ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

0 Οι «άγνωστες» ιστορίες της χρονιάς

Οι λιγότερο δημοσιοποιημένες σημαντικές ειδήσεις του 2012!
Μέσα στον καταιγισμό των παγκόσμιων γεγονότων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, δεν είναι λίγα αυτά που «θάβονται» ή περνούν απλώς «στα ψιλά» της επικαιρότητας.
  Όταν ωστόσο μιλάμε για ανθρωπιστικές κρίσεις ή κοινωνικο-οικονομικές ανακατατάξεις που επηρεάζουν δυνητικά την παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, οι ειδήσεις αυτές μόνο ασήμαντες δεν λογίζονται.

Ας δούμε λοιπόν μια σειρά εξελίξεων της διεθνούς σκηνής που δεν έλαβαν τη δημοσιότητα από τον Τύπο που τους άξιζε ή δεν καταγράφηκαν αντίθετα ως σπουδαία γεγονότα από το κοινό…

0 Οι κατακόμβες του Παλέρμο


Η μακάβρια συνήθεια ξεκίνησε το 1599, όταν οι ιερείς του Παλέρμο αποφάσισαν να ταριχεύσουν το σώμα ενός ευσεβέστατου μοναχού.
Απέθεσαν λοιπόν την σορό του στον χώρο των κατακομβών και χιλιάδες πιστοί προσέρχονταν, για να αποδώσουν λατρευτικές τιμές στο άγιο λείψανο.


Το παράδειγμά τους σύντομα ακολούθησαν πολλοί κάτοικοι του Παλέρμο, οι οποίοι δεν μπορούσαν να δεχτούν την ιδέα της οριστικής εξαφανίσεως από την ζωή των αγαπημένων κεκοιμημένων τους.
Έτσι, με τον καιρό, δημιουργήθηκε ένα ανατριχιαστικό παρακοιμητήριο, όπου ήταν τοποθετημένα κατά κατηγορίες και υποκατηγορίες τα βαλσαμωμένα σώματα εκατοντάδων νεκρών: αντρών, γυναικών, παρθένων και παιδιών, καθηγητών, ιατρών, δικηγόρων, καλλιτεχνών (ανάμεσά τους και ο περίφημος Iσπανός ζωγράφος Βελάσκεθ) , στρατιωτικών κ.α.

Άλλα από τα πτώματα είναι ξαπλωμένα, τα περισσότερα όμως είναι σε όρθια στάση.
Όλα φορούν "τα καλά" τους, ενδύματα φυσικά της εποχής τους, τα οποία όμως με τον χρόνο έχουν αλλοιωθεί ή έχουν μετατραπεί σε φριχτά ράκη.

0 Το ελληνικής προελεύσεως δακτυλίδι του Hobbit....

Το ελληνικής προελεύσεως δακτυλίδι του Hobbit....
Εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει το πρώτο μέρος της τριλογίας της ταινίας Το Χόμπιτ. Οι θεατές παρακολούθησαν τη σκηνή της ανεύρεσης σε μια σκοτεινή σπηλιά του Ενός Δαχτυλιδιού, που σε κάνει αόρατο όταν το φοράς και που με τον καιρό σε διαφθείρει.

Έμπνευση του βρετανού συγγραφέα Τόλκιν η ιστορία; Φυσικά και όχι. Για ακόμη μια φορά ένας ελληνικός μύθος έγινε "copy-paste". Αυτός, του Γύγη:


O Πλάτωνας, στο Β΄ βιβλίο της «Πολιτείας» του και με το στόμα του Γλαύκωνα, επινοεί ένα μύθο.


Ένας βοσκός του βασιλιά της Λυδίας ονόματι Γύγης βρίσκει τυχαία ένα μαγικό δακτυλίδι μετά από δύο καταστρεπτικά φυσικά φαινόμενα. Την ώρα που έβοσκε τα πρόβατα του άρχοντά του, έπιασε φοβερή καταιγίδα και έγινε τόσο δυνατός σεισμός, ώστε άνοιξε η γη κάτω απ’ τα πόδια του. Κατέβηκε στο χάσμα που δημιουργήθηκε και εκεί μέσα στα σπλάχνα της γης, είδε ένα μεγάλο χάλκινο κούφιο άλογο. Από κάποια ανοίγματα στα πλευρά του κοίταξε μέσα του και διαπίστωσε ότι εκεί ήταν ξαπλωμένος ένας νεκρός με διαστάσεις σχεδόν γιγαντιαίες. 

0 Ετος Κωνσταντίνου Π. Καβάφη ανακηρύσσεται το 2013

Ετος Κωνσταντίνου Π. Καβάφη ανακηρύσσεται το 2013Αφορμή τα εκατόν πενήντα χρόνια από τη γέννηση του αλεξανδρινού ποιητή




«Ετος Κ.Π. Καβάφη» ανακηρύσσει το 2013 το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου ποιητή.

Ο Κωνσταντίνος Καβάφης (1863 - 1933) είναι ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ποιητές της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Η ποίησή του χαρακτηρίζεται από έντονη συμβολιστική τάση και συνδυάζεται με λιτό λόγο αλλά διαχρονικά επίκαιρο.

Η ειρωνική διάθεση, αυτό που αποκλήθηκε καβαφική ειρωνεία, συνδυάζεται με την τραγικότητα της πραγματικότητας και αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για πολλούς μεταγενέστερους ποιητές.

0 ΝΑΪΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ, η πρώτη μυστική αδελφότητα της Ευρώπης



Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo da gloriam
πολεμική κραυγή των Ναϊτών Ιπποτών 
Το 1118, είκοσι περίπου χρόνια μετά την ίδρυση του Βασιλείου της Ιερουσαλήμ από το Γοδεφρίγο ντε Μπουγιόν και τουος Σταυροφόρους του, εννέα Γάλλοι ιππότες υπό την ηγεσία του Υγ ντε Πεγιέ, ενός ευγενή από την Καμπανία, έφθασαν στους Άγιους Τόπους κι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή γύρω από το Ναό του Σολομώντα, ονομάστηκαν Ιππότες του Ναού ή Ναϊτες και το τάγμα τους, Τάγμα του Ναού.

0 Μια Μεσόγειος γεμάτη Ελληνική Ιστορία


Μια Μεσόγειος γεμάτη Ελληνική Ιστορία
Μια μικρή περιήγηση στα αξιοθέατα των διαφόρων λαών, θα μας κάνει για άλλη μια φορά να συνειδητοποιήσουμε την σημασία που είχε κάποτε ο Ελληνικός πολιτισμός σε ολόκληρο τον κόσμο και θα μας δείξει την τεράστια διάδοση του σε όλους τους λαούς. Και αυτό διότι το 80% των αξιοθέατων, που έχουν να δείξουν τα ξένα κράτη απο τον αρχαίο κόσμο, είναι πέρα για πέρα Ελληνικά!

Στο Ελληνικό Αρχείο, γνωρίζουμε οτι τα Ελληνικά ιερά, τα θέατρα και γενικά όλα τα κτίσματα, ήταν αμέτρητα και φτάνουν απο τα βάθη της Ασίας μέχρι και την.... Αμερική. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τους κυριότερους ναούς και κτίσματα στην περιοχή της Μεσογείου. Ας αρχίσουμε την περιήγηση:

0 Απίστευτες Φωτογραφίες των Άλπεων


Απίστευτες  φωτογραφίες των Άλπεων
Ο Roberto Bertero είναι ένας επαγγελματίας μουσικός αλλά και λάτρεις  της  φωτογραφίας από το 2007 .

Οι εικόνες που απαθανατίζει είναι μονό οι κορυφές του παγόβουνου που  συμβολίζει μια προσωπική  πορεία και  βαθιά έρευνα σχετικά  με τα αρχαία  μυστήρια αυτού του κόσμου και του σύμπαντος.

 Γι αυτόν οι εικόνες που προκύπτουν νομίζει πως  είναι μια  προσωπική δικαιολογία για να  επιστρέψει σε ορισμένους  χώρους ,να αναζητήσει νέες εμπειρίες και να συνεχίσει έτσι τα ατελείωτα ταξίδια του.

0 Παλιά πολεμικά αεροσκάφη γίνονται έργα τέχνης!


Ένα «νεκροταφείο» παροπλισμένων πολεμικών αεροσκαφών στην καυτή έρημο της Αριζόνα αφέθηκε στα χέρια των καλλιτεχνών του δρόμου που εμπνεύστηκαν από τους… αιθέρες.
30 και πλέον παλιά στρατιωτικά αεροπλάνα συμμετέχουν στο «Boneyard Project», σε μια προσπάθεια να… αναστηθούν από τις στάχτες τους και να μεταμορφωθούν σε εντυπωσιακά έργα τέχνης με το χρώμα και τη φαντασία των καλλιτεχνών του δρόμου.

0 Το νησί Malpelo-ένα οικολογικό κόσμημα

Το Malpelo είναι ένα μικρό νησί στον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό. Βρίσκεται 500 χλμ δυτικά από την ηπειρωτική χώρα της Κολομβίας. Είναι ένα ακατοίκητο νησί. Μόνο μια μικρή στρατιωτική βάση των ένοπλων δυνάμεων της Κολομβίας βρίσκεται εκεί. 
Ένας απότομος, γυμνός βράχος υψώνεται στο νησί με τρεις ψηλές κορυφές. Η ψηλότερη κορυφή ονομάζεται Cerro de la Mona κι έχει ύψος 300 μέτρα.
 
Απομονωμένο, το νησί αυτό περιβάλλεται από μια σειρά βράχων και δεν συνδέεται με άλλα νησιά ή την ηπειρωτική χώρα. Όλοι οι βράχοι είναι ηφαιστειακής προέλευσης και δημιουργήθηκαν πριν από 16-17 εκατομμύρια χρόνια.

0 Η φαντασία ξεπερνά το κόστος…





Λύσεις… με ό,τι έχεις!

2 Μετά τους αρχαίους Έλληνες και οι Βυζαντινοί στην Αμερική πριν τον Κολόμβο; - Τι γνώριζε ο Πλούταρχος; - Ταξίδι ρουτίνας τελικά για τους Έλληνες!!

Η ιστορία της ανακάλυψης της Αμερικής πρέπει να ξαναγραφτεί (ούτως η άλλως) αν ισχύει η παρακάτω είδηση: Μέσα στο δάσος Cockaponset στα νότια της πολιτείας Connnectikut των Η.Π.Α βρίσκεται η αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία της Αμερικής, αριστοτεχνικά σκαλισμένη από πέτρα. Οι επιτόπιες επιγραφές αποδυκνείουν την ύπαρξη της εδώ και 1500 χρόνια από σήμερα, κατασκευασμένη από Ορθόδοξους Χριστιανούς μοναχούς του Βυζαντίου!

Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν πολλά ελληνικά κύπελλα (σε σχήμα μικρής κούπας) πλαισιωμένα με καθαρά χριστιανικά σύμβολα η μονογράμματα του Χριστού, με βαπτιστήρια, κηροπήγια. Υπάρχουν επίσης ένας δεσποτικός θρόνος (ή επισκοπική καθέδρα) και ένα Ιερό Βήμα. Παρόμοια κομψοτεχνήματα βρέθηκαν σε μια όαση του Μαρόκο, στη βόρεια Αφρική.

0 Στιγμές του 2012 που δείχνουν πως υπάρχει ακόμα ελπίδα για την ανθρωπότητα

Στιγμές ανθρωπιάς 2012 (17)
Μερικές φορές οι πιο απλές πράξεις κρύβουν πραγματικό μεγαλείο! Σε στιγμές που η ανθρωπότητα πάει από το κακό στο χειρότερο, οι παρακάτω περιπτώσεις που συνέβησαν μέσα στο 2012 δείχνουν ότι υπάρχουν ακόμα αχτίδες ελπίδας!
Κάτι που όλοι έχουμε πραγματικά ανάγκη.

0 Πώς ο καπνός από τα τζάκια σκότωσε 4.000 Λονδρέζους το 1952


Η οικονομική κρίση εκτός από όλες τις άλλες, έχει και περιβαλλοντικές συνέπειες. Καθώς όλο και περισσότεροι ανάβουν πλέον το τζάκι τους, όχι πλέον για... συντροφιά, αλλά προκειμένου να ζεσταθούν, με αποτέλεσμα να το καίνε συνεχώς, ένα νέφος καλύπτει, από τις απογευματινές κυρίως ώρες, τις γειτονιές της Αθήνας. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο Λονδίνο το 1952, με συνέπεια το θάνατο 4.000 ανθρώπων.

Τον Δεκέμβριο του 1952 ο καπνός από τα τζάκια κάλυψε για πέντε ολόκληρες ημέρες το Λονδίνο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 4.000 πολίτες. Σε εκείνες τις πέντε ημέρες, όπου η ορατότητα ήταν αδύνατη ακόμα και για τους πεζούς που κρατούσαν φανάρια, χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν και αμέτρητοι άλλοι υπέφεραν από αναπνευστικά προβλήματα.
Σύμφωνα με «Τα Νέα» η πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας είχε πνιγεί και άλλες φορές στην αιθαλομίχλη, αλλά τα όσα εκτυλίχθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου εκείνης της χρονιάς δεν είχαν προηγούμενο.

Λόγω του κρύου και των έντονων χιονοπτώσεων, οι Λονδρέζοι έκαιγαν μεγάλες ποσότητες ξύλων στα τζάκια και τεράστιες ποσότητες καπνού εκλύονταν στον ουρανό.

0 Τα ωραιότερα… παράξενα έργα τέχνης του 2012

perierga.gr - Τα ωραιότερα... παράξενα έργα τέχνης για το 2012!Μέσα στο 2012 που μας αποχαιρετά σε λίγες μέρες η καλλιτεχνική δημιουργία ανά τον κόσμο έκανε πάλι το θαύμα της παρουσιάζοντας εντυπωσιακά έργα σε όλους τους τομείς της δημιουργικότητας που δεν μπορούν παρά να ξεχωρίσουν. Από τη γλυπτική και τη ζωγραφική μέχρι τη φωτογραφία, τα πιο παράξενα έργα τέχνης που έκαναν αίσθηση παρουσιάζονται στη λίστα που ακολουθεί.
1. Αυτό συμβαίνει όταν δίνεις χιλιάδες αυτοκόλλητα σε μικρά παιδιά! (Εγκατάσταση τέχνης από τον Yayoi Kusama, Ιανουάριος 2012)

0 Φαρμακο - βιομηχανίες : Η παγκόσμια απειλή!!!

Βρισκόμαστε στην αυγή του 21ου μ.Χ. αιώνα της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης. Οι επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν γίνει κατά την διάρκεια της εξέλιξης του ανθρωπίνου είδους θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την ευημερία του. Στις περισσότερες όμως των περιπτώσεων οι ανακαλύψεις αυτές είτε παραγκωνίζονται, είτε χρησιμοποιούνται με λάθος τρόπο με αποτέλεσμα να στρέφονται ενάντια στην Φύση και στον ίδιο τον άνθρωπο.

Η κλοπή της θεϊκής φωτιάς απ’ τον Προμηθέα και η δωρεά του προς τους ανθρώπους φαίνεται, ότι είναι το πρώτο βήμα των ανθρώπων για την κατάκτηση της γνώσης και της τεχνολογίας. Ο Δίας τιμώρησε τον Προμηθέα για το τόλμημά του αυτό. Γιατί όμως; Επειδή απ’ την στιγμή αυτή και μετά άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου, ή καλύτερα το κουτί της Πανδώρας. Η σύγχρονη τεχνολογία και οι επιστημονικές ανακαλύψεις έχουν αναμφισβήτητα καλυτερέψει την ανθρώπινη διαβίωση. Όμως πολλές εφαρμογές τους επειδή χρησιμοποιούνται υπερβολικά ή με λάθος τρόπο είναι καταστροφικές για την Φύση, για την υγεία του ανθρώπου, αποτελώντας απειλή ακόμη και για την ίδια την ζωή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...