ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

0 Η ΕΥΠ είχε... μπαρ στα Εξάρχεια

Η ΕΥΠ είχε... μπαρ στα ΕξάρχειαΠαρακολουθήσεις υπόπτων σε καφετέρια παγιδευμένη με κοριούς
 
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για τη δράση αντιεξουσιαστών και να «παρεισφρήσει» στους χώρους των αναρχικών την περίοδο 2003-2008 είχε ανοίξει κατάστημα (λειτουργούσε ως καφετέρια και μπαρ) κοντά στην πλατεία Εξαρχείων το οποίο ήταν γεμάτο με συστήματα από «κοριούς» και μικροκάμερες! 
 
Η «ατυχία» όμως για τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ήταν ότι αυτό το κατάστημα... έκλεισε λίγες εβδομάδες πριν από τα τέλη του 2008, όταν οι τότε επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. είχαν κρίνει ότι «ο χώρος των αντιεξουσιαστών είχε ηρεμήσει και δεν υπήρχε κανένας λόγος λειτουργίας του νυχτερινού κέντρου της ΕΥΠ στην πλατεία Εξαρχείων». Για να διαψευσθούν οικτρά όμως τους επόμενους μήνες με τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που προκάλεσε τη γιγάντωση του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και την ενίσχυση πολλών οργανώσεων αντάρτικου πόλης.

1 Illuminati συμβολισμοί σε ρούχα και παπούτσια από Adidas, Nike, Obey, Puma και άλλους...

Δείτε το βίντεο. Όλα τα κρύβουν σε κοινή θέα.

0 ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ; ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ



Υπάρχουν πολλές ενδείξεις για την παρουσία των Ελλήνων κατά τους αρχαίους χρόνους στην Αμερικάνικη ήπειρο. Πλήθος ευρημάτων (Αρχαιολογικά, γλωσσολογικά κλπ), μερικά από τα οποία έχουν βάλει διάφορους ερευνητές σε σκέψεις και είχαν σαν αποτέλεσμα την επίσημη αποστολή ομάδας από το Ε.Μ Πολυτεχνείο Αθηνών στο Περού, προκειμένου να μελετήσουν την ομοιότητα των ευρημάτων με τα αντίστοιχα Ελληνικά. Κάποια παραδείγματα είναι:
  1. Αρχαιολογικά ευρήματα: αρχαία κλασικά θέματα όπωε το κεφάλι της Μέδουσας, ο Ηρακλής με λεοντή και ρόπαλο, αγγεία με μαιάνδρους κ.α , αλλά και πολλά οικοδομήματα, φρούρια κλπ που είναι συχνά ευρήματα από αρχαιολογικούς χώρους του Περού και άλλων περιοχών.
  2. Γλωσσολογικά ευρήματα: πολλές τοπικές διάλεκτοι (Κετσούα, νήσοι Χαβάη κλπ) έχουν βάση την Ελληνική γλώσσα και μάλιστα με πλήθος Ελληνικών λέξεων.

0 Το άλυτο μυστήριο του πλοίου Mary Celeste

Ένα από τα μυστήρια που δεν λύθηκαν ποτέ, είναι η ιστορία του πλοίου Mary Celeste, που το 1872 βρέθηκε να πλέει, δίχως το πλήρωμά του, στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, αν και ο καιρός ήταν πολύ καλός και το πλήρωμα αποτελούνταν από έμπειρους ναυτικούς.
Η ιστορία του Mary Celeste έχει απασχολήσει τους ανθρώπους για πάνω από 125 χρόνια και έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια της θαλάσσιας ιστορίας.Η ιστορίαΤο Νοέμβριο του 1872 το Mary Celeste σάλπαρε για την Ευρώπη, μεταφέροντας ένα φορτίο με οινόπνευμα, σανό και κάρβουνο.

Ο καπετάνιος Benjamin Briggs, συνοδευόταν από τη σύζυγό του, τη μικρή κόρη του και ένα πλήρωμα επτά ανδρών. Ο 7χρονος γιος της οικογένειας Briggs είχε μείνει με συγγενείς για να ολοκληρώσει το σχολείο του....

0 Σημαντικά πράγματα που μας μαθαίνουν οι σκύλοι (Video)

Σημαντικά πράγματα που μας μαθαίνουν οι σκύλοι
Όταν οι άνθρωποι βάζουν στη ζωή τους έναν σκύλο, συνήθως το κάνουν για να έχουν μια καλή συντροφιά.

Αυτό που μερικές φορές δεν συνειδητοποιούν ωστόσο, είναι ότι ο σκύλος μπορεί να τους δώσει και ορισμένα εκπληκτικά μαθήματα ζωής…

0 Ενα βίντεο για το αρχείο μας: Η Αθήνα όπως ήταν 40 χρόνια πριν [βίντεο]

Ενα βίντεο για το αρχείο μας: Η Αθήνα όπως ήταν 40 χρόνια πριν [βίντεο]
Αθήνα 40 χρόνια πριν. Όταν δεν υπήρχε νέφος, όταν δεν φοβόσουν να περπατήσεις βράδυ στην Ομόνοια, όταν στον Υμηττό υπήρχαν ακόμα χωράφια και μποστάνια και όταν έτρωγες σουβλάκι με 2 δραχμές.

Aν εξαιρέσουμε τη μουσική υπόκρουση, το βίντεο είναι πραγματικά εκπληκτικό.

0 Οι ομορφότερες υδάτινες διαδρομές της Ευρώπης!

perierga.gr - Ταξίδι στα ωραιότερα ποτάμια της Ευρώπης!Τα οδικά ταξίδια έχουν άλλη χάρη. Τα θαλάσσια επίσης, ενώ οι διαδρομές μέσα στα ωραιότερα ποτάμια της Ευρώπης παραμένουν άγνωστες στους περισσότερους ταξιδιώτες. Κι όμως μια διαδρομή μέσα στο ποτάμι, ως μέρος κρουαζιέρας με ποταμόπλοιο ή απολαμβάνοντας μια παρόχθια βόλτα με καραβάκι δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να δει και να θαυμάσει μέρη που δεν θα μπορούσε με άλλο τρόπο. Γιατί τα παραποτάμια τοπία έχουν διαφορετική γοητεία και εκπλήσσουν ευχάριστα με την ομορφιά τους. Και η Ευρώπη διαθέτει πανέμορφα ποτάμια που αξίζει κάποιος να διαπλεύσει στα νερά τους…
1. Ρήνος



0 Καραθεοδωρή και Αϊνστάιν: «μίλησαν» τα αρχεία

Καραθεοδωρή και Αϊνστάιν: «μίλησαν» τα αρχεία

Τα γραπτά στοιχεία δεν στηρίζουν την άποψη ότι ο μαθηματικός Κ.Καραθεοδωρή ήταν καθοδηγητής, ή συνεργάτης του Αϊνστάιν στην περίφημη Θεωρία της Σχετικότητας


Μια από τις πιο διαδεδομένες επιστημονικές πληροφορίες στο Διαδίκτυο είναι ότι ο μεγάλος έλληνας μαθηματικός Καραθεοδωρή «βοήθησε», κατά κάποιον τρόπο, τον Αϊνστάιν στη διατύπωση της Θεωρίας της Σχετικότητας.

 Εχει άραγε η αντίληψη αυτή κάποια βάση; Η πρόσφατη δημοσίευση των αρχείων του Αϊνστάιν από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ μού έδωσε την ευκαιρία να αναζητήσω την αλήθεια μέσα από τα σωζόμενα γραπτά ντοκουμέντα, κυρίως την αλληλογραφία των δύο επιστημόνων.

0 Τι είναι αυτό το πλέγμα στον ωκεανό;

Μερικές φορές σε μεγάλες εκτάσεις νερού, τα κύματα διασταυρώνονται. 
 
Όταν λοιπόν συναντά το ένα το άλλο, τα συστήματα αυτά σχηματίζουν κορυφές διπλάσιες σε ύψος και κοίλα διπλάσια σε βάθος. Το φαινόμενο ονομάζεται Cross sea
 
Η ναυσιπλοΐα είναι από δύσκολη μέχρι αδύνατη σε τέτοια κύματα. 
 
Στην παραπάνω φωτογραφία στο Île de Ré, έναν νησί στις ακτές του Ατλαντικού στην Γαλλία, τα κύματα φαίνονται να συναντώνται σε ορθή γωνία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...