ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

0 Πυραμίδες και Σφίγγες στον βυθό της Κούβας!

Τέσσερις πυραμίδες γιγαντιαίων διαστάσεων παρόμοιες με αυτές της Γκίζας στην Αίγυπτο, ένας περίπτερος ναός με τρία επίπεδα, κτίσματα με ύψος 40 μέτρων και μήκος ως και 400 (!), πολλές Σφίγγες και χιλιάδες άλλα ευρήματα «κοιμούνται» στην Μεσοατλαντική Τάφρο, στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Σαν Αντόνιο στη δυτική ακτή της Κούβας! Υπολείμματα από πέντε κυκλικά κανάλια που συνδέονται με γέφυρες παραπέμπουν ευθέως στα όσα γράφει ο Πλάτων στον «Τίμαιο»: την αρχαία Ατλαντίδα!

Η ανακάλυψη δεν είναι καινούργια… Την είχε κάνει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ την δεκαετία του ’60, κατά τη διάρκεια της κρίσης στον Κόλπο των Χοίρων, όταν η ανθρωπότητα έφτασε μια ανάσα από τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο! Ένα πυρηνικό υποβρύχιο που περιπολούσε στα ανοιχτά του Κόλπου, ενημέρωσε για την ύπαρξη των πανάρχαιων κτισμάτων.

0 Ενα μανιτάρι κρύβει το μυστικό της... αθανασίας

Ενα μανιτάρι κρύβει το μυστικό της... αθανασίας  Καταπολεμά την ανδρική υπογονιμότητα, τονώνει το ανοσοποιητικό, βοηθά μεταξύ άλλων στη χοληστερόλη και μπορεί κάποιος να το καταναλώσει ως αφέψημα ή σε κάψουλα

Μια αποξηραμένη φέτα από το «μανιτάρι της αθανασίας» καταπολεμά την ανδρική υπογονιμότητα.
Το σπάνιο για τη χώρα μας είδος μανιταριού, γανόδερμα το λαμπερό, βρίσκεται δύσκολα στην Ελλάδα (υπάρχει σε αφθονία μόνο στο Πήλιο) και καθώς δεν τρώγεται -επειδή είναι πάρα πολύ σκληρό, σαν ξύλο- εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορεί με τη μορφή κάψουλας από φαρμακευτική εταιρεία ως συμπλήρωμα διατροφής ή ως αποξηραμένες φέτες στα Γρεβενά.

Ενα κομμάτι φέτας που βράζει σε νερό γίνεται ένα τέλειο αφέψημα που έχει ευεργετικές ιδιότητες και βοηθά στη χοληστερόλη, στην υπέρταση, στην αϋπνία, στο στρες, στην κατάθλιψη, στη μείωση του σακχάρου και των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, κ.ά.

0 Η επέτειος του ''ΟΧΙ'' στην εποχή του ''ναι''. Ποια είναι η πατρίδα μας;

Η επέτειος του "ΟΧΙ" στην εποχή του “ναι” Ποια είναι η πατρίδα μας;
Η μια πατρίδα μας ταξιδεύει στα ελβετικά σαλέ, παίρνει μίζες από τις Siemens. 

Η άλλη πατρίδα τρέχει για το μεροκάματα, ζει με 300 ευρώ, πεθαίνει στην ανεργία.
                                                             Γνωρίζω πολύ καλά, αναπνέοντας την κιμωλία μέσα στις σχολικές αίθουσες 27 χρόνια ως εκπαιδευτικός και άλλα 12 ως μαθητής, ότι πολλές φορές οι σχολικές γιορτές για αυτή ή την άλλη εθνική επέτειο μόνο χασμουρητά προκαλούν σε όσους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, είναι υποχρεωμένοι να τις παρακολουθήσουν. 

Ίσως γιατί η κυρίαρχη πολιτική πριμοδοτεί την άγνοια του παρελθόντος καθώς γνωρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο υπονομεύει κάθε δυνατότητα δράσης στο παρόν.

Ίσως γιατί στο κλίμα της εποχής ευδοκιμεί η υποταγή σ' ένα παρόν που θεωρείται αυτονόητο και δεδομένο, ενώ συγχρόνως ξεριζώνονται ερωτήματα που μπορούν να αναποδογυρίσουν αυτή την εικόνα.

0 Πούτιν: «Αν η Ελλάδα είχε δραχμή, ίσως δεν είχε τα σημερινά προβλήματα»

Πούτιν: «Αν η Ελλάδα είχε δραχμή, ίσως δεν είχε τα σημερινά προβλήματα»
Η Ελλάδα ίσως να μην αντιμετώπιζε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα γιατί θα είχε διεξόδους, όπως η υποτίμηση, αν είχε διατηρήσει τη δραχμή, επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος παράλληλα χαρακτήρισε «πολύ πραγματιστική» τη θέση της Γερμανίας για διοχέτευση πόρων στις χρεωμένες οικονομίες αφού πρώτα αρθούν τα «συστημικά προβλήματα».

Μιλώντας σε αναλυτές και προσωπικότητες της Λέσχης «Βαλντάι», ο Βλ.Πούτιν είπε ότι «εάν υπήρχε ακόμη δραχμή στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να την υποτιμήσουν εγκαίρως και, ίσως, να μην είχαν αυτά τα οξυμένα προβλήματα. Κι αυτό θα ήταν ένα καλό μήνυμα, ότι η μακροοικονομία μπορεί να διορθωθεί, ενώ τώρα δεν τους έχει μείνει άλλη λύση παρά να καταφύγουν στα δάνεια».

Πρόσθεσε δε ότι κατά την άποψή του «η ηγεσία της Γερμανίας έχει πολύ πραγματιστική θέση, η οποία έγκειται στο ότι πρέπει πρώτα να αρθούν τα συστημικά προβλήματα, τα οποία οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και κατόπιν πλέον να διοχετευθούν πρόσθετα μέσα.

0 «Στην Ελλάδα σήμερα, αν είσαι άνεργος, πεθαίνεις»

«Στην Ελλάδα σήμερα, αν είσαι άνεργος, πεθαίνεις»
Τον Γολγοθά που βιώνουν οι καρκινοπαθείς στην Ελλάδα του σήμερα «φωτίζουν» με δημοσίευμά τους οι New York Times.AlterThess
http://www.pentapostagma.gr/

Σε άρθρο τους, που τιτλοφορείται, «Εν μέσω περικοπών, οι Έλληνες γιατροί διαμηνύουν στους οικονομικά ασθενείς: δεν είστε μόνοι», αναδεικνύεται η συγκλονιστική ιστορία της Έλενας, μίας καρκινοπαθούς, που θα μπορούσε να είναι η ιστορία του καθενός.

«
Ως επικεφαλής της μεγαλύτερης ογκολογικής μονάδας στην Ελλάδα, ο δρ. Κώστας Συρίγος νόμιζε ότι τα είχε δει όλα. Αλλά τίποτα δεν τον είχε προετοιμάσει για την Έλενα, μία άνεργη γυναίκα, η οποία έναν χρόνο πριν τον επισκεφθεί είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο στήθος», αναφέρει στην εισαγωγή του το δημοσίευμα.

«Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο καρκίνος της είχε αυξηθεί σε μέγεθος ενός πορτοκαλιού και είχε σκίσει το δέρμα, αφήνοντας μια πληγή που την διατηρούσε στεγνή με χαρτοπετσέτες. «Όταν την είδαμε μείναμε άφωνοι», αναφέρει ο δρ. Συρίγος, επικεφαλής του ογκολογικού τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο «Σωτηρία» στο κέντρο της Αθήνας. «Ό
λοι έκλαιγαν. Αυτές οι καταστάσεις περιγράφονται στα ιατρικά βιβλία, αλλά ποτέ δεν τις αντιμετώπιζες γιατί, μέχρι σήμερα, όποιος αρρώσταινε σε αυτή τη χώρα μπορούσε πάντα να βρει βοήθεια», περιγράφει.

0 Ποιές τροφές περιέχουν βιταμίνη D


Εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστό ότη η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη χρησιμοποίηση του ασβεστίου από τον οργανισμό, καθώς προάγει την απορρόφησή του από το έντερο και την εναπόθεσή του στα οστά. Έλλειψη της βιταμίνης D οδηγεί σε διαταραχές των οστών, όπως είναι η ραχίτιδα στα παιδιά και η οστεοπόρωση στους ενήλικες.

Σήμερα έχουν ανακύψει νέα δεδομένα που υποστηρίζουν ότι η βιταμίνη D έχει πολλούς ρόλους. Είναι σημαντική όχι μόνο για τη διατήρηση της υγείας των οστών, αλλά και για τη λειτουργία των μυών και την ισορροπία – η ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων. Πέρα από την προαγωγή της οστικής υγείας, τα επαρκή επίπεδα βιταμίνης D μειώνουν τον κίνδυνο για κατάγματα που προκαλούνται από πτώση κατά 20-30%, πρόβλημα σημαντικό για τους πιο ηλικιωμένους.

Άλλα πεδία, όπου η βιταμίνη D μπορεί να έχει ευεργετικό ρόλο, είναι η γνωσιακή ύφεση στους ηλικιωμένους, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο διαβήτης και ορισμένες μορφές καρκίνου (μαστού, παχέος εντέρου και προστάτη). Εντούτοις, χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν αυτές οι συσχετίσεις.

0 Ηράκλειο Κρήτης: πλούσια ιστορία και σύγχρονη ζωή, χέρι-χέρι

Με μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά και πλούσια ιστορία του, αλλά και σύγχρονα αξιοθέατα και φιλόξενους κατοίκους, το Ηράκλειο κρατά τα... σκήπτρα της Κρήτης και αντιπροσωπεύει επάξια την ομορφιά, τη ζωντάνια και τον πολιτισμό της.

Επί αιώνες κέντρο και μητρόπολη της Κρήτης, το Ηράκλειο εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα του νησιού, προσφέροντας πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και ευχάριστη ζωή, τόσο για τους κατοίκους του, όσο και για τους επισκέπτες. Εδώ βρίσκονται τα αρχαιότερα μνημεία και τα δείγματα του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης, μαρτυρίες του Δυτικού Πολιτισμού.

0 10 παράδοξα και εντυπωσιακά «αξιοθέατα» αεροδρομίων

Βαριέστε την αναμονή στα αεροδρόμια μέχρι την πτήση σας; Θεωρείτε τα αεροδρόμια ως ιδιαίτερα βαρετούς χώρους όπου δεν έχετε τίποτα να κάνετε; Διαβάζοντας παρακάτω, μπορεί να πειστείτε για το αντίθετο...

Σίγουρα η αναμονή στο αεροδρόμιο πριν από μια πτήση, είναι βαρετή για τους περισσότερους και σε αρκετές περιπτώσεις, το πιο… συναρπαστικό πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος εκεί, είναι να περιμένει στην ουρά για έναν καφέ.
Υπάρχουν όμως μερικά αεροδρόμια στα οποία ισχύει το αντίθετο και έχουν καταφέρει να προσφέρουν συναρπαστικές επιλογές για διασκέδαση και χαλάρωση στους πελάτες τους. Πώς θα σας φαινόταν να κάνετε τσουλήθρα μέσα στο Terminal, να κολυμπάτε σε μια πισίνα του τελευταίου ορόφου ή να απολαμβάνετε τη μπύρα σας σε ένα ζυθοποιείο μέσα στο αεροδρόμιο;

0 Βρήκε το ρολόι του μετά από 53 χρόνια

Ένας άντρας στις ΗΠΑ κατάφερε να βρει το αγαπημένο του ρολόι, το οποίο είχε χάσει πριν από 53 ολόκληρα χρόνια και πίστευε πως δεν θα το ξαναβρεί.


Ο Εντ Γκρίγκορ που ζει στη Νέα Υόρκη, είχε χάσει το χρυσό ρολόι του όταν υπηρετούσε στο στρατό, για να το βρει τελικά μετά από τόσες δεκαετίες, στο Λας Βέγκας.

Το ρολόι χάθηκε το 1959, κατά την εκτέλεση μιας στρατιωτικής άσκησης του ναυτικού στη Βιρτζίνια. Τελικά, το ρολόι βρέθηκε από κάποιον άντρα στο Λας Βέγκας, μέσα σε ένα κουτί με απολεσθέντα αντικείμενα, το οποίο του είχαν φέρει ναυτικοί στο σπίτι της μητέρας του.

Στη συνέχεια του ήταν εύκολο να καταλάβει σε ποιον ανήκε, αφού το ονοματεπώνυμο του κυρίου Γκρίγκορ ήταν γραμμένο στο πίσω μέρος.

0 Η αναζήτηση της ευτυχίας



Όσο και αν προσπαθήσουμε να την ορίσουμε, στο μόνο που μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι είναι πως η ευτυχία είναι υποκειμενική. Ο καθένας μας θέτει τα δικά του κριτήρια για το πως, πότε, με τι ή με ποιους την νιώθει.

Για κάποιους είναι πιθανόν συνυφασμένη με τις επίγειες απολαύσεις ή με το συναίσθημα της χαράς και της ευφορίας. Για άλλους είναι η σχέση με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και για άλλους η επίτευξη στόχων ή ακόμα και το αίσθημα ότι ανήκουν κάπου ή είναι ταγμένοι σε ένα σκοπό. Ή και όλα αυτά μαζί


Το σίγουρο είναι ότι η ευτυχία δεν είναι μια μόνιμη κατάσταση, ούτε μας χτυπάει ξαφνικά από το πουθενά. Είναι όμως στιγμές που γεμίζουν με χαρά και αισιοδοξία τη ζωή μας. Είναι το αίσθημα ολοκλήρωσης και πληρότητας που αισθανόμαστε με διαφορετικούς τρόπους ο καθένας μας.

0 Το σουσάμι με αντιυπερτασικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Το σουσάμι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ωφέλιμο, γιατί περιέχει λιπαρές ουσίες σε μεγάλη αναλογία (30-40%). Τις εξάγουν εξασκώντας ισχυρή πίεση πάνω στους σπόρους. Το σουσαμέλαιο που βγαίνει με την ψυχρή αυτή μέθοδο είναι εξαιρετικά θρεπτικό και ωφέλιμο.

Το όνομα σησάμι προέρχεται από την Αραβική λέξη "semsin". Παλαιότερα η Ινδία θεωρούνταν η χώρα καταγωγής του σησαμιού, αλλά σήμερα πιστεύουμε ότι η πραγματική χώρα καταγωγής του είναι το Σουδάν, στην Κεντρική Αφρική, όπου έχουν βρεθεί πολλά άγρια είδη. Η χρησιμοποίηση του σησαμιού ως τροφής είναι τόσο παλαιά όσο του σιταριού και του ρυζιού όπως προκύπτει από αρχαιολογικές ανασκαφές στην αρχαία Αίγυπτο το 6000 π.Χ. Βάση των αρχαίων ευρημάτων δύο πιθανοί δρόμοι δημιουργήθηκαν για την εξάπλωση του από την Κεντρκή Αφρική, ο ένας δρόμος ανατολικά πέρασε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό και έφθασε στην Ινδία, στην Κεντρική Ασία και από εκεί στην Κίνα, την Ιαπωνία, την Βορειοανατολική Ασία και την Αυστραλία. Ο άλλος δρόμος ήταν βόρεια από την Αίγυπτο και μέσω των Μεσογειακών χωρών στην Αραβία, την Κεντρική Ασία και την Κίνα, και τελικά στην Ευρώπη. Οι σπόροι του σουσαμιού αποτελούσαν τροφή για τους αρχαίους Έλληνες καθώς επίσης και για άλλους λαούς της Μεσογείου.

0 Συρρικνώθηκε η τρύπα του όζοντος στην Ανταρκτική


Συρρικνώθηκε η τρύπα του όζοντος στην Ανταρκτική

Η μέση έκταση της ήταν η δεύτερη μικρότερη τα τελευταία 20 χρόνια
 
Στην εικόνα που έδωσε στην δημοσιότητα η NASA με βυσσινί και μπλε χρώμα απεικονίζονται οι περιοχές που υπάρχουν οι μικρότερες συγκεντρώσεις όζοντος πάνω από την Ανταρκτική. Με κίτρινο και κόκκινο χρώμα απεικονίζονται οι περιοχές οι περιοχές με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις όζοντος
  
Χιουστον 

Τα δορυφορικά δεδομένα που συνέλεξαν και μελέτησαν οι επιστήμονες της NASA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ δείχνουν ότι η μέση έκταση της τρύπας του όζοντος ήταν η δεύτερη μικρότερη τα τελευταία 20 χρόνια. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτή η θετική εξέλιξη είναι προϊόν των αυξημένων θερμοκρασιών που επικράτησαν τη φετινή χρονιά στα κατώτερα στρώματα της στρατόσφαιρας πάνω από την Ανταρκτική.

0 Δήμαρχοι Νοτίου Αιγαίου: Ερημώνουν τα νησιά μας με απαίτηση της τρόικας

«Εάν υιοθετηθούν όλα αυτά τα καταστροφικά για τα νησιά μας μέτρα, ένα είναι το σίγουρο, η πλήρης ερήμωση τους, η μετανάστευση στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στα μεγάλα νησιά. Θα επιβεβαιωθεί και θα γίνει πράξη δηλαδή, με το πιο κυνικό τρόπο, η παράλογη απαίτηση της Τρόικας, να εκκενώσουμε τα μικρά νησιά, για να μην παρέχουμε υπηρεσίες στους κατοίκους τους». Αυτο τονίζει σε επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Αιγαίου ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς. 
 
Ακολουθεί η επιστολή: Κύριε Υπουργέ, Με έκπληξη, ακούμε να διαρρέουν πληροφορίες ότι, στα μέτρα που συζητούνται για το πακέτο δημοσιοικονομικής προσαρμογής περιλαμβάνονται κάποια, μικρής δημοσιοικονομικής συμβολής και βαρύτητας, κρίσιμα όμως και καθοριστικά για την βιωσιμότητα των νησιών και ιδιαίτερα των μικρών νησιών. Έτσι στα ήδη εφαρμοσμένα οριζόντια μέτρα μείωσης μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών που δεν έλαβαν καθόλου υπόψιν τις ιδιαιτερότητες των νησιών, συζητούνται και τα παρακάτω: Μείωση των άγονων γραμμών που κυρίως αφορούν τα μικρότερα νησιά που λόγω της μικρής επιβατικής κίνησης δεν είναι επικερδή για τις Ναυτιλιακές εταιρείες. 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...