ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

0 Η πρώην χωματερή που σήμερα ανθίζει ..στην Κρήτη

kouroupitos
Ο Κουρουπητός, η παράνομη χωματερή στο Ακρωτήρι Χανίων που έγινε συνώνυμο της ανεξέλεγκτης απόρριψης σκουπιδιών, σήμερα ανθίζει.

Η χαράδρα που από το 1996 έως το 2001 είχε δεχθεί πάνω από 1.100.00 τόνους απορριμμάτων είναι πλέον ένα πράσινο τοπικό με καταπληκτική θέα στη θάλασσα.


Οπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», η απόρριψη σκουπιδιών στον Κουρουπητό είχε σταματήσει τον Φεβρουάριο του 2001. Ως τότε η Ελλάδα είχε αγνοήσει όλες τις προειδοποιήσεις, τις πιέσεις και τις προθεσμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο της τάξεως των 20.000 ευρώ για κάθε ημέρα που θα συνεχιζόταν η λειτουργία της ανεξέλεγκτης χωματερής. Μπροστά στο κόστος του προστίμου η χωματερή έκλεισε και η αποκατάσταση του φυσικού τοπίου ξεκίνησαν.


Ο σημερινός επισκέπτης της περιοχής φθάνει σήμερα σε σημεία που ούτε κατά διάνοια δεν μπορούσε κανείς να πλησιάσεις κατά το παρελθόν. Τότε ήταν τέτοιος ο κορεσμός της περιοχής ώστε μόλις τα απορριμματοφόρα άδειαζαν το περιεχόμενό τους τα σκουπίδια τυλίγονταν στις φλόγες. Τίποτε πλέον δεν θυμίζει την εποχή εκείνη. Αρκετό πράσινο, δέντρα (όσα επέτρεπε να μεγαλώσουν η συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη βόσκηση) και μονοπάτια συνθέτουν το τοπίο.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα συνολικά υπολογίζεται ότι από το 1966 που ξεκίνησε η απόρριψη των απορριμμάτων στη χαράδρα έως τον Φεβρουάριο του 2001 που έκλεισε έπεσαν 1.100.000 τόνοι! Συνολικά η αποκατάσταση του χώρου κόστισε 1,7 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

http://www.kala-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...