ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

0 Το Βόρειο Σέλας πάνω από ενεργό ηφαίστειο

Το Βόρειο Σέλας πάνω από ενεργό ηφαίστειοΑπίστευτη φωτογραφεία από το όρος Χέκλα της Ισλανδίας

Γη και ουρανός φλέγονται σε μια απίστευτη φωτογραφία που τραβήχτηκε πάνω από το ηφαίστειο Χέκλα της Ισλανδίας – όπου ένα ωστικό κύμα ηλιακών σωματιδίων προκαλεί το εντυπωσιακό φαινόμενο του Βόρειου Σέλαος πάνω από την εκρηκτική θάλασσα λάβας.

Το Χέκλα αποτελεί ένα ενεργό ηφαίστειο, με ύψος 1.488 μέτρα και μήκος 40 περίπου χιλιόμετρα. Έχει ξεσπάσει 20 φορές τα τελευταία χίλια χρόνια και παράγει μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες λάβας στη Γη. Κατά τον Μεσαίωνα το ηφαίστειο ήταν γνωστό ως «Η πύλη της Κολάσεως».

Η Ισλανδή φωτογράφος Sigurdur H. Stefnisson απαθανάτισε το σπάνιο αυτό διττό φαινόμενο το 1991 και κέρδισε το βραβείο φωτογραφίας του National Geographic.

«Το Βόρειο Σέλας, γνωστό και ως Aurora borealis, όταν συνδυάζεται με την ηφαιστειακή έκρηξη του όρους Χέκλα παράγει ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Επιπλέον, στο βάθος της φωτογραφίας βλέπουμε τον αστερισμό του Λέοντα», διευκρινίζει η φωτογράφος.

   
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...