ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

0 Ένα σύντομο ταξίδι στον κόσμο (μέρος δεύτερο)

Το σύντομο ταξίδι μας στον κόσμο συνεχίζεται.  Σε τόπους όμορφους, ασυνήθιστους, μοναδικούς. Γνωρίζουμε τον κάθε τόπο μέσα από τους ανθρώπους του, από την καθημερινή ζωή τους, τις γιορτές τους, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό τους. Ξεκινάμε!

Ινδία
Η ανθοφορία του kash, ενός είδους χορταριού ενδημικού στη νότια Ασία, σηματοδοτεί την έλευση του φθινοπώρου. Αυτή η φυσική ομορφιά μπορεί να καλύπτει έκταση αρκετών χιλιομέτρων. Είναι ειρωνικό, το γεγονός ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία κόβουν τους μίσχους των φυτών για να τους χρησιμοποιήσουν ως καύσιμη ύλη, για το μαγείρεμά τους.

Ιαπωνία
Το Gion Matsuri είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά φεστιβάλ της Ιαπωνίας. Σε ειδικές περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, η γκέισα και η μάικο  εκτελούν παραδοσιακούς χορούς σε κάποια από τα ιερά της πόλης. Σε αυτή τη φωτογραφία, η μάικο χαιρετά την γκέισα, καθώς εξέρχονται από τη σκηνή μετά από μια παράσταση.
Φωτογραφία Benoit Hardy-Chartrand
Ινδία
 Πριν από την αυγή, κατά τη διάρκεια της Maha Kumbh Mela-της μεγαλύτερης θρησκευτικής γιορτής στον κόσμο, μια ηλικιωμένη γυναίκα εκτελεί puja, ένα τελετουργικό-προσφορά στους θεούς. Οι πιο ευσεβείς προσκυνητές στην Kumbh Mela είναι συχνά οι ηλικιωμένοι. Έρχονται και παραμένουν σε όλη τη διάρκεια της γιορτής, απαρνούμενοι κάθε άνεση.
 Φωτογραφία Alex Webb
Ρωσία
Η Νύχτα στο κατακαλόκαιρο, γνωστή και ως γιορτή του Ivan Kupala, χαρακτηρίζεται από τα κεριά και τις γιρλάντες των λουλουδιών. Στο Vladimirskoye, όσοι συμμετέχουν στη γιορτή, κάνουν το γύρο της λίμνης Svetloyar τρεις φορές, περπατώντας. Σύμφωνα με το θρύλο, με το τρόπο αυτό, τα όνειρά τους θα γίνουν πραγματικότητα. 
Φωτογραφία  Jonas Bendiksen
Νεπάλ
Ένας άνδρας με τον εγγονό του ξεκουράζονται στα σκαλιά μιας παγόδας-ναού, στην πλατεία Durbar, στο Bhakthapur στην κοιλάδα του Κατμαντού.
Φωτογραφία Bas Uterwijk
Μπαλί
Αυτό το φράγμα βρίσκεται στον ποταμό Tukad Unda, στο Klungkung. Στη φωτογραφία φαίνεται σαν φυσικός καταρράκτης. Οι ντόπιοι συχνά κάνουν μπάνιο και πλένουν τα ρούχα τους εδώ. Επίσης, είναι ένα διασκεδαστικό μέρος για τα παιδιά.
Φωτογραφία  Lisa Hendrawan
Μογγολία
Μία δόκιμη σαμάνος κάνει μια προσφορά γάλακτος κατά την μύησή της, έξω από την πρωτεύουσα της Μογγολίας, Ουλάν Μπατόρ. 
Φωτογραφία  Carolyn Drake
Νέα Ορλεάνη
Στη γαλλική συνοικία, επίσης γνωστή ως Vieux Carré , την παλαιότερη γειτονιά στην πόλη της Νέας Ορλεάνης, ένα συγκρότημα δίνει παράσταση.
Φωτογραφία Robert Davies
Κίνα
Ένας γητευτής φιδιών δίνει παράσταση κατά τη διάρκεια ενός ανοιξιάτικου φεστιβάλ.
Φωτογραφία Wesley Thomas Wong
Αλάσκα
"Αγαπάμε τα ψάρια μας!" λέει η Ina Bouker, ντόπια Yupik και δασκάλα από το Dillingham. Αντιτίθεται στα ορυχεία και λέει: "Οι σολωμοί πάντα φεύγουν. Αλλά αν καταστραφούν οι οικότοποί τους, δεν θα ξαναγυρίσουν".
Φωτογραφία Michael Melford
Κόσοβο
Μια παράδοση χιλίων ετών, μεταδίδεται στις σύγχρονες γενιές στην απομακρυσμένη Donje Ljubinje, στην περιοχή Zhupa, στο νότιο Κοσσυφοπέδιο. Σήμερα, αυτή η παράδοση είναι στα πρόθυρα της εξαφάνισης, καθώς μόνο μια 65χρονη γυναίκα συνεχίζει να ετοιμάζει νεαρές νύφες, σύμφωνα με τις παραδόσεις τους. 
Το πρόσωπο της νύφης είναι βαμμένο με πολλά στρώματα όμορφων χρωμάτων. Τρεις χρυσοί κύκλοι συμβολίζουν τους κύκλους της ζωής και συνδέονται με τους χρυσούς δρόμους που διασχίζει κανείς στη διάρκεια της ζωής του. Οι εσωτερικοί κόκκινοι κύκλοι είναι σύμβολα της γονιμότητας. Οι κόκκινες και μπλε κουκκίδες γεννιούνται από αυτήν και ολόκληρο το πρόσωπο καλύπτεται με τις κουκκίδες, με την ευχή για μια υγιή και ευτυχισμένη οικογένεια.
Φωτογραφία Nita Zeqiri
Βραζιλία
 Κάτοικοι της Santa Rosa dos Pretos στροβιλίζονται σε ρυθμούς της Δυτικής Αφρικής, για να γιορτάσουν την ανάρρωση ενός γείτονα, χορεύοντας tambor de Crioula , έναν χορό που συνδυάζει αφρικανικές και ευρωπαϊκές παραδόσεις.
Φωτογραφία  Tyrone Turner
Μπαγκλαντές 
Ένας εργαζόμενος στους μύλους ρυζιού ξεκουράζεται.
Φωτογραφία  Pronob Ghosh
Ανγκόλα
Καλυμμένες από την ομίχλη, οι δίδυμες κορυφές της οροσειράς Chela υψώνονται μπροστά σε έναν κτηνοτρόφο.
Φωτογραφία  Volkmar Wentzel
Αιθιοπία
Τυλιγμένες στα λευκά για να συμβολίσουν την καθαρότητα, οι γυναίκες φτάνουν σε μια ορθόδοξη εκκλησία στην Asaita της Αιθιοπίας, για να προσευχηθούν. Ένας αυξανόμενος αριθμός χριστιανών από τα υψίπεδα της Αιθιοπίας έρχονται εδώ για να εργαστούν στις φυτείες.
Φωτογραφία John Stanmeyer
Νέα Υόρκη
Ένα ζευγάρι λατρεύει τα "Νούφαρα" του Μονέ στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.
Φωτογραφία  Gilbert Sape
Αφγανιστάν
Μετά από μια χαλαζοθύελλα, κορίτσια της Κιργιζίας, νομάδες, τολμούν βγουν έξω από την, φτιαγμένη από λάσπη, καλύβα τους δίπλα στον ποταμό Aksu σε ένα απομακρυσμένο τμήμα του Αφγανιστάν. Οι νομάδες μερικές φορές σταματούν εδώ για λίγες εβδομάδες, μεταξύ των μεταναστευτικών περιόδων, αν δεν μπορούν να βρουν χορτάρι για τα κοπάδια τους στους καλοκαιρινούς ή χειμερινούς καταυλισμούς. 
Φωτογραφία Matthieu Paley
Ινδία
Ένα μικρό μοσχάρι βρίσκει ασφάλεια και παρηγοριά με τον βοσκό του. Ανήσυχο από την παρουσία του φωτογράφου και τη λήψη των φωτογραφιών, σιγά σιγά κινήθηκε προς την σιγουριά του βοσκού.
Φωτογραφία  Kuntal Joisher
Κίνα
Ο Shi Dejian, βουδιστής μοναχός και δάσκαλος του κουνγκ φου και οι μαθητές του κουβαλούν σάκους τσιμέντου και κεραμίδια πάνω στα απότομα μονοπάτια του βουνού, για να χτίσουν ένα απομονωμένο καταφύγιο, μακριά από τα πλήθη των τουριστών του ναού Shaolin.
Φωτογραφία  Fritz Hoffmann
Βερολίνο
Μπαλαρίνες ετοιμάζονται για να βγουν στη σκηνή σε ένα θέατρο του Βερολίνου. Κατά την τελευταία δεκαετία, η εμφάνιση μπαλαρίνων και χορογράφων παγκόσμιας κλάσης έχει οδηγήσει σε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για το γερμανικό μπαλέτο.
Φωτογραφία Maria Helena Buckley
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...