ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

0 Γωνιές στην Νέα Υόρκη τότε και τώρα !!

Bedford & Grove [NE Corner] (1936 & 2012)
b828

0 Άθικτη ρωμαϊκή σαρκοφάγος από τα βάθη της θάλασσας!

Η ρωμαϊκή σαρκοφάγος κατά την διάρκεια
ανέλκυσης της από τον βυθό της θάλασσας
O εκπαιδευτής καταδύσεων Hakan Gulec ήρθε αντιμέτωπος με κάτι ασυνήθιστο για εκείνον σε σχέση με τα ψάρια και τα σκουπίδια που συναντά συχνά στις καταδύσεις του.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης κατάδυσης του στο βυθό της θάλασσας, κοντά στην Antalya, ανοικτά των ακτών της νότιας Τουρκίας, ένα αντικείμενο που προεξείχε από την άμμο στον πυθμένα της θάλασσας τράβηξε την προσοχή του, προκαλώντας τον να το αποσπάσει. Στην προσπάθειά του αυτή είδε σκαλισμένες μορφές και αποφάσισε να φωτογραφίσει το μυστήριο εύρημα. 

Παρέδωσε τις φωτογραφίες στο μουσείο της Alanya, όπου μετά από την εξέτασή τους, αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουν επιχείρηση ανέλκυσης. Ο διευθυντής του Ενάλιου Αρχαιολογικού Μουσείου της Αλικαρνασσού, Yaşar Yıldız και ομάδα αρχαιολόγων καθάριζαν για έξι συνεχόμενες ώρες την σαρκοφάγο από άμμο και άλλα υλικά, την οποία και ανέσυραν με τη βοήθεια γερανού. Στην συνέχεια, η σαρκοφάγος μεταφέρθηκε στο μουσείο της Alanya.

0 Αγαπήστε τον εαυτό σας, είναι θεραπευτικό!

Όλοι λιγο-πολύ γνωρίζουμε ότι η διάθεση και ο τρόπος αντιμετώπισης των καταστάσεων, ευχάριστων και μη, στην καθημερινή μας ζωή είναι επιλογή μας. Δηλαδή, μπορούμε να ελέγξουμε όχι το πώς νιώθουμε, αλλά το πώς θα το εκφράσουμε, γεγονός που μπορεί περαιτέρω να καθορίσει τη λεγόμενη στάση ζωής μας. Υπάρχουν, λοιπόν, άνθρωποι που έχουν διαλέξει να ζουν με μια πιο αισιόδοξη αντίληψη απέναντι στον εαυτό τους και τη ζωή, εν αντιθέσει με εκείνους που αφήνονται σε πιο πεσιμιστικές θεωρήσεις των πραγμάτων. Και βέβαια, οι θεωρήσεις αυτές μπορεί να επηρεάσουν όχι μόνο την έκβαση κάποιου θεραπευτικού σχήματος στην αντιμετώπιση μιας ασθένειας, αλλά και τη γενικότερη σωματική και πνευματική μας ισορροπία και ευεξία.
Όπως καταδεικνύουν πολλές επιστημονικές έρευνες σε διάφορους τομείς της υγείας, φαίνεται ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας αλλά και το περιβάλλον μας είναι δυνατό να βοηθήσει στο να έχουμε ένα καλύτερο επίπεδο υγείας, δηλαδή να προλάβουμε ή ακόμα και να αντιμετωπίσουμε πολλές παθήσεις.

0 Η καθιστική ζωή σκοτώνει όσο το κάπνισμα

Οι άνθρωποι που δεν ασκούνται κινδυνεύουν όσο αυτοί που καπνίζουν. Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, η έλλειψη σωματικής άσκησης και δραστηριότητας προκαλεί πλέον τόσα εκατομμύρια θανάτους στον κόσμο κάθε χρόνο, όσους και το κάπνισμα, . Η έρευνα εκτιμά ότι το ένα τρίτο περίπου των ενηλίκων διεθνώς δεν ασκούνται όσο χρειάζεται, προτιμώντας τον… καναπέ, γεγονός που έχει ως συνέπεια 5,3 εκατ. θανάτους ετησίως (περίπου το 10% όλων των θανάτων παγκοσμίως).


Η σωματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς, θεωρείται αναγκαία για τους μυς, τα οστά, την καρδιά και άλλα ζωικά όργανα, προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά. Όμως σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι τείνουν να ασκούνται όλο και λιγότερο, καθώς περνάνε ολοένα περισσότερο χρόνο μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους και στην τηλεόραση ή στο τιμόνι του αυτοκινήτου τους.

0 Λόγια που δεν πρέπει να ξεχάσουμε...


0 5 λόγοι για να κόψεις τα αναψυκτικά (και πώς να το κάνεις)


5 λόγοι για να κόψεις τα αναψυκτικά (και πώς να το κάνεις)  | dailyarticle.gr

Πίνεις αναψυκτικά; Πόσο συχνά;

Όταν ήμουν νέος, ήμουν φανατικός καταναλωτής Coca-Cola και άλλων αναψυκτικών. Στην πραγματικότητα, ήμουν εθισμένος στην Coca-Cola. Ποτέ δεν πέρναγε μια μέρα χωρίς να έχω πιεί Coca-Cola. Ήταν φυσιολογικό για εμένα να πίνω τουλάχιστον 1.5 λίτρο Coca-Cola την ημέρα.

Όσο μεγάλωνα όπως, απέκτησα μεγαλύτερη επίγνωση της ανάγκης να είμαι υγιής. Άρχισα να επανεξετάζω την διατροφή μου, συμπεριλαμβανομένης και της συνεχούς κατανάλωσης Coca-Cola και άλλων αναψυκτικών. Με την πάροδο του χρόνου, κατάλαβα ότι η Coca-Cola είναι στην πραγματικότητα αρκετά επιβλαβής για την υγεία – σε τέτοιο βαθμό, που αναρωτιέμαι για πιο λόγο έχει γίνει τόσο δημοφιλές αναψυκτικό! Άρχισα σιγά-σιγά να ελαττώνω την κατανάλωση της, καθώς και γενικά των αναψυκτικών. Όταν ήμουν 20, είχα αφαιρέσει τα αναψυκτικά εντελώς από την διατροφή μου. Σε σπάνιες περιπτώσεις που τύχαινε να πιω, έβρισκα την γεύση τους υπερβολικά γλυκιά, όξινη και δυσάρεστη. Όταν κοιτάζω πίσω, είναι δύσκολο να καταλάβω για πιο λόγο υπέβαλλα τον οργανισμό μου σε όλα αυτά τα χημικά σκουπίδια.
 
Ορίστε μια λίστα με τους 5 κορυφαίους λόγους γιατί θα πρέπει να κόψεις την Coca-Cola και τα αναψυκτικά.

0 20 Ιουλίου 1974- Δεν ξεχνώ...

 
Κανένας δεν ξεχνά
Τίποτα δεν ξεχνιέται

0 Το Βόρειο Σέλας πάνω από ενεργό ηφαίστειο

Το Βόρειο Σέλας πάνω από ενεργό ηφαίστειοΑπίστευτη φωτογραφεία από το όρος Χέκλα της Ισλανδίας

Γη και ουρανός φλέγονται σε μια απίστευτη φωτογραφία που τραβήχτηκε πάνω από το ηφαίστειο Χέκλα της Ισλανδίας – όπου ένα ωστικό κύμα ηλιακών σωματιδίων προκαλεί το εντυπωσιακό φαινόμενο του Βόρειου Σέλαος πάνω από την εκρηκτική θάλασσα λάβας.

Το Χέκλα αποτελεί ένα ενεργό ηφαίστειο, με ύψος 1.488 μέτρα και μήκος 40 περίπου χιλιόμετρα. Έχει ξεσπάσει 20 φορές τα τελευταία χίλια χρόνια και παράγει μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες λάβας στη Γη. Κατά τον Μεσαίωνα το ηφαίστειο ήταν γνωστό ως «Η πύλη της Κολάσεως».

Η Ισλανδή φωτογράφος Sigurdur H. Stefnisson απαθανάτισε το σπάνιο αυτό διττό φαινόμενο το 1991 και κέρδισε το βραβείο φωτογραφίας του National Geographic.

«Το Βόρειο Σέλας, γνωστό και ως Aurora borealis, όταν συνδυάζεται με την ηφαιστειακή έκρηξη του όρους Χέκλα παράγει ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Επιπλέον, στο βάθος της φωτογραφίας βλέπουμε τον αστερισμό του Λέοντα», διευκρινίζει η φωτογράφος.

0 Αιθιοπία: 11 μονολιθικές εκκλησίες με σβάστικες στα παράθυρα του 13ου αιώνα

Οι εκκλησίες της Lalibela βρίσκονται στην καρδιά της Αιθιοπίας κοντά σε ένα παραδοσιακό χωριό με κυκλικές κατοικίες,  έχουν  κοπεί κατ 'ευθείαν από βράχο ώστε οι στέγες τους να βρίσκονται στο επίπεδο του εδάφους.  
Και οι 11 εκκλησίες χτίστηκαν στη διάρκεια του 13ου αιώνα  - σύμφωνα με το μύθο, με τη βοήθεια των αγγέλων. Ξεχωριστός είναι ο ναός του Αγίου Γεωργίου ή όπως λέγεται στα αχμαρικά «μπετ Γιόργις».
Δείτε το σχετικό βίντεο

0 Λόγια που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε...

0 Σοκολατένιο Μπώλ. Εύκολο;

Λοιπόν, δεν είναι τόσο εύκολο. Ρίξτε μια ματιά.
b923

0 Γιατί η τρόικα και το μνημόνιο επιβάλλουν την ψηφιακή τηλεόραση;

Ο λαός μας, λόγω της ευρείας έλλειψης πληροφόρησής του (αφού η ενημέρωσή του είναι στα χέρια ασύδοτων και εξαγορασμένων δημοσιογράφων) έχει γίνει έρμαιο της Νέας Τάξης, που τον χρησιμοποιεί για πειραματισμούς, χάρη στην πρόθυμη συνεργασία με την εκλεγμένη πολιτική τάξη. Γι αυτό το θέμα δεν μιλάει κανείς στην Ελλάδα και δεν αναρωτιέται κανείς γιατί βιάστηκαν να...
εισαγάγουν αυτή την (με το ζόρι) αλλαγή στη ζωή των Ελλήνων...

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι από αύριο εξαφανίζεται η αναλογική τηλεόραση στην Αττική; Κόβεται το αναλογικό σήμα, κάτι που δεν έχει συμβεί σε καμιά χώρα του κόσμου...

Σε άλλες χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά και αλλού) η ψηφιακή (ή διαδραστική) τηλεόραση έκανε την εμφάνισή της το 2000-2001, με πλήρη δημόσιο διάλογο για τους κινδύνους που κρύβει αυτό το είδος τηλεόρασης για την παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών να διατηρούν τις δραστηριότητές τους κατά τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας σε προσωπικό επίπεδο.

0 Αποκαλύφθηκε η πόλη του Κάσσανδρου που δημιούργησε τη Θεσσαλονίκη!



Μπροστά σε μία από τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις που έρχονται στο φως χάρη στο μετρό βρίσκονται οι αρχαιολόγοι και όλοι όσοι εμπλέκονται με την κατασκευή του υπόγειου μέσου σε σταθερή τροχιά της Θεσσαλονίκης! Συγκεκριμένα, όπως όλα δείχνουν, στην περιοχή του «Makro» αποκαλύφθηκε ένα από τα 26 πολίσματα (κωμοπόλεις) που υπήρχαν γύρω από το Θερμαϊκό, τα οποία στη συνέχεια, επί βασιλιά Κάσσανδρου, αποτέλεσαν τη Θεσσαλονίκη!

Στην περιοχή ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες εργασίες για την κατασκευή του αμαξοστασίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που διέθετε η «Αττικό Μετρό ΑΕ», δεν αναμενόταν αρχαιολογικά ευρήματα εκεί. Ωστόσο, με το που ξεκίνησαν οι εργασίες, άρχισαν να έρχονται στο φως ευρήματα.

0 Ολοκληρώνεται το 2013 το αεροδρόμιο Σητείας

Το Δημοτικό Αεροδρόμιο Σητείας επισκέφθηκε ο δήμαρχος κ. Θ. Πατεράκης, προκειμένου να δει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών που...
εκτελούνται από τη νέα ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία και να συναντηθεί με τον διευθυντή της Κοινοπραξίας που ανέλαβε το έργο, κ. Πέτρο Βαλσαμή. 
 
Ο κ. Βαλσαμής ενημέρωσε τον δήμαρχο για την πορεία του έργου, το οποίο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο λόγω της αναγκαιότητας εργασιών επισκευής των εγκαταστάσεων καθώς και του κτηριακού τμήματος, τα οποία είχαν υποστεί φθορές λόγω αδράνειας αλλά και εξαιτίας καιρικών συνθηκών. 
 
 Ο κ. Βαλσαμής, αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, είπε ότι σύμφωνα με τη σύμβαση είναι 17 μήνες. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...