ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

0 Απίστευτο: Τεράστιος ξιφίας βύθισε ψαράδικο!

Η μάχη ανάμεσα σε έναν ξιφία και σε έναν ψαρά που προσπαθούσε να τον βγάλει στο ψαράδικό του έληξε με νικητή το τεράστιο ψάρι.

Το περιστατικό σημειώθηκε ανοικτά των ακτών του Παναμά. Σύμφωνα με ειδικούς, ο καπετάνιος προφανώς θέλησε να πλαγιάσει το σκάφος, μια συνηθισμένη τακτική για το πιάσιμο μεγάλο ψαριών. Όπως φάνηκε όμως ο άτσαλος χειρισμός του καπετάνιου σε συνδυασμό με τη δύναμη του ξιφία, κατέληξαν στο να μπουν νερά στο σκάφος.

Τελικά, το ψαράδικο βούλιαξε, οι ψαράδες διασώθηκαν και ο ξιφίας φυσικά ξέφυγε.

0 Οι καλύτεροι ζωολογικοί κήποι στον κόσμο (που σέβονται την άγρια ζωή)

Οι σύγχρονοι ζωολογικοί κήποι δεν αποτελούν πλέον χώρους- κουτιά όπου οι άνθρωποι μπορούν να δουν από κοντά τα ζώα. Ορισμένοι από αυτούς αποτελούν εκπαιδευτικά κέντρα που πληροφορούν τους επισκέπτες για την άγρια φύση και την πανίδα της, ενώ παράλληλα βοηθούν στη διατήρηση των ζωικών ειδών.

Το θέμα της ηθικής όσον αφορά στους ζωολογικούς κήπους έχει συζητηθεί πολύ. Αρχικά ξεκίνησαν ως «φυλακές ζώων» και ως ένας τρόπος για την επίδειξη πλούτου, με τη χρησιμοποίηση εξωτικών και σπάνιων ζώων, αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκαν. Οι χώροι φιλοξενίας ζώων του παρελθόντος, όταν πολλά ζώα απομακρύνονταν από το φυσικό τους περιβάλλον και υποχρεώνονταν σε άσχημες συνθήκες διαβίωσης, δεν έχουν καμία σχέση με τους ζωολογικούς κήπους του σήμερα.

0 Εξερευνώντας τα εκπληκτικά περάσματα των φιόρδ

Όταν αναφερόμαστε στα φιόρδ, συνήθως το μυαλό μας πηγαίνει στη Νορβηγία. Μπορεί να είναι ο πλέον φημισμένος προορισμός για να εξερευνήσει κανείς αυτά τα εντυπωσιακά τοπία, σίγουρα όμως δεν είναι ο μόνος.

Στενοί, βαθείς και επιμήκεις θαλάσσιοι κόλποι με απότομες και βραχώδεις ακτές, τα φιόρδ σχηματίστηκαν από την εισχώρηση θαλασσών σε περιοχές που καλύπτονταν από παγετώνες. Σήμερα αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, περισσότερο ή λιγότερο προσβάσιμους, αλλά σίγουρα πολύ εντυπωσιακούς.

Από τη νέα Ζηλανδία μέχρι τις ακτές της Χιλής και την Αλάσκα… τα προικισμένα από τη φύση φιόρδ, μας περιμένουν να τα εξερευνήσουμε.

0 Τα πιο εκνευριστικά πράγματα στον κόσμο


Τα πιο εκνευριστικά πράγματα στον κόσμο (1)

Μικρά, καθημερινά πράγματα που συμβαίνουν σε όλους και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά!

0 Η οικογένεια ROTHSCHILD

Γράφει ο Λευτέρης Γκίνης

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κάποια πολύ σοβαρά γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας για να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε την σημερινή μας κατάσταση.


Επίσης και για να έχουμε την δυνατότητα να αντιδρούμε σωστά εναντίον των ανθρώπων οι οποίοι ελέγχουν τις τύχες μας.

Αυτή η οικογένεια με την οποία θα ασχοληθούμε έχει παίξει (και παίζει) καταλυτικό ρόλο στις τύχες του κόσμου αλλά και στις δικές μας.

Ο πρόσφατα εκλεγμένος υπουργός των οικονομικών Alexander Hamilton…

Λίγα λόγια για τον κύριο:

0 Ένας αληθινός… λυκάνθρωπος!

perierga.gr - Ένας αληθινός... λυκάνθρωπος!Ο Werner Freund είναι ένας 79χρονος Γερμανός, πρώην αλεξιπτωτιστής που έγινε γνωστός πριν από λίγοκαιρό εξαιτίας της ιδιορρυθμίας του: Ζει σε μια έκταση 25 και πλέον στρεμμάτων στη Δυτική Γερμανία συντροφιά με τους 29 λύκους του που τους λατρεύει. Από το 1972 μέχρι σήμερα ο Werner έχει συγκεντρώσει στο κτήμα του πάνω από 70 άγρια ζώα, ενώ οι περισσότεροι λύκοι προέρχονται από ζωολογικούς κήπους και έφτασαν στα χέρια του σαν κουτάβια, ενώ τα είδη προέρχονται από τη Σιβηρία, τον Καναδά, την Αρκτική και τη Μογγολία.


Το σημαντικό, όμως, στην ιστορία του Werner είναι ότι και ο ίδιος ανέλαβε να ζήσει σαν… λύκος, μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, τρώγοντας μάλιστα ωμό κρέας, συχνά μαζί με τα άγρια ζώα. Πολλές φορές μάλιστα μοιράζεται την τροφή μαζί τους μέσα από το… στόμα τους! Πρόσφατα ο φωτογράφος του Reuters Lisi Niesner πέρασε ένα μικρό χρονικό διάστημα μαζί του, απαθανατίζοντας μοναδικές εικόνες του… λυκανθρώπου με τους φίλους του, οι οποίοι τον λατρεύουν!

0 Οι πόλεις των Μάγια και τα πυραμοειδή κτίσματα τους

Οι Μάγια είναι ένας λαός Ινδιάνων της Κεντρικής Αμερικής, οι οποίοι ανάπτυξαν έναν αξιοσημείωτο πολιτισμό, τον λαμπρότερο του Δυτικού Ημισφαιρίου. Οι ρίζες του φτάνουν πολύ πίσω στην προϊστορία, πέρα από τα 2000 π.Χ. όπου αντιστοιχεί η Αρχαϊκή περίοδος. Οι Μάγια καλλιεργούσαν τη γη, έκτιζαν πέτρινα σπίτια, κατεργάζονταν το χαλκό και το χρυσό, γνώριζαν την υφαντουργία, χρησιμοποιούσαν μια μορφή ιερογλυφικής γραφής, είχαν μαθηματικά και αστρονομικά συστήματα.

0 Ενέργεια από γεωθερμία στους αγρότες της Φλώρινας



Η Φλώρινα επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μάλιστα σε καινοτόμες τεχνολογίες.
Μετά τη δρομολόγηση κατασκευής του μεγαλύτερου ηλιοθερμικού πάρκου στον κόσμο με εφαρμογή της πρωτοποριακής μεθόδου Στέρλινγκ, η Φλώρινα θα φιλοξενήσει ένα γεωθερμικό πάρκο για την εκμετάλλευση της γεωθερίας που υπάρχει στην περιοχή.

Η εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου της Φλώρινας βασίζεται στις μελέτες που εκπόνησε ήδη το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) για το υπόγειο δυναμικό του τόπου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η γεωθερμία της περιοχής αναμένεται να ενισχύσει το έργο των αγροτών της περιοχής θερμαίνοντας λαχανικά και ζαρζαβατικά στα θερμοκήπια.

0 Οικογένεια ζούσε αποκομμένη από κάθε ανθρώπινη επαφή για 40 χρόνια


Οικογένεια ζούσε αποκομμένη από κάθε ανθρώπινη επαφή για 40 χρόνια (1)

Το 1978, σοβιετικοί γεωλόγοι εξερευνώντας τις ερημιές της Σιβηρίας ανακαλύπτουν εξαμελή οικογένεια χαμένη στα βάθη της τούνδρας.

Το καλοκαίρι λοιπόν εκείνης της χρονιάς, το ελικόπτερο που μετέφερε την αποστολή των γεωλόγων διακρίνει μέσα στο έρημο τοπίο της σιβηρικής παγωνιάς ανθρώπινα ίχνη: έναν κήπο! Επρόκειτο για αναπάντεχη ανακάλυψη, καθώς το βουνό απείχε τουλάχιστον 200 χιλιόμετρα από τον κοντινότερο οικισμό, αποτελώντας ανεξερεύνητο και αχαρτογράφητο τοπίο. Οι σοβιετικές Αρχές δεν είχαν μάλιστα μητρώα για την ύπαρξη ανθρώπων εκεί.


Οι 4 επιστήμονες αποφάσισαν να ερευνήσουν το περίεργο εύρημα, ετοιμάζοντας ωστόσο τα πιστόλια τους. Στην πορεία τους, άρχισαν να συναντούν ολοένα και συχνότερα ίχνη ανθρώπινης δράσης, ώσπου κατέληξαν τελικά στην παράγκα, που έμοιαζε με παράπηγμα μεσαιωνικής εποχής!

0 10 εκρήξεις ηφαιστείων τραβηγμένες από το διάστημα!

perierga.gr - 10 εκπληκτικές εκρήξεις ηφαιστείων... από ψηλά!Είναι επικίνδυνες αλλά και εντυπωσιακές! Είναι απρόβλεπτες αλλά και μοναδικές! Οι εκρήξεις των ηφαιστείων ανά τον κόσμο είναι ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο που κανείς σίγουρα δεν θα ήθελε να δει ή να ζήσει από κοντά. Η καυτή λάβα ξεχύνεται από τον κρατήρα, η φωτιά κατακαίει τα πάντα στο περασμά της, οι στάχτες καλύπτουν ουρανό και γη…


Το «ξέσπασμα», όμως, »διάσημων» ηφαιστείων του πλανήτη -από την Αλάσκα, τη Ρωσία και την Ισλανδία, μέχρι την Ιταλία, την Ινδονησία, το Κονγκό και τη Χιλή- αποτελεί μια εκπληκτική εικόνα για όλους… από ψηλά! Απίθανες λήψεις καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η φύση μπορεί να γίνει για μια στιγμή ένας ξεχωριστός «ζωγράφος», σίγουρα οπαδός του… ρεαλισμού και ίσως υπέρμαχος του… υπερρεαλισμού!

0 Δεύτερη συνεχόμενη παραδοχή του ΔΝΤ: Κάναμε λάθος

Δεύτερη συνεχόμενη παραδοχή του ΔΝΤ: Κάναμε λάθος
Κακή εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα παραδέχεται πως έκανε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο δεν προέβλεψε σωστά τις επιπτώσεις της ύφεσης και της σκληρής λιτότητας που ακολουθήθηκε.

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας "Έθνος" στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, είπε ότι "στις 3 Ιανουαρίου, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ (κορυφαίος οικονομολόγος του ΔΝΤ) εξέδωσε έκθεση μαζί με τον Ντάνιελ Λι (επίσης οικονομολόγο του ΔΝΤ) και, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, αυτό που έγραψε είναι ένα καταπληκτικό mea culpa. Η εφημερίδα Washington Post υποστήριξε ότι "κορυφαίος οικονομολόγος του ΔΝΤ αναγνώρισε ότι το Ταμείο τίναξε στον αέρα τις προβλέψεις του για την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, επειδή δεν κατανόησαν πλήρως πως οι προσπάθειες λιτότητας της κυβέρνησης θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την οικονομική ανάπτυξη".

"Μπορείτε να μας πείτε τη θέση του ΔΝΤ, επειδή ο κ. Μπλανσάρ είναι ο κορυφαίος οικονομολόγος εδώ στο ΔΝΤ;" ρώτησε ο δημοσιογράφος.

0 Σε Αιδηψό και Αρτα αναγνωρίστηκαν δύο ακόμη ιαματικές πηγές

Σε Αιδηψό και Αρτα αναγνωρίστηκαν δύο ακόμη ιαματικές πηγέςΕννέα έχουν εγκριθεί συνολικά από την Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων




Δύο νέες ιαματικές πηγές, τις «Γιάλτρα Αιδηψού» και «Χανόπουλος» στον νομό Αρτας, αναγνώρισε η Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων.

Συνολικά, οι πηγές που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αναγνώρισης το τελευταίο διάστημα ανέρχονται σε εννέα, καθώς στην προηγούμενη απόφαση της Επιτροπής, που ενεργοποίησε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, αναγνωρίστηκαν οι: Λουτράκι - Πόζαρ (Αριδαία), Σουρωτή (Θεσσαλονίκη), Κάνιστρα (Κασσάνδρα, Χαλκιδική), Καλλιθέα (Ρόδος), Λουτράκι - Περαχώρα (Κόρινθος), Θέρμη (Θεσσαλονίκης) και Παρενέστη (Δράμας), καθώς στόχος του υπουργείου είναι να συνεχιστεί η διαδικασία προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναγνώριση πηγών σε όλη τη χώρα.

0 «Πετάξτε» πάνω από ηφαίστειο που εκρήγνυται μόνο με ένα κλικ [εικόνα 360°]

«Πετάξτε» πάνω από το ηφαίστειο που εκύγνυται στην Καμτσάτκα κάνοντας απλά ένα κ

Ενα απίστευτο πρότζεκτ της airpano.com δίνει τη δυνατότητα σε όλους με μόνο εξοπλισμό τον... υπολογιστή και το ποντίκι ή το πληκτρολόγιό τους να πλησιάσουν ένα από τα τέσσερα ηφαίστεια στη χερσόνησο Καμτσάτκα.

Τις απίστευτες φωτογραφίες που συνθέτουν αυτό το μοναδικό πανόραμα εικόνων που δίνει την αίσθηση της τρισδιάστατης απεικόνισης και επιτρέπει την «περιήγηση» όλων στην περιοχή γύρω από το ηφαίστειο Plosky Tolbachic τράβηξε μια ομάδα ρώσων κινηματογραφιστών.
 
Οι τολμηροί Ρώσοι μπήκαν σε ένα ελικόπτερο και αψηφώντας τη θερμότητα από τη λάβα που έρεε σε μικρή απόσταση τράβηξαν αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες.
Το Plosky Tolbachic είναι ένα από τα τέσσερα ηφαίστεια της χερσονήσου Καμτσάτκα που άρχισαν να εκρήγνυνται ταυτόχρονα στη ρωσική Απω Ανατολή.

0 Χελώνα επιβίωσε μετά από 30 χρόνια ξεχασμένη σε αποθήκη

Πιθανότατα έτρωγε τερμίτες

Μια φορά κι ένα καιρό, η Μανουέλα, μια χελώνα που ζούσε μια χαρούμενη ζωή μαζί με την οικογένεια Αλμέιδα, στα προάστια του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας εξαφανίστηκε.

Αυτό συνέβη πριν από 30 ολόκληρα χρόνια και συνέπεσε με την παρουσία συνεργείων που ανακαίνιζαν το σπίτι της οικογένειας.

Όλοι πίστεψαν τότε ότι κάποιος από το συνεργείο άφησε την πόρτα του κήπου ανοιχτή με αποτέλεσμα η χελώνα να φύγει.

Στην πραγματικότητα όμως η Μανουέλα δεν έφυγε ποτέ. Είχε απλά παγιδευτεί στην αποθήκη όπου ο πατριάρχης της οικογενείας Λιονέλ Αλμέιδα έκρυβε άχρηστα αντικείμενα και παλιές ηλεκτρονικές συσκευές.

1 Ασπαρτάμη: Το πιο δηλητηριώδες, νευροτοξικό πρόσθετο στην ιστορία των τροφίμων

Απειλητική πραγματικότητα ή αποτέλεσμα εμπορικών «τερτιπιών»; Όπως και να έχει, μία παγκόσμια επιδημία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια. Αιτία ένα χημικό υποκατάστατο ζάχαρης, το οποίο...
πολλές επιστημονικές έρευνες χαρακτηρίζουν δηλητηριώδες, θεωρώντας το φαρμακευτική ουσία η οποία, σε αλληλεπίδραση με άλλες φαρμακευτικές ουσίες, αλλάζει τη βιοχημεία του εγκεφάλου. Επιπλέον, είναι από τα λίγα πρόσθετα που δεν έχουν υποβληθεί σε πλήρη τοξικολογικό έλεγχο.

Η χρήση της είναι πλέον τόσο διαδεδομένη που λίγα είναι τα προϊόντα τα οποία δεν την περιέχουν: θα τη βρει κανείς σε φάρμακα (κυρίως σιρόπια) για παιδιά, τσίχλες, αναψυκτικά διαίτης, γιαούρτια, δημητριακά, έτοιμες μαγειρικές σάλτσες, ακόμη και στο εμφιαλωμένο νερό.

0 Καστελόριζο: Δεν υπάρχουν γιατροί, νερό και καύσιμα

SOS εκπέμπουν οι 250 μόνιμοι κάτοικοι του Καστελόριζου, που εδώ και χρόνια δηλώνουν «ξεχασμένοι από Θεό και ανθρώπους». Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου είναι το μικρότερο πρόβλημα... για την ακριτική περιοχή, που αντιμετωπίζει καθημερινά την έλλειψη γιατρών, την αδυναμία μεταφοράς καυσίμων, την έλλειψη πόσιμου νερού.

Για την κάλυψη των αναγκών του Καστελόριζου σε νερό χρησιμοποιείται εδώ και δύο χρόνια μία μονάδα αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού, η οποία όμως είναι δαπανηρή, αφού για τα ανταλλακτικά της δόθηκαν σε αυτό το διάστημα πάνω από 60.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται το ρεύμα που καταναλώνεται για τη λειτουργία της, οι ειδικές μεμβράνες και η πληρωμή ειδικού για τη συντήρησή της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...