ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

0 «Ο Αριθμός του Θηρίου»: Η Λέσχη Bilderberg προωθεί υποχρεωτική ηλεκτρονική ταυτότητα σε όλη την Ευρώπη

«Ο Αριθμός του Θηρίου»: Η Λέσχη Bilderberg προωθεί υποχρεωτική ηλεκτρονική ταυτότητα σε όλη την Ευρώπη
Ενώ η διεθνής συνθήκη ACTA και ο αμερικάνικος νόμος CISPA θέτουν το σκηνικό για την καταστολή του World Wide Web (Διαδικτύου), τεχνοκράτες εργάζονται πυρετωδώς για να μπορούν να εντοπίζουν την ταυτότητά σας και να βεβαιωθούν ότι όλες οι δραστηριότητές σας θα παρακολουθούνται προσεκτικά και θα βρίσκονται υπό έλεγχο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωράει τώρα στο να δημιουργήσει ένα υποχρεωτικό σύστημα ηλεκτρονικής ταυτότητας για όλους τους πολίτες της ΕΕ που θα υλοποιηθεί σε όλη την Ευρώπη για την online τυποποίηση τόσο επιχειρήσεων όσο και προσώπων των χρηστών μέσω μιας κοινής «ηλεκτρονικής υπογραφής».

Μια απλή πιστοποιημένη ταυτότητα θα δίνει την δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο, σε online δεδομένα και εμπορικές δραστηριότητες. Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια προσπάθεια να εισέλθουμε σε ένα σύστημα Χαράγματος του Θηρίου και ένα εξέχον μέλος της Λέσχης Bilderberg βρίσκεται πίσω από αυτό το σύστημα.


Η Neelie Kroes, είναι η Επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα της ΕΕ και προωθεί μια νομοθεσία που ελπίζει ότι θα αναγκάσει «τη υιοθέτηση εναρμονισμένων ηλεκτρονικών υπογραφών/e-ταυτοτήτων και ηλεκτρονικών υπηρεσιών πιστοποίησης (eIAS) σε κράτη μέλη της ΕΕ».

0 Τεράστιες πόλεις-φαντάσματα στην Κίνα (βίντεο)

Η εκπληκτική οικονομική ανάπτυξη της Κίνας συχνά αντιμετωπίζεται με θαυμασμό από άλλες χώρες. Καμία άλλη χώρα δεν έχει εξελιχθεί όπως η Κίνα τα τελευταία 20 χρόνια. Δυστυχώς όμως και οι Κινέζοι συνειδητοποιούν πια ότι η οικονομική ανάπτυξη έχει και το αντίτιμό της, και στην περίπτωση της Κίνας, ένα ασυνήθιστο. Ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα που ζει η Κίνα είναι η πόλη-φάντασμα. Τεράστιες αστικές εγκαταστάσεις που παραμένουν ακατοίκητες.

0 Εντάξει παιδιά,,, τώρα μπορείτε να ηρεμήσετε λίγο. Ορκίστηκαν κι αυτοί οι μελλοντικοί επίορκοι...

Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς και πάλι θα πρέπει να γίνουμε προάγγελοι κακών αλλά προφανών ειδήσεων.

Θα πρέπει να πούμε καταρχάς σε όλους εκείνους τους Έλληνες που έχουν μια μικρή, κρυφή ελπίδα μέσα τους ότι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει κάτι καλό, θα πρέπει να το ξεχάσουν. Η κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να κάνει τίποτα καλό για τον λαό και το έθνος. Μην τους βλέπετε που ορκίστηκαν, έχουν ξαναορκιστεί και ξανά έγιναν επίορκοι.


Η κυβέρνηση αποτελείται από ανθρώπους που δεν βρίσκονται στο κατάλληλο διανοητικό επίπεδο ανάλογο με την κατάσταση της χώρας.
Εμείς δεν βλέπουμε πάνω από 1 χρόνο ζωής στην παρούσα κυβέρνηση, όμως ακόμα και μέσα σε αυτόν τον χρόνο μπορούν να αρπάξουν πολλά.


Δεν ευχόμαστε καλή δουλειά στην κυβέρνηση αυτή καθώς ξέρουμε από τώρα τι ακριβώς θα γίνει. Και φυσικά δεν θα ευχηθούμε ούτε '' καλά ξυπνητούρια'' στους Έλληνες καθώς επίσης ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να ξυπνήσουν ποτέ. 


Θα δούμε λοιπόν.

0 Η αρώνια «κατακτά» τους Έλληνες

Φυτεύτηκαν ήδη 700 στρέμματα σε όλη την Ελλάδα

Ένα φυτό με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, φαρμακευτικές και άλλες χρήσεις, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος μεταξύ των Ελλήνων καλλιεργητών. Πρόκειται για την αρώνια, που ήδη καλλιεργείται σε 700 στρέμματα σε όλη την ελληνική επικράτεια και τα πρώτα «μηνύματα» είναι πολύ θετικά.

Όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο τακτικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης Ιωάννης Σπανός, η συνολική παραγωγή, ύστερα από μία διετία, υπολογίζεται σε 224 τόνους (σε φυτευτικό σύνδεσμο 3μ Χ 2μ, 160 φυτά στο στρέμμα και σε δύο κιλά ανά φυτό), και σταδιακά θα αυξάνει- στο τρίτο έτος 4 κιλά το φυτό, στο τέταρτο έτος 8 κιλά το φυτό και στο 5ο έτος 10 κιλά το φυτό.

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (Πιερία, Αθήνα, Καρδίτσα, Σέρρες, Στερεά Ελλάδα κ.α.), συγκροτούνται, μάλιστα, ομάδες παραγωγών αρώνιας, με την καθοδήγηση και τις συμβουλές του κ. Σπανού.

Η αρώνια η μελανόκαρπη (Aronia melanocarpa/Black Choceberry) ανήκει στην οικογένεια των ροδοειδών (Rosaceae) και είναι φυλλοβόλος θάμνος, ύψους 1-3 μέτρων.

0 Εξερευνώντας μια πόλη-μινιατούρα κάτω από τη θάλασσα!

Ξεχασμένη στο βυθό της θάλασσας στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στη Γαλλική Ριβιέρα, βρίσκεται μια πόλη-μινιατούρα.

Σύμφωνα με τον δύτη και φωτογράφο Michal Krzysztofowicz, η μικροσκοπική πόλη υποτίθεται πως χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, όταν οι Γάλλοι κινηματογραφιστές πειραματίζονταν με τεχνικές υποβρύχιων βιντεοσκοπήσεων. Χρειαζόντουσαν ένα πλατό για να κινηματογραφούν και έτσι εγκατέστησαν τα μικροσκοπικά κτίρια της πόλης, ύψους περίπου ενός μέτρου.

2 Ένα νησί θρύλος, η Κάρπαθος

Αν θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο, το «Τραπουλόχαρτο» σας ταξιδεύει στο ορεινό νησί της Καρπάθου.
Για την ονομασία του νησιού, υπάρχουν...
πολλές εκδοχές. Ο θρύλος του νησιού αναφέρει ότι επειδή οι πρώτοι κάτοικοι αγαπούσαν υπερβολικά τον τόπο τους, έκλεψαν τους Ολύμπιους θεούς και τους έφεραν εδώ. Για την πράξη αυτή, ονομάστηκαν Αρπάθεοι. Αργότερα μετατράπηκε σε Καρπάθεοι και τέλος σε Καρπάθιοι οπότε και η Κάρπαθος. Ο Όμηρος την ονομάζει Κράπαθο, σύμφωνα με αναφορά στα Γεωγραφικά του Στράβωνα. Άλλα αρχαία ονόματα του νησιού είναι Τετράπολις, Ανεμόεσσα και Ανεμούσα], ενώ κατά το Μεσαίωνα ονομαζόταν Scarpanto (η ονομασία αυτή για το νησί επιβιώνει ακόμη στα ιταλικά).
 
Πηγαίνοντας διακοπές στην Κάρπαθο είναι σαν να κάνετε ένα "ταξίδι στον χρόνο".
Η Κάρπαθος, μεγαλόπρεπη και ορεινή, βρίσκεται στο Καρπάθιο πέλαγος μεταξύ Κρήτης και Ρόδου. Μετά από ένα αρκετά μεγάλο ταξίδι, θα βρεθείτε σ' αυτό το ορεινό νησί, δύσκολο στην πρόσβαση αλλά ομολογουμένως ένα από τα ομορφότερα των Δωδεκανήσων.

0 Σύγχρονα αθλήματα έχουν τις ρίζες τους στην ελληνική αρχαιότητα


Το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, το χάντμπολ και τα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα κεντρίζουν το ενδιαφέρον δισεκατομμυρίων ατόμων ανά τον πλανήτη, εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ωστόσο, δεν αποτελούν σύγχρονη "εφεύρεση", αφού και κατά την Αρχαιότητα τα ομαδικά αθλήματα ήταν διαδεδομένα και συγκέντρωναν τα βλέμματα όλων όσοι ασχολούνταν με τον αθλητισμό.

Παρά το γεγονός δε ότι τις μεγάλες τιμές τις απολάμβαναν οι νικητές των ατομικών αθλημάτων και κυρίως αυτοί του στίβου, της πυγμαχίας και της πάλης, εντούτοις από παλιά υπήρχαν αθλοπαιδιές, που αν τις αναλύσουμε σήμερα, βλέπουμε ότι αποτελούν προδρόμους πολλών ομαδικών αθλημάτων.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι στα αγωνιστικά προγράμματα των πανελληνίων ιερών αγώνων δεν συμπεριλαμβάνονταν τα ομαδικά αθλήματα. Οι Αρχαίοι Έλληνες επιδίδονταν σε αθλοπαιδιές κυρίως για την ψυχαγωγία τους και μαζί με διάφορες ασκήσεις ήταν μέσα βελτίωσης των σωματικών τους ικανοτήτων και της ανάπτυξης αρετών, όπως του θάρρους, της καρτερίας και της ετοιμότητας.

0 Απολιθωμένοι εραστές

Απολιθωμένοι εραστέςΑνακαλύφθηκε ένα ζευγάρι χελώνες που πέθαναν ενώ έκαναν...σεξ πριν από 47 εκατομμύρια έτη
Οι δύο χελώνες έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια του σεξ. Credit: Naturmuseum Senckenberg



Λονδίνο 

Ενα εντυπωσιακό εύρημα εντοπίστηκε σε μια περιοχή της Γερμανίας όπου υπήρχε στο πολύ μακρινό παρελθόν μια λίμνη. Ερευνητές ανακάλυψαν δύο χελώνες που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια του...σεξ και στη συνέχεια απολιθώθηκαν σε αυτή τη στάση.

Οι χελώνες ανήκουν σε ένα εξαφανισμένο σήμερα είδος και σύμφωνα με τους υπολογισμούς το ζευγάρι ζούσε πριν από 47 εκατομμύρια έτη. Η ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική, εκτός των άλλων και γιατί είναι το μόνο δείγμα απολιθωμάτων σπονδυλωτών ζώων που ζευγαρώνουν.

0 Αθάνατο ελληνικό κράτος: "Ραβασάκι" εφορίας στον Νικόλα Άσιμο!

Η εφορία ζητά από τον Νικόλα Άσιμο να διακόψει τις εργασίες του ως ελεύθερος επαγγελματίας!
Απίστευτο και όμως ελληνικό ("κατόρθωμα" δημοσίου): Το υπουργείο Οικονομικών -προφανώς μες στον εισπρακτικό παροξυσμό του- "θυμήθηκε" τον Νικόλα Άσιμο, τον αυτόχειρα καλλιτέχνη και του έστειλε ειδοποίηση να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του διότι "αν δεν έχει διακόψει τις εργασίες του ως ελεύθερου επαγγελματία, θα θεωρηθεί ότι άσκησε τη δραστηριότητά του και για το 2011 και θα πρέπει να καταβάλει το τέλος επιτηδευματία"!!! 

0 Ουφ, σωθήκαμε! Του Κώστα Βαξεβάνη

Ουφ, σωθήκαμε! Του Κώστα Βαξεβάνη
Υπήρχαν χιλιάδες Έλληνες που πριν από τις εκλογές πίστευαν πως η Ελλάδα καταστρέφεται. Υπάρχει κάποιος τώρα που πιστεύει πως σώθηκε; Πως όλο αυτό το σύστημα των πολιτικών που διαβουλεύεται για να κυβερνήσει το κάνει για τη σωτηρία; Όταν κάποιος βλέπει στον ύπνο του ότι πέφτει στο κενό, ο τρόμος του είναι πραγματικός. Δεν έχει σημασία το ότι αυτό που ζει είναι ένας εφιάλτης.

Την αξιολόγηση μπορεί να την κάνει όταν ξυπνήσει. Μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος έζησε τον τρόμο ενός εφιάλτη. Της Ελλάδας και του ίδιου, φυσικά, που πέφτει στο κενό.

Με βάση αυτό το κακό όνειρο η Ελλάδα οδηγήθηκε στις κάλπες. Είναι η πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του ’60 που η Ελλάδα οδηγήθηκε στις κάλπες όχι με το ζητούμενο κάποιου προσωπικού βολέματος αλλά με αυτό της ίδιας της επιβίωσης. Τη δεκαετία του ’60 το δίλημμα της επιβίωσης ήταν και πάλι έναντι της «Αριστεράς και των συνοδοιπόρων της» που θα οδηγούσαν την Ελλάδα στην πλήρη κομμουνιστοποίηση. Οι κομμουνιστές, σε περίπτωση επικράτησης, θα μας έπαιρναν τα χωράφια, ακόμη και τις γυναίκες.

Στην πρόσφατη, βέβαια, αναμέτρηση, κανένας δεν απειλούσε πως θα μας πάρουν τις γυναίκες, αλλά θα έπρεπε να ζήσουν όλοι την απαξίωση της δραχμής. Αντί της κομμουνιστοποίησης, η δραχμοποίηση. Με βάση αυτό και άλλα διλήμματα, καθόλου ασυνήθιστα στο παιχνίδι της πολιτικής, η χώρα υποτίθεται πως έσωσε το ευρώ και την ευρωπαϊκή της προοπτική.

0 Λειψοί - Αρκοί - Μαράθι. Η αυθεντικότητα, η ησυχία και η γαλήνη χωρούν πλέον σε μικρά νησιά...




Τα ερημητήρια του νότιου Αιγαίου
Δώδεκα ναυτικά μίλια ανατολικά της Πάτμου, και σε απόσταση ελάχιστη από τις τουρκικές ακτές, υπάρχει ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών που θα μπορούσαν να γίνουν μικροί παράδεισοι τόσο για τους κατοίκους τους όσο και για ταξιδιώτες. Επισκέφθηκα πρόσφατα τα περισσότερα από αυτά τα νησιά, δηλαδή τους Λειψούς, τους Αρκιούς, το Μαράθι, και έφυγα συγκινημένη, γεμάτη από εντυπώσεις θετικές και ευχάριστες. Η φιλοξενία, η φιλοπονία, το φιλότιμο, η υπομονή και η ανθρωπιά των λιγοστών κατοίκων τους με είχαν εντυπωσιάσει. 
 
Τα νησιά αυτά δεν είναι πια για μένα απλά ονόματα στον χάρτη. Είναι ζωντανά κύτταρα του σώματος που λέγεται Ελλάδα. Ας ανακαλύψουμε τις κρυμμένες ομορφιές τους, μας χρειάζονται ως επισκέπτες, μας χρειάζονται ως φίλους, μας χρειάζονται ως σκεπτόμενους πολίτες και τα χρειαζόμαστε ως αυθεντικούς τόπους δυνατών συναισθημάτων και εικόνων.

0 Τα χρυσά άλογα του Τουρκμενιστάν

Ονομάζονται "Akhal-Teke" και είναι μια ράτσα αλόγων που εκτρέφονται στο Τουρκμενιστάν. Είναι γρήγορα και αντέχουν σε μακριές πορείες. Πιστεύετε πως είναι μια από τις πιο παλιές ράτσες. Υπάρχουν περίπου 3.500 Akhal-Tekes στον κόσμο, κυρίως στο Τουρκμενιστάν και στη Ρωσία, αν και έχουν βρεθεί και στην Ευρώπη, την Αυστραλία και την Βόρεια Αμερική.

0 “Planet Ocean”: από εδώ ξεκινά η ζωή. [video]

planet-oceanΕνα καταπληκτικό documentary 90 λεπτών αφιερωμένο στη πηγή της ζωής πάνω στη γη, στους ωκεανούς μας, από τους σκηνοθέτες Yann Arthus-Bertrand και Michael Pitiot και την ομάδα τους, με τη συνεργασία της OMEGA και την επιστημονική υποστήριξη της Tara Expeditions. Το “Planet Ocean“, παρουσιάστηκε στο Earth Summit 2012 στο Rio de Janeiro (RIO+20), τον Ιούνιο, στην παραγωγή του  συμμετέχουν μερικοί από τους κορυφαίους εναέριους και υποβρύχιους κινηματογραφιστές, ωκεανογράφους και βιολόγους, δημιουργήθηκε με στόχο να αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τους ωκεανούς και να τους ενθαρρύνει να φανταστούν την προστασία και τη σωστή διαχείρισή τους ως κοινές αρμοδιότητες που μοιραζόμαστε όλοι πάνω στη Γη.

Δείτε το επίσημο trailer

0 Διευθύντρια της Coca Cola μας λέει ότι τα αναψυκτικά είναι πηγή υδατανθράκων, ενέργειας και ενυδάτωσης και όχι άδειων θερμίδων.

Ε αφού το λέει αυτή κάτι θα ξέρει. Πρόσφατα ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης πρότεινε να απαγορευτούν να πωλούνται ροφήματα με ζάχαρη όπως τα κανονικά αναψυκτικά σε εστιατόρια, καντίνες, φαστ φουντ που να ξεπερνάνε το μισό λίτρο και φυσικά ξεσηκώθηκαν όλοι. Δεν ξέρουμε αν θα ήταν αποτελεσματική αυτή η απαγόρευση, αλλά αυτό που είναι παράλογο είναι το να φαίνεται "μικρή" ποσότητα το μισό λίτρο αναψυκτικού να συνοδεύσει ένα γεύμα. Αυτή τη στιγμή στην Αμερική υπάρχει μέγεθος αναψυκτικού με χωρητικότητα 2 λίτρων (δες φωτογραφία-το πρώτο αναψυκτικό).

Με αφορμή αυτής της πρότασης έδωσε συνέντευξη η διευθύντρια των ανθρακούχων ροφημάτων της Coca Cola Βόρειας Αμερικής Κέιτι Μπέιν στην εφημερίδα USA Today. Σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου η Μπειν αναφέρει ότι πολλά άτομα βασίζονται στα ροφήματα με ζάχαρη της εταιρίας για να λάβουν υδατάνθρακες και ενέργεια. Μάλιστα αναφέρει ότι και ο γιος της όταν επιστρέφει από το σχολείο χρειάζεται κάτι να τον "ανεβάσει" με θερμίδες και γεύση.

0 Σίκινος: η αυθεντική ομορφιά των Κυκλάδων

Σας έχει κουράσει ο πολύς κόσμος και οι κοσμικές διακοπές, αλλά δεν σας κάνει καρδιά να… αφήσετε τις αγαπημένες σας Κυκλάδες; Η Σίκινος δίνει την απάντηση, καθώς αντιστέκεται ακόμη στη μαζική εισβολή του τουρισμού διαφυλάττοντας τη φυσιογνωμία της από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη και ενθαρρύνοντας τον εναλλακτικό τουρισμό (πολιτιστικό, περιπατητικό, επιστημονικό κ.ά.).

Στο νότιο τμήμα των Κυκλάδων, ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο, βρίσκεται η Σίκινος ( http://bit.ly/Lyt6P5 ), ένα από τα μικρότερα νησιά των Κυκλάδων με το μόνιμο πληθυσμό της να ανέρχεται σε λιγότερους από 300 κατοίκους και με τρεις οικισμούς: την Αλοπρόνοια (το μικρό λιμάνι του νησιού), το Χωριό και το Κάστρο.

0 Φτιάξ’ το μόνος σου: Χειροποίητα αριστουργήματα!


Χειροποίητα αριστουργήματα

Όλοι έχουμε παλιά και άχρηστα πράγματα, τα οποία απλά κάθονται μέχρι να καταλήξουν στα σκουπίδια. Μέγα λάθος, αφού μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να κατασκευάσουμε υπέροχα νέα αντικείμενα -για πρακτική ή διακοσμητική χρήση- τα οποία εκτός των άλλων προσφέρουν μια έντονη αίσθηση ικανοποίησης.
Δείτε 20 εκπληκτικές ιδέες για χειροποίητες δημιουργίες, που είναι τόσο πρωτότυπες όσο και εντυπωσιακές!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...