ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

0 Λεμόνι: 20 ασυνήθιστες χρήσεις

Λεμόνι: 20 ασυνήθιστες χρήσεις
Το λεμόνι είναι γνωστό ότι έχει άφθονη βιταμίνη C και ο χυμός του λεμονιού περιέχει περίπου 5% κιτρικό οξύ, το οποίο δίνει στα λεμόνια τη χαρακτηριστική ξινή τους γεύση, και pH από 2 μέχρι 3.
Δείτε πόσα χρήσιμα πράγματα μπορείτε να κάνετε με τον χυμό του λεμονιού!

0 Τι τονίζει ο Πλάτωνας στην "Πολιτεία" ,ο Αριστοτέλης στα "Πολιτικά" ,και ο Σωκράτης στη συνάφεια Ευδαιμονία- Ηθική-Πολιτική;

Στην πλατωνική Πολιτεία παρουσιάζεται μια στενή σχέση ανάμεσα στην ανθρώπινη ψυχολογία και στη διαμόρφωση του κράτους. Οι χαρακτηριστικές ιδιότητες των τάξεων αντανακλούν τις ψυχολογικές ιδιότητες των 3 μερών της ψυχής του κάθε ατόμου.

Η κοινωνία με την ιδεατή δικαιοσύνη κατά Πλάτωνα, απαρτίζεται από 3 τάξεις. Τους παραγωγούς, τους φύλακες, και τους κυβερνήτες. Τοποθετούνται δηλαδή οι πολίτες σε τάξεις ανάλογα με το ποιό μέρος της ψυχής τους είναι το κυρίαρχο. Η καταγωγή και το φύλο τους δεν παίζουν ρόλο. Ακόμα και δούλοι μπορουν να γίνουν κυβερνήτες, και τα παιδιά των κυβερνητών μπορούν να γίνουν παραγωγοί ή φύλακες.

0 Την Μασονική ποδιά του ερπετοειδούς George Washington, ανακάλυψαν στο Sheperdstown.

κρυμμένο σε κοινή θέα "είπατε τίποτα;;;
Η μασονικη Ποδιά του Τζορτζ Ουάσιγκτον εκθέτεται στην μασονική στοά του Sheperdstown για μια ημέρα.
Η μασονικη ποδιά είχε δοθεί στον George Washington το 1784 από τον Marquis de Lafayette που ήταν το και τιμώμενο πρόσωπο στην 200η γιορτή των γενεθλίων της τοπικής μασονικής στοάς.

Η ποδιά ήρθε στο σπίτι για μια...
μέρα. Είναι διακοσμημένα σε έναν τοίχο στο πάνω όροφο ...

People take photos and view the Masonic apron worn by George Washington after a presentation Sunday at Mount Nebo Lodge No. 91 in Shepherdstown, W.Va. (By Ric Dugan/Staff Photographer / December 11, 2011)
Shepherdstown, W.Va.

0 10 άνθρωποι που δεν επιβιβάστηκαν στον Τιτανικό [φωτο]

Στις 15 Απριλίου 1912, στο παρθενικό του ταξίδι από την Ευρώπη προς την Αμερική, ο Τιτανικός, όπως όλοι γνωρίζουμε, βυθίστηκε.
Ανάμεσα στους 1490 επιβάτες του που βυθίστηκαν μαζί του υπήρχαν πλούσιοι και διάσημοι όπως ο Benjamin Guggenheim (Αμερικανός επιχειρηματίας) και ο John Jacob Aster (Αμερικανός επιχειρηματίας, πολιτικός μηχανικός, εφευρέτης, συγγραφέας, αντισυνταγματάρχης στον Ισπανο-Αμερικάνικο Πόλεμο και μέλος της οικογένειας Astor). Μόνο 710 επέζησαν.
Ενώ 2.224 άνθρωποι απέπλευσαν με τον Τιτανικό, πολλοί περισσότεροι είχαν προγραμματίσει να κάνουν το ταξίδι, αλλά για διάφορους λόγους ο καθένας, δεν το έκανε...

0 ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ - ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΚΟΣΜΟΙ (Ντοκιμαντέρ Ελληνικοί υπότιτλοι)

Με την αποκλειστική συνεργασία του ίδιου του Von Daniken, η παραγωγή του History Channel, "ANCIENT ALIENS", ξεκινάει νέες αποστολές για να την αναζήτηση και την αξιολόγηση των στοιχείων αυτών. Επικεντρώνεται στις ανακαλύψεις των τελευταίων 30 ετών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ασυνήθη ευρήματα DNA για την εξέλιξη του ανθρώπου και πρόσφατα αποκωδικοποιημένα εκθέματα...
Από την Αίγυπτο στην Συρία και από εκεί στη Νότια Αμερική. Πρόκειται για μια ισορροπημένη έρευνα μιας θεωρίας που ορισμένοι πιστεύουν ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά πολλοί άλλοι συμφωνούν πως δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Δείτε το Ντοκιμαντέρ:

1 Τα είδη ζάχαρης και η διατροφική αξία τους.

Απαντώντας σε ερώτημα αναγνωστών θα αναφερθούμε στα είδη ζάχαρης και αν υπάρχει διαφορά στη διατροφική αξία τους. Η ζάχαρη στην Ελλάδα προέρχεται κυρίως από ζαχαρότευτλα. Το τεμαχισμένο ζαχαρότευτλο επεξεργάζεται ώστε να εξαχθεί ο φυσικός χυμός, το οποίο βράζεται μέχρι να πήξει και αρχίζουν να δημιουργούνται κρύσταλλοι σακχάρου πλούσιοι σε μελάσα. Η μελάσα είναι παραπροϊόν της επεξεργασίας του ζαχαρότευτλου που είναι ένας πηχτός χυμός με σκούρο καστανό χρώμα.

0 Βιβλιοθεραπεία: η θεραπευτική δύναμη των βιβλίων

Το βιβλίο θα πρέπει να είναι μια αξίνα για να σπάσει τις θάλασσες που είναι παγωμένες μέσα στην ψυχή μας (Franz Kafka)
Το βιβλίο θα πρέπει να είναι μια αξίνα για να σπάσει τις θάλασσες που είναι παγωμένες μέσα στην ψυχή μας (Franz Kafka)

Στην εποχή των tablet pc, των βιντεοπαιχνιδιών και της εικονικής πραγματικότητας, ίσως να φαίνεται αναχρονιστικό να συμβουλεύει κανείς τα παιδιά για τα καλά του διαβάσματος. Είναι ευρέως γνωστό ότι το διάβασμα για ποικίλους λόγους και με πολλούς τρόπους μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την διαπαιδαγώγηση των νέων, προκαλεί όμως ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση το γεγονός ότι γενικότερα τα βιβλία μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη ζωή μας και ακόμα περισσότερο να αποτελέσουν μια μορφή εναλλακτικής θεραπείας για ψυχολογικά προβλήματα.

0 Θιβέτ: ίσως ο καλύτερος χειμερινός προορισμός της Ασίας

Οι φιλικοί και φιλόξενοι κάτοικοι, η μυστηριακή ατμόσφαιρα και μερικές βόλτες με… ποδήλατο γύρω από τη Λάσα, θα σας κρατήσουν ζεστούς το χειμώνα στο Θιβέτ, μια περιοχή άγριας ομορφιάς, χαμηλών θερμοκρασιών και βαθειάς κατάνυξης.


Δεδομένου ότι οι περισσότεροι ταξιδιώτες πηγαίνουν στο Θιβέτ το καλοκαίρι, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο, η «καλοκαιρινή» Λάσα να κατακλύζεται από τουρίστες που παρατάσσονται μπροστά στα παλάτια και τα μοναστήρια. Ο χειμώνας λοιπόν μοιάζει να είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την μεγαλύτερη σε υψόμετρο περιοχή της γης, τη «στέγη του κόσμου», όπως λέγεται, ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα ( http://bit.ly/sxZfuh ).

0 Γιατί τα λάιτ προϊόντα παχαίνουν!

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Behavioural Neuroscience» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα λάιτ προϊόντα τα οποία επιλέγουμε να τρώμε σε μια προσπάθεια να μειώσουμε το σωματικό βάρος, μπορεί να έχουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα επειδή μπερδεύουν τον οργανισμό. Όπως έδειξε η μελέτη, όταν γευόμαστε λάιτ προϊόντα, ο οργανισμός προετοιμάζεται να δεχθεί πολλές θερμίδες, αλλά καταλήγει να τροφοδοτείται με λιγοστές – και αυτό του προκαλεί σύγχυση και τον κάνει να επιζητά περισσότερη τροφή.

Το εύρημα αυτό εξηγεί εν μέρει γιατί εξακολουθεί να εξαπλώνεται η παχυσαρκία στη Δύση, παρά την εκτενή χρήση λάιτ τροφίμων από εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. «Η υποκατάσταση μέρους της τροφής με τρόφιμα που έχουν παρόμοια γεύση αλλά λιγότερες ή μηδέν θερμίδες, μοιάζει σαν μία πολύ λογική προσέγγιση για την απώλεια βάρους κάνοντας δίαιτα», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σούζαν Σουϊδερς, καθηγήτρια Ψυχολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Purdue, στις ΗΠΑ.

2 Λωτός, "το μήλο της Ανατολής" με αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες

Συντάκτες: Aλέξανδρος Γιατζίδης,Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος

O Λωτός ήταν γνωστός στην αρχαιότητα, στους μετέπειτα χρόνους σχεδόν λησμονήθηκε και άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός και πάλι μόλις τα τελευταία χρόνια.

Χάρη στη λεπτή και χαρακτηριστική γεύση του, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τους αρχαίους λαούς.
Είχε ονομαστεί ως η «τροφή των θεών».

Πατρίδα του Λωτού είναι η Κίνα, όπου ονομαζόταν "μήλο της Ανατολής».
Από την Κίνα εξαπλώθηκε και στην Ιαπωνία όπου θεωρείται εκλεκτή λιχουδιά.

Το έφεραν πρώτοι στη δύση, Ισπανοί θαλασσοπόροι από την Άπω Ανατολή
.
Οι λωτοί που έφαγαν οι σύντροφοι του Οδυσσέα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι ακριβώς φυτό ήταν.
Πάντως σίγουρα δεν είναι οι ίδιοι που έφεραν οι Ισπανοί.

0 Έλληνες μεταναστεύουν στην Κων/πολη

Ο αριθμός των Ελλήνων που, λόγω κρίσης, αναζητούν δουλειά στην Τουρκία και, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη αυξάνεται συνεχώς. «Θέλω να φύγω με τον σύζυγο και την κόρη μου. Για την κόρη μου δεν υπάρχει πλέον μέλλον εδώ. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά παντού είναι καλύτερα από ότι εδώ. Εάν όλα πάνε καλά, θέλουμε να πάμε στην Κων/πολη. Εάν όχι τότε μπορεί να πάμε Αυστραλία. Το θέμα είναι να φύγουμε», λέει μια κυρία, κάτοικος Αθηνών, σε εκπομπή της τουρκικής τηλεόρασης.

Για πολλούς Έλληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν, η Κων/πολη είναι η πρώτη επιλογή. Πολλά έχουν αλλάξει στις σχέσεις των δυο χωρών τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζει ο καθηγητής Δημήτρης Τριανταφύλλου, ο οποίος διδάσκει εδώ και ένα χρόνο στην Κων/πολη:

0 Paul McCartney (1942-1966) - Μέρος 1

Ναι καλά διαβάσατε, 1966. Γιατί τότε πέθανε ο πραγματικός Πωλ Μακ Κάρτνεϊ. Οι Beatles, αποτελούν ένα μύθο, σε επίπεδο μαζικής υστερίας, που πιθανότατα ποτέ δεν θα ξεπεραστεί από άλλο συγκρότημα. Πολλά θα μπορούσαμε να γράψουμε για το συγκρότημα, τη σχέση τους με τον αποκρυφισμό και τις αναζητήσεις τους στην Ινδία. Πιθανώς σε κάποιο μελλοντικό άρθρο. Ας εστιάσουμε όμως στον συγχωρεμένο Πωλ Μακ Κάρτνεϊ. Τον πραγματικό!

Ο Τζωρτζ Χάρισον, μέλος της τετράδας των Beatles, φημολογείται ότι έγραψε το παρακάτω κείμενο πριν πεθάνει από καρκίνο, ζητώντας τη δημοσιοποίησή του μετά τον θάνατό του. Σας το παραθέτω μεταφρασμένο.

"Ο Πωλ επέστρεφε από το ταξίδι του, με καλή διάθεση, σχεδιάζοντας να πάει στο σπίτι του Ringo το ίδιο βράδι με δύο κορίτσια. Ήταν μια ωραία περίοδος. Μετα την αναταραχή, όλα έδειχναν να παίρνουν μια κανονική τροπή. Όλη η επίθεση του κόσμου εναντίον των Beatles, που ξεκίνησε από τις (προκλητικές) δηλώσεις του John (ότι οι Beatles είναι πιο δημοφιλείς από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό) και το εξώφυλλο του άλμπουμ με τους Beatles ντυμένους χασάπηδες, φαινόταν τώρα να καλμάρει. Ο Πωλ πρόσφατα διένυε μια φοβερά δημιουργική φάση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως σαν αντίδραση σε όσα είχαν συμβεί.
 

0 Μυστήρια - Ανταρκτική..

Η κατάκτηση της Ανταρκτικής ήταν πάντα το μήλο της έριδος μεταξύ Ανατολής και Δύσης.  Γιατί ??
Οι δύο μεγάλες δυνάμεις ΗΠΑ και Ρωσία έχουν κατασκευάσει βάσεις πάνω σε αυτήν. Γιατί ??
Η απάντηση δίνεται εν μέρει στο βίντεο που ακολουθεί...


0 Ωραίο τραγουδάκι για πάρτι σας...



Νίκος Παπάζογλου - Το χαράτσι
Όσοι διαβάτες περπατούν στο σκοτεινό δρομάκι
Μοιάζουν με κλέφτες που άνεργους τους βρήκε το βραδάκι

Έτσι και γω στο σπίτι μου σαν κλέφτης τριγυρίζω
και τις φωτογραφίες σου τις βλέπω και δακρύζω

Όλα τ' αλλάζει ο καιρός, όλα θα τα ρημάξει
Μα οι κλέφτες που παραφυλάν τού παίρνουνε χαράτσι

Στολίζονται και όμορφοι βγαίνουνε στα σοκάκια
Φύσα αγέρα πάρε τα, χόρεψ' τα τα παιδάκια

0 Ο Νορβηγός που έφτασε στο νότιο πόλο πριν από 100 χρόνια

featured0001Η Ανταρκτική ανακαλύφθηκε γύρω στο 1820, οι αποστολές όμως για την εξερεύνηση της παγωμένης ηπείρου άρχισαν πολλές δεκαετίες αργότερα.΄Ηταν θέμα γοήτρου ποιος θα έφτανε πρώτος στο γεωγραφικό νότιο πόλο.

Μια νορβηγική πενταμελής ομάδα με επικεφαλής τον εξερευνητή των πόλων Roald Amundsen έφτασε πρώτη στο νοτιότερο άκρο της Γης. Οι πέντε άνδρες ξεκίνησαν από την ακτή με τέσσερα έλκηθρα που μετέφεραν τρόφιμα, σκηνές και άλλο αναγκαίο εξοπλισμό.

Τα έλκηθρα σέρνονταν από 52 σκυλιά, εκ των οποίων επέστρεψαν μόνο 16. Τα υπόλοιπα χρησίμευσαν για τη διατροφή ανθρώπων και σκύλων κατά τη διαδρομή. Η ομάδα κάλυψε 3.000 χιλιόμετρα προς και από το νότιο πόλο σε 99 μέρες. Οι συνηθισμένες πυξίδες δεν λειτουργούν τόσο καλά κοντά στο μαγνητικό πεδίο του νότιου πόλου και το καλοκαίρι ο ήλιος δεν δύει ποτέ στην Ανταρκτική, επομένως δεν μπορούσαν να χαράξουν πορεία ούτε με τη βοήθεια των άστρων.

0 Ένας όμορφος κόσμος…

Ένα από τα πιο όμορφα video που έχετε δει ποτέ! Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε για 2 λεπτά τις όμορφες εικόνες που θα περάσουν στην οθόνη του υπολογιστή σας…


0 Λέσβος: 30χρονη ξύπνησε μετά από 2,5 χρόνια σε κώμα

Λέσβος: 30χρονη ξύπνησε μετά από 2,5 χρόνια σε κώμα

Το θαύμα των Χριστουγέννων έγινε στην Λέσβο.

Η 30χρονη Κωνσταντίνα – Μαρίνα Σπυριάδη, κόρη του γνωστού αναισθησιολόγου Στρατή Σπυριάδη που είχε τραυματιστεί σοβαρότατα το καλοκαίρι του 2009 και επί 2,5 χρόνια παρέμενε σε κωματώδη κατάσταση, εντελώς ανέλπιστα, όπως ομολογούν οι γιατροί της, αλλά και ο ίδιος ο πατέρας της, ανέκαμψε ξαφνικά και απέκτησε τις αισθήσεις της.

Μιλάει, ακούει, κινείται…

0 Τα Μυστικά του Όρους Σάστα - Το Ιερό, Μυστικιστικό Όρος της Αμερικής

Δεν έχει μόνο η Ελλάδα το «Άγιο Όρος» της, αλλά και η Αμερική. Στη βόρεια Καλιφόρνια βρίσκεται το θρυλικό Όρος Σάστα που θεωρείται σαν ένα από τα επτά ιερά βουνά του κόσμου και σύμφωνα με το θρύλο βαθιά κάτω από τη χιονισμένη κορυφή του βρίσκεται η μυστικιστική πόλη Τέλος, η οποία κατοικείται από την εξελιγμένη φυλή των Λεμουρίων και από τους Αναληφθέντες Διδασκάλους της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας.

2 Μασονία και Εκκλησία !!

Ο Ηράκλειτος διατύπωσε έναν ΑΠΟΛΥΤΟ ΝΟΜΟ που δεν επιδέχεται καμμία εξαίρεση

Είπε: "ΤΑΝΑΝΤΙΑ ΤΑΥΤΑ" που σημαίνει ότι "τα ενάντια είναι ίδια". Ο νόμος αυτός σε ότι αφορά την Αληθή Διπολικότητα ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥ και ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΚΟΥ, σημαίνει ότι τα ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ, ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΦΥΣΕΩΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ.
Άρα κατά παραλληλισμό τα ΠΛΑΣΤΑ (ΠΑΡΑΦΥΣΙΝ) ΕΝΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΟΥ, ΕΝΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΟΥ, ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΗ ΔΙΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΑΞΗ. (κείμενο 'ΙΑ 1988 ΟΕΑ)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...