ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

0 Ενέργεια από γεωθερμία στους αγρότες της ΦλώριναςΗ Φλώρινα επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μάλιστα σε καινοτόμες τεχνολογίες.
Μετά τη δρομολόγηση κατασκευής του μεγαλύτερου ηλιοθερμικού πάρκου στον κόσμο με εφαρμογή της πρωτοποριακής μεθόδου Στέρλινγκ, η Φλώρινα θα φιλοξενήσει ένα γεωθερμικό πάρκο για την εκμετάλλευση της γεωθερίας που υπάρχει στην περιοχή.

Η εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου της Φλώρινας βασίζεται στις μελέτες που εκπόνησε ήδη το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) για το υπόγειο δυναμικό του τόπου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η γεωθερμία της περιοχής αναμένεται να ενισχύσει το έργο των αγροτών της περιοχής θερμαίνοντας λαχανικά και ζαρζαβατικά στα θερμοκήπια.


Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο γεωπόνος του τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Περιφερειακής Ενότητας ΦλώριναςΒασίλης Άμπας “σκοπός μας είναι να προχωρήσουν οιοριστικές μελέτες για τη δημιουργία του γεωθερμικού πάρκου σε δημόσια κοινόχρηστη έκταση και το έργο να ενταχθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Εφόσον οι οριστικές μελέτες εκπονηθούν εντός των επόμενων δύο χρόνων θα ξεκινήσει στη συνέχεια το κατασκευαστικό κομμάτι”.

Για τον συγκεκριμένο σκοπό, οι εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτήν έχουν έρθει σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες διάσπαρτων αγροτικών εκτάσεων για την εκμίσθωση ή την αγορά τους.

Η Φλώρινα επενδύει στις ΑΠΕ

Πέρα από το σύγχρονο ηλιοθερμικό έργο, εκκρεμεί η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δημιουργία δύο φωτοβολταϊκών έργων σε εκτάσεις συνολικής επιφάνειας 1300 στρεμμάτων.
Εκκρεμεί τέλος η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έναρξη λειτουργίας του αιολικού πάρκου που έγινε στην περιοχή Τούμπα-Ανθοβούνι του όρους Βαρνούς, ισχύος 28 MW.
econews

http://www.kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...