ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

0 Sandy Island: Νησί "φάντασμα" στον Ειρηνικό

Ένα νησί στο νότιο Ειρηνικό που διακρίνεται στο Google Earth και στους μεγάλους παγκόσμιους άτλαντες, τελικά δεν υπάρχει, ανακοίνωσε  ομάδα αυστραλών επιστημόνων που πραγματοποίησε αποστολή για να εντοπίσει αυτό το κομμάτι γης, αλλά μάταια.
Το νησί είναι ορατό στον ψηφιακό άτλαντα Google Earth, με την ονομασία Sandy Island, στη Θάλασσα των Κοραλλιών, ανάμεσα στην Αυστραλία και το γαλλικό έδαφος της Νέας Καληδονίας.
Ο Times Atlas of the World, ένας από τους άτλαντες που αποτελούν πηγή αναφοράς, το αποτυπώνει ως Sable Island.

Ναυτικοί χάρτες που χρησιμοποιεί το Southern Surveyor, ένα πλοίο επιστημονικών ερευνών, καταγράφουν επίσης το νησί αυτό, είπε η Μαρία Σέτον, μέλος της επιστημονικής ομάδας που μετείχε στην αποστολή για τον εντοπισμό του νησιού.

Σε μια αποστολή αναγνώρισης κομματιών του ηπειρωτικού φλοιού της αυστραλιανής πλάκας που έχει βυθιστεί στη Θάλασσα των Κοραλλιών, οι επιστήμονες ουδέποτε βρήκαν το νησί αυτό.
"Θέλαμε να εξακριβώσουμε. Η χαρτογράφηση της θαλάσσιας περιοχής έδειχνε σε αυτό το σημείο ένα βάθος 1.400 μέτρων, δηλαδή ένα πολύ μεγάλο βάθος», πρόσθεσε η Σέτον, επιστρέφοντας από το θαλάσσιο ταξίδι που διήρκησε 25 ημέρες.

0 Κραυγή αγωνίας από τους ασθενείς με κυστική ίνωση

kraygi-agonias-apo-toys-astheneis-me-kystiki-inosi-
Η έλλειψη υποδομών και εξειδικευμένων γιατρών και προσωπικού έχει οδηγήσει τους ασθενείς με κυστική ίνωση στο να ανεβαίνουν τον δικό τους «γολγοθά», καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες χάνουν περισσότερα από 10 χρόνια ζωής σε σχέση με τους πάσχοντες σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και τις ΗΠΑ.   

Ο αριθμός των εξειδικευμένων παιδιάτρων ή πνευμονολόγων στην Ελλάδα είναι σχεδόν ανύπαρκτος, καθώς μόνον ένας εξειδικευμένος πνευμονολόγος ενηλίκων υπάρχει και εργάζεται στη μοναδική αναγνωρισμένη από το κράτος Μονάδα Κυστικής Ίνωσης Ενηλίκων, στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αθηνών.

«Ασθενείς από την επαρχία αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Αθήνα, ακόμα και για τον τακτικό έλεγχο, προκειμένου να τύχουν εξειδικευμένης περίθαλψης και νοσηλείας» ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου ασθενών με κυστική ίνωση, Αγγελική Πρεφτίτση, και πρόσθεσε ότι η ταλαιπωρία συνεχίζεται και στη χορήγηση φαρμάκων, καθώς «πλήθος φαρμάκων και άλλων σκευασμάτων απαραίτητων για την αντιμετώπιση της πολυσυστηματικής νόσου δεν χορηγούνται με μηδενική συμμετοχή».

0 Η παραμυθένια, χριστουγεννιάτικη Πράγα θα σας κάνει μάγια

Χωρίς ίχνος υπερβολής, η Πράγα μοιάζει πραγματικά σα να έχει βγει από σελίδες παραμυθιού, με το κάστρο και του πύργους της, τα εντυπωσιακά γοτθικά, μπαρόκ, αναγεννησιακά και αρ νουβό κτήρια και φυσικά τις χριστουγεννιάτικες αγορές της, που ζωντανεύουν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.

Πριν από 25 περίπου χρόνια, διαδηλωτές στην Πράγα κήρυξαν τη «βελούδινη επανάσταση», μια σειρά από ειρηνικές διαμαρτυρίες που είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και κατ’ επέκταση της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Τσεχοσλοβακίας.
Από όταν ξέφυγε από τη ζοφερή σκιά της μονοκομματικής εξουσίας, η «πόλη με τους χίλιους πύργους» έχει γίνει ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης, ένα κοσμοπολίτικο μέρος, όπου οι λάτρεις της κουλτούρας και όσοι αναζητούν ψυχαγωγία και διασκέδαση, σμίγουν ικανοποιημένοι στα κομψά καφέ και τους γοτθικούς καθεδρικούς ναούς. Είτε μένετε σε ένα παλιό μοναστήρι που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, είτε διασκεδάζετε σε ένα πρώην πυρηνικό καταφύγιο, γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε ότι στην Πράγα, το αντισυμβατικό είναι… συμβατικό. Εξάλλου, αυτή είναι η Βοημία.

1 Πλημμυρίζουν τον ποταμό Κολοράντο για να σώσουν τον βιότοπό του

Χιλιάδες τόνοι νερού διοχετεύθηκαν στο Γκραν Κάνιον

Ο αμερικανός υπουργός Εσωτερικών Κεν Σαλαζάρ, άνοιξε τις στρόφιγγες στο φράγμα του Γκλεν Κάνιον απελευθερώνοντας τεράστιες ποσότητες νερού στον ποταμό Κολοράντο που διατρέχει το περίφημο Γκραν Κάνιον.

Η κίνηση έγινε στο πλαίσιο μιας περιβαλλοντικής δράσης που έχει ως στόχο την αποκατάσταση του υδάτινου βιότοπου, ο οποίος φιλοξενούσε πολλά είδη ψαριών και πουλιών, αλλά τα τελευταία χρόνια απειλείται εξαιτίας των ιζημάτων στην κοίτη του ποταμού.

Οι Αρχές ευελπιστούν, με την διοχέτευση του νερού, να «καθαρίσουν» την κοίτη και να κάνουν το ποτάμι περισσότερο βιώσιμο.

Παρόμοιες ενέργειες, αλλά σε μικρότερη κλίμακα, είχαν γίνει το 1996, το 2004 και το 2008.

0 Εν τω μεταξύ, στο Περού…

Εν τω μεταξύ, στο Περού... (3)
Όλα τα παράξενα κι ευτράπελα που συμβαίνουν στο Περού, μέσα από φωτογραφίες του PeruFail.com

0 Καναδάς...μαγευτικό ταξίδι με απίστευτες φωτογραφίες!

Ο Καναδάς είναι χώρα της Βόρειας Αμερικής, η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, με πρωτεύουσα την Οττάβα.

Ως πρώην αποικία της Μεγάλης Βρετανίας, είναι μέλος της Κοινοπολιτείας των Εθνών και τυπικώς κεφαλή της χώρας είναι η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Καναδάς εχει αναδειχθεί ως μια από τις πιο ειρηνικές, ανεπτυγμένες και πολυπολιτισμικές χώρες στον κόσμο.

Η ονομασία της χώρας προέρχεται , κατά πάσα πιθανότητα, από την λέξη των αυτοχθόνων Ινδιάνων Χιούρον-Ιροκουά «kanata», που σημαίνει «χωριό» ή «καταυλισμός». Το 1535 , ο γάλλος εξερευνητής Ζακ Καρτιέ εξέλαβε λανθασμένα την λέξη «kanata» ως τοπωνύμιο της περιοχής γύρω από την σημερινή Πόλη του Κεμπέκ και στους πρώτους χάρτες του σημείωσε με την ονομασία «Rivière du Canada» τον ποταμό Άγιο Λαυρέντιο.

0 Κορυσχάδες: το ευρυτανικό χωριό της... Αντίστασης

Αν και είναι ένα μικρό χωριό της Ρούμελης, οι Κορυσχάδες «έγραψαν» ιστορία, καθώς εκεί συνήλθε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Εθνικό Συμβούλιο και επιπλέον αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό με καλές υποδομές και πολλές φυσικές ομορφιές.

Με φόντο την άγρια και συνάμα γαλήνια ομορφιά των βουνών της Ευρυτανίας και με ιστορική και πολιτισμική διαδρομή, που χάνεται στα βάθη των αιώνων, το χωριό Κορυσχάδες αποτελεί έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα προορισμό για ολιγοήμερες, αλλά και περισσότερων ημερών αποδράσεις.
Βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Καρπενησίου ( http://bit.ly/UumPpl ), σκαρφαλωμένο σε μια ελατόφυτη πλαγιά στα 940 μέτρα και αποτελεί διατηρητέο οικισμό με πολλά παλιά αρχοντικά, αλλά και σύγχρονα κτίσματα που διατηρούν ακέραιο τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού.

0 To Σύμπαν αναπτύσσεται όπως ο εγκέφαλος!!!

Ερευνητές στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν προσομοιώσεις που δείχνουν ότι το Σύμπαν είναι πολύ πιθανό να αναπτύσσεται με τρόπο ανάλογο με εκείνον του εγκεφάλου. Οι προσομοιώσεις δείχνουν ότι η ανάπτυξη του Σύμπαντος έχει επίσης κοινά χαρακτηριστικά με την ανάπτυξη του Internet αλλά και των κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook.


Παγκόσμιος νόμος

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας υποστηρίζουν ότι ορισμένοι βασικοί φυσικοί νόμοι ελέγχουν την ανάπτυξη μικρότερων αλλά και μεγαλύτερων συστημάτων τα οποία ξεκινούν από την ηλεκτρική δραστηριότητα στον ανθρώπινο εγκέφαλο, επεκτείνονται στη λειτουργία και ανάπτυξη του Internet και των κοινωνικών δικτύων και φτάνουν μέχρι την επέκταση των γαλαξιών.
«Οι δυναμικές των μηχανισμών φυσικής ανάπτυξης είναι ίδιες για διαφορετικά δίκτυα είτε είναι ψηφιακά όπως το Internet και τα κοινωνικά δίκτυα είτε είναι δίκτυα που αφορούν τον εγκέφαλο» αναφέρει ο φυσικός Ντμίτρι Κριούκοφ, επικεφαλής της έρευνας. «Όπως φαίνεται, υπάρχει ένας και μόνο θεμελιώδης νόμος της φύσης που κυβερνά όλα αυτά τα δίκτυα» σχολιάζει ο Κέβιν Μπάσλερ, φυσικός του Πανεπιστημίου του Χιούστον που δεν μετείχε στην έρευνα.

0 Μασονικά ‘προφητικά μηνύματα’ στους πυλώνες του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννου στη Νέα Υόρκη ..

Ο γοτθικού ρυθμού καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου που βρίσκεται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, και ξεκίνησε να χτίζεται το 1892, επισήμως ανήκει στην αρχιεπισκοπή των Επισκοπικών, αλλά στην ουσία αποτελεί ένα νεοπαγαναστικό - αποκρυφιστικό – περιβαλλοντολατρευτικό ναό, γεμάτο αποκρυφιστικούςσυμβολισμούς.

Ο καθεδρικός ναός ήταν για χρόνια το ‘σπίτι’ του λεγομένου«Ναού της Κατανόησης» (Temple of Understanding), ενός νεοεποχίτικου πανθρησκειακού τόπου συναντήσεως που ιδρύθηκε το 1960 και λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ως ΜΚΟ, ως όργανο προώθησης μίας νέας παγκόσμιας θρησκείας ...

0 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ....

0 H διαφορετικότητα της γυναικείας ομορφιάς στον κόσμο!

Στο δυτικό κόσμο τα πρότυπα και τα στάνταρ της γυναικείας ομορφιάς είναι καθορισμένα και έχουν να κάνουν κυρίως με έναν συγκεκριμένο τύπο εξωτερικής εμφάνισης που συνοδεύεται από ένα όμορφο πρόσωπο και ένα καλλίγραμμο σώμα.

Αν και η έννοια της ομορφιάς είναι υποκειμενική και εξαρτάται κάθε φορά από το μάτι του θεατή, από το πώς αντιλαμβάνεται δηλαδή ο κάθε άνθρωπος την έννοια του ωραίου.

 Και αυτό είναι, βέβαια, πέρα για πέρα αληθινό εάν ρίξετε μια ματιά στους διαφορετικούς ορισμούς της ομορφιάς ανά τον κόσμο.


 Αυτό που κάποιος βρίσκει όμορφο κάποιος άλλος μπορεί να το θεωρήσει άσχημο ή εξωφρενικό. Άλλωστε δεν ζούμε όλοι σύμφωνα με τις ίδιες προδιαγραφές και αρχές. Είμαστε διαφορετικοί. Έτσι είναι και η ομορφιά…

0 Τάλως ο γιγάντιος ανθρωπόμορφος φύλακας της Κρήτης

Τάλως Το Πρώτο Αυτόματο Ρομπότ
Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μιά ιστορική και φιλολογική έρευνα ή οποία, ξεκινώντας από τα επιτεύγματα της αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας, προσπαθεί να διεισδύσει στην καρδιά της Ελληνικής Μυθολογίας και να ανιχνεύσει τις απαρχές αυτής της θαυμαστής επιστημονικής εξέλιξης.

Τα αποτελέσματα είναι ανάλογα του πάθους έρευνας των ερευνητών, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς φέρνουν στο φώς εντυπωσιακά στοιχεία. Το θέμα είχε ήδη παρουσιαστεί απο το 1990, όταν ο συγγραφέας του παρόντος μαζί με το σκηνοθέτη Γιώργο Παπαδογεώργη γύρισαν το ντοκυμαντέρ, " Ο Υπολογιστής των Αντικυθήρων και τα ρομπότ της Αρχαιότητος ", για την Ερτ-1.

Το βασικό ερώτημα που διαφαινόταν από το έργο και στο οποίο προσπαθούσα να απαντήσω, ήταν το κατά πόσο το φανταστικό ή μυθολογικό στοιχείο ανταποκρινόταν ή αν θέλετε, εναρμονιζόταν με τη λαμπρή παρουσία και ανάπτυξη της αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας, της οποίας νομίζω ότι ιδανικότερος εκπρόσωπος είναι ο υπολογιστής των αντικυθήρων.

0 Ο μαγικός κόσμος του μεγάλου κοραλλιογενούς υφάλου

Φιλοξενεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο είδη

Είναι ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο. Απαρτίζεται από 2.900 ξεχωριστούς υφάλους και 940 νησιά και εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των 2.600 χιλιόμετρων έξω από τις ακτές του Κουίνσλαντ της βορειοανατολικής Αυστραλίας.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο έως πότε ο κοραλλιογγενής ύφαλος θα εξακολουθήσει να είναι το ίδιο «μεγάλος». Το μέλλον σύμφωνα με τους επιστήμονες προβλέπεται δυσοίωνο, καθώς οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η οξύτητα των θαλασσών σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και τους παρασιτικούς αστερίες μπορεί να σημάνουν το τέλος του μεγαλύτερου υφάλου στον κόσμο.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Επιστήμης της Αυστραλίας υπολογίζουν ότι κάθε χρόνο το μεγαλύτερο κοραλλιογενές οικοσύστημα του κόσμου γίνεται κατά 3,4% «φτωχότερο» και προειδοποιούν για συρρίκνωση κατά 50% μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα.

0 Η Κένυα απαγορεύει όλα τα μεταλλαγμένα τρόφιμα!

Picture
Η κυβέρνηση της Κένυας απαγόρευσε τις εισαγωγές των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών ανησυχώντας για την υγεία. Την Τετάρτη, η υπουργός Υγείας Beth Mugo ανακοίνωσε την απαγόρευση σχετικά με τα τρόφιμα που περιέχουν γενετικώς τροποποιημένα συστατικά, με άμεση ισχύ, εν αναμονή δοκιμών σχετικά με τις επιπτώσεις των τροφίμων στην υγεία.

Η κα Mugo είπε αξιωματούχοι υγείας θα εξασφαλίσουν τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα να αποσυρθούν από την πώληση, όσο οι δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη. Είπε, «το υπουργείο μου επιθυμεί να διευκρινίσει πως η απόφαση βασίστηκε σε πραγματικές ανησυχίες ότι δεν είχε γίνει επαρκής έρευνα σχετικά με τους ΓΤΟ και επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την ασφάλεια των τροφίμων αυτών."

0 Παιχνίδια που βοηθούν την γλωσσική ανάπτυξη!


Συχνά οι γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας με ρωτούν ποια παιχνίδια του εμπορίου να χρησιμοποιήσουν για να βοηθήσουν τη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών τους.

Η απάντηση είναι απλή: Σχεδόν όλα τα παιχνίδια μπορούν να αναπτύξουν τις γλωσσικές ικανότητες των νηπίων εάν χρησιμοποιηθούν σωστά. Τι σημαίνει αυτό; Εάν, για παράδειγμα, δώσετε στο παιδί ένα ξύλινο παιχνίδι με σχήματα και χρώματα χωρίς να του πείτε τίποτε, δεν μπορείτε να περιμένετε να μάθει τα σχήματα και τα χρώματα με μαγικό τρόπο! Πρέπει να καθίσετε με το παιδί σας και να του δείξετε τα γλωσσικά στοιχεία που θέλετε να μάθει.

 Ο ρόλος σας είναι πολύ σημαντικός στο παιχνίδι, καθώς μπορείτε να διευκολύνετε την ανάπτυξη του λόγου μαζί με όλες τις δεξιότητες που είναι σημαντικές στη γενικότερη ανάπτυξη των παιδιών (γνωστικές ικανότητες, κινητικές δεξιότητες κλπ.).

0 Το Jukebox


Το Jukebox είναι ένα ημιαυτόματο μηχάνημα αναπαραγωγής μουσικής. Πήρε τ' όνομά του από την λέξη jook ή juke, που στην αφροαμερικάνικη αργκό σημαίνει χορός, πανδαιμόνιο, και τη λέξη box, που σημαίνει κουτί.

Δημιουργός του ήταν ο Λούις Γκλας, ένα τοπικό στέλεχος της General Electric. Μέσα σε ξύλινο κουτί τοποθέτησε ένα φωνογράφο Έντισον με 4 ακουστικούς σωλήνες και μία υποδοχή για νομίσματα. Ο καθένας με 5 σεντς μπορούσε να ακούσει το αγαπημένο του τραγούδι.

Το πρώτο τζουκ-μποξ τοποθετήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1889 σ' ένα σαλούν του Σαν Φρανσίσκο, εντυπωσιάζοντας τους θαμώνες του. Στις αρχές του 20ου αιώνα οι κύλινδροι αντικαθίστανται από πλάκες γραμμοφώνου και αργότερα με δίσκους 45 στροφών. Το 1927 γίνεται ηλεκτρικό.

Το τζουκ-μποξ γνώρισε μεγάλη άνθηση στις ΗΠΑ την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης και της Μεγάλης Ύφεσης τη δεκαετία του '30. Το συναντάμε σε εστιατόρια, μπαρ (νόμιμα και παράνομα) και κλαμπ, όπου ο κόσμος μπορούσε να ακούσει τις αγαπημένες του επιτυχίες, να χορέψει και να ξοδέψει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...