ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

0 Ένας πρωταθλητής της ζωής


kalaras

Ο Μάκης Καλαράς είναι 37 χρονών και δεν είναι ένας συνηθισμένος νέος. Με ένα αργυρό μετάλλιο από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στη συλλογή του και δύο Πανευρωπαϊκά ρεκόρ στο ενεργητικό του, ο πρώην δισκοβόλος θέτει πλέον νέους, υψηλότερους στόχους.

Αυτή τη φορά, θέλει να πάρει το sit ski του και να δαμάσει τα βουνά της Ρωσίας, συμμετέχοντας στη Χειμερινή Παραολυμπιάδα, 10 ολόκληρα χρόνια μετά τη διάκρισή του στην Αθήνα.


Ένα ατύχημα σε ηλικία 17 ετών τον καθήλωσε στο αναπηρικό καροτσάκι αλλά αυτό ήταν και το γεγονός που του άλλαξε τη ζωή. Ο Μάκης το χειμώνα που πέρασε ξυπνούσε στις 5 το πρωί, έμπαινε στο αμάξι του και οδηγούσε μέχρι τον Παρνασσό για να κάνει την καθιερωμένη προπόνηση στο άθλημα που τον γεμίζει περισσότερο από όλα. Μικρότερος είχε ασχοληθεί με την ελληνορωμαϊκή πάλη και αργότερα –μιας και το τροχαίο δεν στάθηκε ικανό να τον σταματήσει- καταπιάστηκε με το χορό και το μπάσκετ σε αμαξίδιο, την κολύμβηση, την άρση βαρών επί πάγκου και τη δισκοβολία, για να καταλήξει στις καταβάσεις στα χιόνια.


Όταν φτάσει στο βουνό, οι κινήσεις γίνονται μηχανικά. Μπαίνει στο sit ski, ανεβαίνει στα λιφτ και αφού βρεθεί στην κορυφή, ξεκινά να τρέχει στις πίστες.

Ο Μάκης Καλάρας, τρώει τούμπες, αλλά δεν το βάζει κάτω. Θα συμμετάσχει στο μαραθώνιο Θεσσαλονίκης με σκοπό την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου θηλέων «Μέλισσα».

Στην ερώτηση πως ξεπερνά κανείς μια τέτοια κατάσταση απλά απαντά: «Με θράσος. Το πρόβλημα είναι των άλλων. Εγώ θα τους ζητήσω μέχρι και στις σκάλες των κλαμπ να με κατεβάζουν για να περάσω καλά».

Κατερίνα Νινιού για το http://www.zougla.gr

http://www.kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...