τον χάρτη οι περισσότεροι που διεκδικούν ένα κομμάτι ελληνικής γης είναι Γάλλοι! Μάλιστα γράφουν και το δικό τους σχόλιο. Άλλοι μιλούν ότι απέκτησαν ένα πολύ όμορφο κομμάτι γης ενώ άλλοι φυσικά μας… βρίζουν.
 
Για λεφτά φυσικά ούτε λόγος αφού θεωρούν ότι ήδη έχουν πληρώσει και πολύ ακριβά μάλιστα αρκετά χρήματα για εμάς. Για τα χρήματα όμως που μας χρωστάνε όπως λόγου χάρη η Γερμανία, ούτε λόγος!

0 Βρέθηκε ψάρι με τρία μάτια

Ψαράδες στην Αργεντινή ισχυρίζονται πως βρέθηκε στην λεία τους ψάρι με τρία μάτια. Το παράξενο ζώο αλιεύθηκε σε λίμνη της επαρχίας Cordoba, όπου και εδρεύει ένας σταθμός πυρηνικής ενέργειας.






Οι πέντε Αργεντινοί ψαράδες τραβώντας την λεία τους, αντίκρισαν έκπληκτοι ένα ψάρι του είδους Hoplias malabaricus με τρία μάτια στην λίμνη “Chorro de Agua Caliente”. Εξομολογούνται πως για πολλά χρόνια ψαρεύουν στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά είναι η πρώτη φορά που συναντούν κάτι τέτοιο. Αν και δεν έχουν δοθεί ακόμη στην δημοσιότητα επίσημα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων του ψαριού, οι ψαράδες της περιοχής πιστεύουν πως η μετάλλαξη αυτή είναι αποτέλεσμα του πυρηνικού αντιδραστήρα που βρίσκεται στην περιοχή.

0 Το ναυάγιο του Τιτανικού είχε προβλεφθεί;

Ο Αμερικανός συγγραφέας Μόργκαν Ρόμπερτσον προέβλεψε το ναυάγιο του Τιτανικού 14 χρόνια πριν αυτό συμβεί!!! Εξέδωσε τη νουβέλα «Futility» (Ματαιότητα) το 1898. Το έργο έχει τόσες ομοιότητες με το ιστορικό ναυάγιο, που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας.

Η ιστορία του βιβλίου αναφέρεται σε ένα υπερωκεάνιο που ονομάζεται «Τιτάν». Ήταν το μεγαλύτερο δημιούργημα του ανθρώπου και πρακτικά αβύθιστο. Η κατασκευή του περιελάμβανε 19 στεγανά και ακόμη και 9 από αυτά να γέμιζαν με νερό το πλοίο θα μπορούσε να συνεχίσει να πλέει. Σίγουροι για την κατασκευή τους οι κατασκευαστές προέβλεψαν χώρο για 24 μόνο σωστικές λέμβους, αρκετές για να χωρέσουν 500 από τους 3000 επιβάτες! Αργότερα στο βιβλίο, μια ήρεμη απριλιάτικη νύχτα, ο Τιτάνας συγκρούεται με ένα παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό και βυθίζεται στο παρθενικό του ταξίδι! Μόνο 13 επιβάτες επέζησαν του ναυαγίου.

Το 1912 ο Τιτανικός θεωρείται επίσης ένα αβύθιστο θαύμα, χτισμένο πάνω σε 19 στεγανά. Ακόμη και 9 από αυτά να γεμίσουν νερό δεν είναι αρκετά για να βυθιστεί. Μόνο 20 σωστικές λέμβοι περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό. Βυθίζεται τη νύχτα της 14ης Απριλίου, σωστά μαντέψατε, στο Βόρειο Ατλαντικό μετά από σύγκρουση με παγόβουνο.

1 Τάδε έφη ... Γούντι Άλεν: Διαβάστε 50+1 φοβερές ατάκες του!!!

O Γούντι Άλεν είναι Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, κωμικός, συγγραφέας, μουσικός αλλά και τρομερός ... ατακαδόρος!!! Επιλέξαμε λοιπόν για εσάς όχι μία αλλά 51 ατάκες του για την οικογένεια , το σεξ, τις γυναίκες, τον εαυτό του και πολλές άλλες!!! Μήπως συμφωνείτε και εσείς με κάποιες από αυτές;;;

Για τις γυναίκες / γάμο

1. Στο σπίτι μου είμαι το αφεντικό, η γυναίκα μου απλά παίρνει τις αποφάσεις

2. Βασικά η γυναίκα μου ήταν ανώριμη. Ενώ ήμουν στο μπάνιο, ερχόταν και βούλιαζε τα καραβάκια μου

3. Ερωτεύτηκα δυο πράσινα μάτια. Το λάθος μου είναι ότι παντρεύτηκα ολόκληρο το κορίτσι.

4. Η μοναδική στιγμή που είχα ταυτόχρονο οργασμό με τη γυναίκα μου ήταν όταν ο δικαστής υπέγραψε τα χαρτιά διαζυγίου

0 ΤΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Χ

bank_noteΟι κύριοι λοιπόν που σχεδιάζουν τα χαρτονομίσματα εχουν μεγάλη φαντάσια ή γνωρίζουν πολλα περισσότερα απο εμας τους κοινούς θνητους!!βλέπουμε στο χαρτονόμισμα των 10 ελβετικων φράγκων να μας δείχνει από την μία πλευρά τον μαθηματικό Leonhard Euler (1707-1783) και από την άλλη τις τροχιές των ουράνιων σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος.Μεχρι έδω δεν υπάρχει κατι το περιέργο!

Αν το παρατηρήσετε καλύτερα θα δείτε πως, στην πλευρά που δείχνει το  ηλιακό μας σύστημα, υπάρχει  μία πορτοκαλί τροχιά για έναν πλανήτη που δεν γνωρίζουμε εμεις οι κοινοι θνητοι, ή καλύτερα αν θέλετε που δεν είναι επίσημα καταγεγραμμένος.


0 Βαρύ φορτίο

Βαρύ φορτίο (10pics)

0 Mια λίμνη στην Ουάσινγκτον άδειασε μέσα σε δυο ώρες!

Μέσα σε δυο ώρες εξαφανίστηκε μια λίμνη που είχε δημιουργηθεί από ένα φράγμα, το οποίο έδινε ενέργεια σε χιλιάδες σπίτια για έναν αιώνα. Η εταιρεία που διαχειρίζεται το φράγμα Condit Dam στον ποταμό White Salmon στα σύνορα Ουάσινγκτον - Όρεγκον αποφάσισε να καταστρέψει μερικώς το φράγμα πληρώνοντας 32 εκατ. δολάρια παρά να δημιουργήσει ένα τούνελ που θα της στοίχιζε 100 εκατ. και θα επέτρεπε στα ψάρια να περνάνε προστατεύοντας έτσι την άγρια ζωή του τόπου. Το άδειασμα της λίμνης κράτησε δυο ώρες.

«Για τους επόμενους 11 μήνες, θα προχωρήσουμε στην ασφαλή διάλυση του φράγματος και θα εργαστούμε προς την αποκατάσταση της φυσικής ροής  της περιοχής», δήλωσε ο υπεύθυνος της εταιρείας Μάικλ Νταν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...