ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

0 Δήμαρχοι Νοτίου Αιγαίου: Ερημώνουν τα νησιά μας με απαίτηση της τρόικας

«Εάν υιοθετηθούν όλα αυτά τα καταστροφικά για τα νησιά μας μέτρα, ένα είναι το σίγουρο, η πλήρης ερήμωση τους, η μετανάστευση στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στα μεγάλα νησιά. Θα επιβεβαιωθεί και θα γίνει πράξη δηλαδή, με το πιο κυνικό τρόπο, η παράλογη απαίτηση της Τρόικας, να εκκενώσουμε τα μικρά νησιά, για να μην παρέχουμε υπηρεσίες στους κατοίκους τους». Αυτο τονίζει σε επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Αιγαίου ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς. 
 
Ακολουθεί η επιστολή: Κύριε Υπουργέ, Με έκπληξη, ακούμε να διαρρέουν πληροφορίες ότι, στα μέτρα που συζητούνται για το πακέτο δημοσιοικονομικής προσαρμογής περιλαμβάνονται κάποια, μικρής δημοσιοικονομικής συμβολής και βαρύτητας, κρίσιμα όμως και καθοριστικά για την βιωσιμότητα των νησιών και ιδιαίτερα των μικρών νησιών. Έτσι στα ήδη εφαρμοσμένα οριζόντια μέτρα μείωσης μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών που δεν έλαβαν καθόλου υπόψιν τις ιδιαιτερότητες των νησιών, συζητούνται και τα παρακάτω: Μείωση των άγονων γραμμών που κυρίως αφορούν τα μικρότερα νησιά που λόγω της μικρής επιβατικής κίνησης δεν είναι επικερδή για τις Ναυτιλιακές εταιρείες. 
 
Κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, που αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για την παραμονή κατοίκων στα νησιά, αλλά και για την προτίμηση υπαλλήλων σε αυτά, στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες τους. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών στα νησιά μέχρι 3.100 κατοίκους, που αποτελεί ένα αντισταθμιστικό κίνητρο για την μη περαιτέρω ερήμωση τους. Κατάργηση των Δ.Ο.Υ. και Τελωνείων στα νησιά. Κύριοι Υπουργέ, Κατανοούμε απόλυτα τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας. 
 
Για το λόγο αυτό, δεν απαιτούμε παρά τα απαραίτητα για να μπορούν οι κάτοικοι των νησιών μας, και ιδίως των μικρότερων, να νοιώθουν ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους Έλληνες, και ότι δεν είναι πολίτες Β΄ κατηγορίας. Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε την εμμονή να μην προβλέπονται και να μην αναγνωρίζονται οι μειονεξίες και οι επιπλέον δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην νησιωτική χώρα, στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Βλέπουμε να υιοθετείται, άκριτα και αλόγιστα οριζόντια μέτρα, αγνοώντας απόλυτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας. Έαν υιοθετηθούν όλα αυτά τα καταστροφικά για τα νησιά μας μέτρα, ένα είναι το σίγουρο, η πλήρης ερήμωση τους, η μετανάστευση στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στα μεγάλα νησιά.
 
 Θα επιβεβαιωθεί και θα γίνει πράξη δηλαδή, με το πιο κυνικό τρόπο, η παράλογη απαίτηση της Τρόικας, να εκκενώσουμε τα μικρά νησιά, για να μην παρέχουμε υπηρεσίες στους κατοίκους τους, για δημοσιονομικούς λόγους, που έτσι όμως, θα αποτελέσουν αύριο νέες γκρίζες ζώνες. Σας ικετεύουμε να επανεξετάσετε τα πιο πάνω θέματα, γιατί η ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...