ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

0 THRIVE - ντοκιμαντέρ για την παγκοσμιοποίηση


Η ταινία THRIVE είναι ένα αντισυμβατικό ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαίνει στον κόσμο μας ακολουθώντας τη ροή του χρήματος προς τις πηγές του και ξεσκεπάζοντας την παγκόσμια συσσώρευση εξουσίας σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Πλέκοντας μαζί επιστημονικά επιτεύγματα, συνειδητότητα και ακτιβισμό, το THRIVE προσφέρει πραγματικές λύσεις, ενδυναμώνοντάς μας με πρωτοφανείς και τολμηρές στρατηγικές για να ανακτήσουμε τη ζωή και το μέλλον μας.

(Σημείωση: Η παρούσα είναι η εξουσιοδοτημένη μετάφραση του ντοκιμαντέρ, που έγινε από μια ομάδα επαγγελματιών χρησιμοποιώντας το αγγλικό αρχείο υποτίτλων.)

0 Το ζωικό βασίλειο στα… μίνι του


Το ζωικό βασίλειο στα... μίνι του (1)

Δέκα σκανδαλωδώς μικρά πλάσματα!


Κάθε ζωολόγος που σέβεται τον εαυτό του θα σας πει ότι υπάρχει ευθεία συσχέτιση του μεγέθους ενός ζώου και του πόσο αξιαγάπητο εμφανίζεται.

Όσο πιο μικρό τόσο πιο γλυκό, αυτός είναι ο καθολικός νόμος που κυβερνά τη Φύση!

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ιδιαιτέρως τοσοδούλικα ζωάκια, ο δείκτης λατρείας χτυπά κόκκινο.

Ας δούμε λοιπόν μια σειρά από εξωφρενικά «μίνι» ζώα, με το μέγεθός τους να είναι τόσο αμελητέο που είναι να απορείς πραγματικά πώς κατάφεραν να τα εντοπίσουν…

2 Σέρρες: μια μακεδονίτικη πόλη περικυκλωμένη από αμέτρητες φυσικές ομορφιές

Στην κεντρική Μακεδονία και σε κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες είναι μια πόλη που μπορεί και συνδυάζει τις ανέσεις ενός αστικού κέντρου, με τις φυσικές ομορφιές της Βόρειας Ελλάδας.


Mόλις 80 χλμ. βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης, οι Σέρρες αποτελούν το διοικητικό και οικονομικό κέντρο του ομώνυμου νομού της κεντρικής Μακεδονίας. Η πόλη και η γύρω περιοχή, επέζησαν και αναπτύχθηκαν παρά τις επιθέσεις, λεηλασίες και πυρπολήσεις αναρίθμητων εχθρών σε διάστημα πολλών αιώνων από την νεολιθική εποχή μέχρι τα νεότερα χρόνια.

0 Tι γίνεται όταν στύβουμε πετσέτα στο διάστημα...

Δείτε τι παθαίνει το νερό

 

 

0 Long exposures καταρρακτών με φωτισμό νέον

Σαν ένα νυχτερινό ουράνιο τόξο, είναι μια σειρά φωτογραφιών με τίτλο "Neon Luminance" που είναι συνεργασία των Sean Lenz και Kristoffer Abildgaard. Το ντουέτο έριξε λαμπτήρες φθορισμού -μερικοί ενωμένοι- σε διάφορα χρώματα σε καταρράκτες της Βόρειας Καλιφόρνια και έπειτα με εκθέσεις από 30 δευτερόλεπτα μέχρι 7 λεπτά συνέλαβαν τα light trails καθώς οι λαμπτήρες κινούνταν. Δείτε και άλλες φωτογραφίες στην ιστοσελίδα τους.

0 Σπάνια φυτά που απειλούνται με εξαφάνιση

Μέχρι τώρα σε όλο τον κόσμο γιορτάζουμε τον ερχομό της άνοιξης, της ανθοφορίας και του καρπίσματος της γης. Κάθε λαός ανάλογα με την πολιτιστική του παράδοση καλωσορίζει αυτή την χαρά που μας προσφέρει η φύση.
Πόσο όμως πραγματικά αγαπάμε τα άνθη και τα φυτά, αυτή τη μορφή ζωής, που πέραν της αισθητικής, μας προσφέρει πραγματική ζωή;
 Πόσο γνωρίζουμε την σπανιότητα ορισμένων από αυτά και πόσο είμαστε διατεθειμένοι να τα προστατεύσουμε από την άγνοια, την αδιαφορία ή την ασυδοσία μας;
 Είναι κρίμα πραγματικά οι τόσες ρητορίες και οι τόσες λίγες πράξεις για να έναν  πλανήτη που ασφυκτικά πια κραυγάζει την αδυναμία μας να συνυπάρξουμε. 
Η σημερινή εγγραφή έχει ως θέμα της κάποια είδη φυτών που εξαφανίστηκαν ή κινδυνεύουν άμεσα να εξαφανιστούν από το φυσικό τους περιβάλλον, ακριβώς γιατί ο άνθρωπος αδυνατεί να ζήσει αρμονικά με την φύση.

Lotus berthelotii
Το ράμφος του παπαγάλου, όπως ονομάζεται το φυτό αυτό, είναι ενδημικό των Κανάριων Νήσων και από το 1884 έχει χαρακτηριστεί "εξαιρετικά σπάνιο". Είναι είδος υπό εξαφάνιση στην άγρια φύση, στην οποία υπάρχουν λίγα μόνο φυτά. Καλλιεργείται από κηπουρούς και διατίθεται ως καλλωπιστικό φυτό για τα ασημένια βελονοειδή φύλλα του και τα κόκκινα λουλούδια του. Πανέμορφη είναι και η ποικιλία με τα κιτρινο-πορτοκαλί άνθη.

0 Η πρώην χωματερή που σήμερα ανθίζει ..στην Κρήτη

kouroupitos
Ο Κουρουπητός, η παράνομη χωματερή στο Ακρωτήρι Χανίων που έγινε συνώνυμο της ανεξέλεγκτης απόρριψης σκουπιδιών, σήμερα ανθίζει.

Η χαράδρα που από το 1996 έως το 2001 είχε δεχθεί πάνω από 1.100.00 τόνους απορριμμάτων είναι πλέον ένα πράσινο τοπικό με καταπληκτική θέα στη θάλασσα.


Οπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», η απόρριψη σκουπιδιών στον Κουρουπητό είχε σταματήσει τον Φεβρουάριο του 2001. Ως τότε η Ελλάδα είχε αγνοήσει όλες τις προειδοποιήσεις, τις πιέσεις και τις προθεσμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο της τάξεως των 20.000 ευρώ για κάθε ημέρα που θα συνεχιζόταν η λειτουργία της ανεξέλεγκτης χωματερής. Μπροστά στο κόστος του προστίμου η χωματερή έκλεισε και η αποκατάσταση του φυσικού τοπίου ξεκίνησαν.

0 H «δίκαιη κούπα» του Πυθαγόρα!

perierga.gr - Η "δίκαιη κούπα" του Πυθαγόρα!Η «κούπα του Πυθαγόρα» ή η «δίκαιη κούπα» είναι είναι μια ανακάλυψη του Πυθαγόρα για να πίνει με μέτρο το κρασί του αλλά και για να σερβίρει τους μαθητές του, υπερτονίζοντας την έννοια του μέτρου και των ορίων. Η ιδέα του Πυθαγόρα ήταν απλή: Έπρεπε να περιοριστεί η απληστία στο ποτό!

Πώς θα γινόταν αυτό;

Το πήλινο ποτήρι αδειάζει κατά έναν «μαγικό» τρόπο όταν εκείνος που το κρατάει αποδειχτεί… πλεονέκτης και το γεμίσει περισσότερο απ’ όσο πρέπει.


Στην κούπα υπάρχει χαραγμένο ένα όριο, μια γραμμή. Αν το υγρό που περιέχει δεν υπερβεί τη γραμμή αυτή, ο πότης απολαμβάνει το κρασί του. Εάν, όμως, ξεπεράσει τη γραμμή του ορίου, τότε η κούπα αδειάχει και το κρασί χύνεται από τη βάση. Αδειάζει όλη η κούπα, όχι μόνο η επιπλέον ποσότητα. Πως όμως γίνεται αυτό; Στο κέντρο της κούπας βρίσκεται μια στήλη τοποθετημένη ακριβώς πάνω από έναν σωλήνα που οδηγεί στο κάτω μέρος της.

0 Ένας πρωταθλητής της ζωής


kalaras

Ο Μάκης Καλαράς είναι 37 χρονών και δεν είναι ένας συνηθισμένος νέος. Με ένα αργυρό μετάλλιο από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στη συλλογή του και δύο Πανευρωπαϊκά ρεκόρ στο ενεργητικό του, ο πρώην δισκοβόλος θέτει πλέον νέους, υψηλότερους στόχους.

Αυτή τη φορά, θέλει να πάρει το sit ski του και να δαμάσει τα βουνά της Ρωσίας, συμμετέχοντας στη Χειμερινή Παραολυμπιάδα, 10 ολόκληρα χρόνια μετά τη διάκρισή του στην Αθήνα.


Ένα ατύχημα σε ηλικία 17 ετών τον καθήλωσε στο αναπηρικό καροτσάκι αλλά αυτό ήταν και το γεγονός που του άλλαξε τη ζωή. Ο Μάκης το χειμώνα που πέρασε ξυπνούσε στις 5 το πρωί, έμπαινε στο αμάξι του και οδηγούσε μέχρι τον Παρνασσό για να κάνει την καθιερωμένη προπόνηση στο άθλημα που τον γεμίζει περισσότερο από όλα. Μικρότερος είχε ασχοληθεί με την ελληνορωμαϊκή πάλη και αργότερα –μιας και το τροχαίο δεν στάθηκε ικανό να τον σταματήσει- καταπιάστηκε με το χορό και το μπάσκετ σε αμαξίδιο, την κολύμβηση, την άρση βαρών επί πάγκου και τη δισκοβολία, για να καταλήξει στις καταβάσεις στα χιόνια.

0 O Τιτανικός από τη μεριά του... παγόβουνου

Focus στους πιγκουίνους

0 Ανεξήγητα -ακόμα και σήμερα- μυστήρια


Ανεξήγητα -ακόμα και σήμερα- μυστήρια (1)

Ενοχλητικές εκτροπές από την κανονικότητα και φυσικές ανωμαλίες!


Τα περισσότερα μυστήρια της οικουμένης, όταν ιδωθούν με κριτική μάτια και καχύποπτο πνεύμα, καταρρέουν συνήθως κάτω από το βάρος της επιστημονικής αμφιβολίας.

Κι όμως, ακόμα και στο πλαίσιο αυτό φαίνεται να συνεχίζουν να υπάρχουν ανεξήγητες ανωμαλίες που ανθίστανται σθεναρά σε οποιαδήποτε απόπειρα «τακτοποίησής» τους.

Ο καλοβαλμένος κόσμος μας μένει έτσι μετέωρος, με το υπερφυσικό και το απόκοσμο να εισβάλουν από το παράθυρο της καθημερινότητας…

Ετοιμαστείτε λοιπόν να ανακαλύψουμε μια σειρά από μυστήρια που παραμένουν εκτροπές από την κανονικότητα, χωρίς να έχει προταθεί ακόμα ικανοποιητική εξήγηση ή να μπορούν να περιληφθούν σε γνωστές κατηγορίες μυστηρίων.

Είμαστε τελικά απόλυτα σίγουροι για το τι συμβαίνει στον πλανήτη μας;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...