ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

0 Οικογενειακά γεύματα

Τα οφέλη του οικογενειακού γεύματος είναι αναντικατάστατα


Μήπως δυσκολεύεστε να θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που καθίσατε με την οικογένειά σας στο τραπέζι για φαγητό;

Πραγματικά, ο θεσμός του οικογενειακού γεύματος τείνει να εκλείψει, με αποτέλεσμα να χάνεται και μια ευκαιρία για επικοινωνία, διάλογο και αληθινή επαφή μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες τα απαιτητικά ωράρια των εργαζόμενων γονιών αλλά και το φορτωμένο πρόγραμμα των παιδιών στις μέρες μας έχουν απομακρύνει τα μέλη της οικογένειας από τη συνήθεια να κάθονται όλοι μαζί στο τραπέζι.

Τα οφέλη, όμως, του οικογενειακού γεύματος είναι αναντικατάστατα.

0 Ψαράδες έσωσαν σκύλο που επέπλεε σε μικρό κομμάτι πάγου (Video)


Ψαράδες έσωσαν σκύλο που επέπλεε σε μικρό κομμάτι πάγου στη θάλασσα (1)

Κατά την διάρκεια μια χιονοθύελλας στην ανατολική Σιβηρία, ένας σκύλος βρέθηκε με κάποιο τρόπο εγκλωβισμένος πάνω σε ένα μικρό κομμάτι πάγου που επέπλεε στην θάλασσα.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του, ο σκυλάκος εντοπίστηκε από κάποιους ψαράδες κοντά στο λιμάνι της πόλης Magadan και αμέσως στήθηκε μια μικρή επιχείρηση διάσωσης…



0 3D Doodler: Το πρώτο στυλό που ζωγραφίζει σε 3D

3D Doodler: Το πρώτο στυλό που ζωγραφίζει σε 3D (11)
Ευχηθήκατε ποτέ να μπορούσατε να σηκώσετε από το χαρτί το στυλό σας και να ζωγραφίσετε στον αέρα; Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά πλέον μπορείτε να το καταφέρετε! Οι Peter Dilworth και Maxwell Bogue από την εταιρεία WobbleWorks που εδρεύει στη Βοστόνη δημιούργησαν το πρώτο παγκοσμίως στυλό που ζωγραφίζει σε 3D.


«Χρησιμοποιώντας πλαστικό ABS (το υλικό που χρησιμοποιείται σε πολλούς 3D εκτυπωτές), το 3Doodler ζωγραφίζει στον αέρα ή πάνω σε επιφάνειες. Είναι και εύκολο στη χρήση του, ενώ σε αντίθεση με τους γνωστούς 3D εκτυπωτές δεν απαιτεί κάποιο λογισμικό ή υπολογιστή για να λειτουργήσει. Μπορείτε απλά να το συνδέσετε σε μια πρίζα και να αρχίσετε να σχεδιάζετε οτιδήποτε μέσα σε λίγα λεπτά»

0 Προϊστορικές βραχογραφίες στην Ελλάδα

Μπορεί να μας εντυπωσίασαν οι παλιές βραχογραφίες που  βρέθηκαν στα Πυρηναία (Ισπανία και Γαλλία), γιατί είχαν ωραία σχέδια και χρώματα. Υπολογίστηκε  ότι είναι τουλάχιστον 35.000  ετών.      
  
Όμως οι βραχογραφίες που βρέθηκαν στην Ελλάδα είναι κατά πολλούς ερευνητές και επιστήμονες εκατοντάδων χιλιάδων ετών. Μπορεί να είναι πιο πρωτόγονες, πιο ασαφείς, αλλά  αυτό ακριβώς είναι εκείνο που μαρτυρεί την παλαιότητά τους.  Όσο νεότερες είναι τόσο πιο μεγαλύτερη τελειότητα εμφανίζουν.      
Οι βραχογραφίες που ανακαλύφθηκαν κατά καιρούς  στον Ελληνικό χώρο αποτελούν αδιάψευστες μαρτυρίες για τους γηγενείς κατοίκους αυτού του τόπου. Κι όσο πιο πρωτόγονες είναι  τόση μεγαλύτερη σημασία έχουν, τόσο  περισσότερο μας  οδηγούν στο  μακραίωνο παρελθόν.          
 
Στον ελλαδικό χώρο έχουν εντοπιστεί βραχογραφήματα:  

0 Αχέροντας-ο ποταμός της θλίψης

Από τα όρη του Σουλίου, της Παραμυθιάς και από το όρος Τόμαρος των Ιωαννίνων πηγάζει ο Μαυροπόταμος ή όπως είναι γνωστός, ο ποταμός Αχέροντας. 
Διασχίζει τους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης

0 Ο ταχύτατος ζωγράφος τελικά… έχει ταλέντο!

perierga.gr - Ο ταχύτατος ζωγράφος τελικά... έχει ταλέντο!Ο Αμερικανός που πρωταγωνιστεί στο ακόλουθο βίντεο δηλώνει «ένας πολύ γρήγορος ζωγράφος, που μέσα σε λίγα λεπτά δημιουργεί έργα τέχνης».

Με αυτόν το χαρακτηρισμό ο D. Westry συμμετέχει σε talent show ταλέντων, όπου καλέιται να ζωγραφίσει ό,τι επιθυμεί μπροστά στην κριτική επιτροπή, που παρακολουθεί με έκπληξη ότι η δημιουργία του νεαρού ζωγράφου δεν βγάζει νόημα ή είναι εντελώς αφηρημένη.

Τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωσή της, γιατί μετά όλα είναι ξεκάθαρα. Και το έργο του πραγματικά αξίζει πολλά χειροκροτήματα…


0 Έλληνες το 10% των επιστημόνων του CERN

cern_
Περίπου 200 Έλληνες επιστήμονες συμμετέχουν σε πείραμα του του CERN, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών. Οι οποίοι συναγωνίζονται επάξια τους συναδέλφους τους ερευνητές σε Η.Π.Α., Γερμανία, Γαλλία αλλά και στην Ιταλία, χωρίς μάλιστα να διαθέτουν τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις.

Η ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) έχει κατασκευάσει το 10% των ανιχνευτών μυονίων, στον ανιχνευτή Atlas, όπου “αιχμαλωτίζονται” τα σωματίδια που προκύπτουν από τις συγκρούσεις πρωτονίων στον μεγάλο επιταχυντή.

0 Αρσενικό ψάρι επωάζει τα αυγά στο… στόμα του!

Απίθανες εικόνες από ένα σπάνιο και ιδιόρρυθμο ψάρι, το Cardinal Fish (σ.σ. ψάρι καρδινάλιος) που επωάζει τα αυγά στο στόμα του, αφού τα κρατήσει μερικές εβδομάδες, προστατεύοντάς τα από πιθανούς κινδύνους. Πιο συγκεκριμένα, το αρσενικό διατηρεί τα αυγά στο στόμα του και απορρίπτει λίγα λίγα στο νερό, όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές και αυτά έτοιμα να βγουν από το… κέλυφός τους για να αντιμετωπίσουν τον ωκεανό!
perierga.gr - Αρσενικό ψάρι επωάζει τα αυγά στο... στόμα του!
Ο 51χρονος αστυνομικός Nicolas Terry έγινε μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού στα νερά της Νέας Νότιας Ουαλίας, όταν βρέθηκε μπροστά σε έναν… πατέρα Καρδινάλιο να κάνει «μπέιμπι σίτινγκ στα μωρά του», όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, προλογίζοντας τις φωτογραφίες που τράβηξε. «Σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα… φτύνει και μερικά αυγά, τα οποία εκκολάπτονται σιγά σιγά. Το θέαμα ήταν μοναδικό…», συμπληρώνει.

0 Ο ορισμός της ψυχραιμίας, εντυπωσιακό βίντεο

perierga.gr - Παραπλανώντας τους εχθρούς!Μια μέρα σαν όλες τις άλλες στο δάσος βρίσκει μια γαζέλα να έχει πέσει στο έδαφος, μετά από επίθεση που δέχθηκε από ένα τσιταχ. Στο «παιχνίδι» μπαίνει σύντομα μια ύαινα, που διεκδικεί μερίδιο από την «τροφή», αναγκάζοντας το τσιταχ να οπισθοχωρήσει. 
Κι εκεί που η ύαινα, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να απολαύσει το… δείπνο της, το τσιταχ επιστρέφει μη θέλοντας να εγκαταλείψει το δικό του «λάφυρο»! 
Όσο για το «θύμα»; 
Η ικανότητα της γαζέλας στην… παραπλάνηση των εχθρών είναι ό,τι πιο απίστευτο έχετε δει ποτέ!

0 Δυο αχώριστοι φίλοι που δεν μπορούν να δουν ή να ακούσουν ο ένας τον άλλο.

Πιστός φίλος είναι εκείνος που σε έχει στο πλευρό του και σπεύδει να προσφέρει την αγάπη του ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δυο φίλοι ζουν ο ένας στο πλευρό του άλλου χωρίς να τους νοιάζει που δεν μπορούν ο ένας να δει και να ακούσει τον άλλο.

Δύο σκυλιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας. Ο ένας είναι τυφλός και ο άλλος έχει γεννηθεί χωρίς την ικανότητα της ακοής.

Ο Τάνκ και ο Μότσαρντ, όπως τους έχει ονομάσει ο ιδιοκτήτης τους που πρόσφατα υιοθέτησε τα δυο μοναδικά πλάσματα.

0 Οδοιπορικό στο Μπανγκλαντές για... πρωτάρηδες

Τι θα λέγατε για έναν ταξιδιωτικό προορισμό που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα ευρωπαϊκά και δυτικά πρότυπα; Χωρίς δηλαδή πολυτέλεια, μεγάλες ανέσεις, ιστορικά αξιοθέατα, έντονη νυχτερινή ζωή και ό, τι άλλο ταιριάζει στις μεγαλουπόλεις, αλλά με φυσικές ομορφιές και φιλόξενους κατοίκους.

Αν ανήκετε στους λεγόμενους εναλλακτικούς ταξιδιώτες ή μπορείτε για λίγο να απαρνηθείτε τις πολυτέλειες και τον άνετο τρόπο ζωής των αστικών κέντρων, τότε ο ιδανικός προορισμός για εσάς είναι το Μπανγκλαντές (όπως αναφέρεται στο Lonely Planet), στα βορειοανατολικά της Ινδίας. Τόπος πολυπληθής και φιλόξενος, με πολλές αντιθέσεις και σπάνιες και ανεξερεύνητες φυσικές ομορφιές, χτυπημένος συχνά από περιβαλλοντικές καταστροφές και με αδύναμη οικονομία, το Μπανγκλαντές, σίγουρα αποτελεί μια ταξιδιωτική πρόκληση.

0 Όμορφα Στιγμιότυπα από το Ζωικό Κόσμο

Αστεία Στιγμιότυπα από το Ζωικό Κόσμο
Παρακάτω μαζέψαμε μια συλλογή από αστείες στιγμές διάφορων ζώων προκειμένου να σας ανεβάσουμε τη διάθεση στα ύψη.

Ρίξτε μια ματιά στο πρώτο μέρος που σίγουρα θα το λατρέψετε.

 Καλή διασκέδαση!

0 Η Τουρκία ετοιμάζει πλωτό νοσοκομείο για τα νησιά του Αιγαίου

Η Τουρκία ετοιμάζει πλωτό νοσοκομείο για τα νησιά του ΑιγαίουΘα καλύπτει τα Αρκιούς, Αγαθονήσι, Καστελόριζο, Νίσυρο, Κάσο, Τήλο, Χάλκη



Τη ναυπήγηση ενός πλοίου-νοσοκομείου που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου ετοιμάζει η Τουρκία, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης.

«Κατασκευάστηκε, και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ήδη δρομολογήθηκε η ναυπήγηση τουρκικού πλοίου-νοσοκομείου, που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο στα δυο-τρία τουρκικά (Τένεδος, Ίμβρος) αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου» αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Όπως τονίζει ο κ. Πατούλης η μέριμνα για τους κατοίκους στους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο, την Κάσο, την Τήλο και τη Χάλκη είναι ανύπαρκτη από την πλευρά της κυβέρνησης.

0 Οι δωσίλογοι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας

Οι δωσίλογοι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας... από την εκπομπή ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...