ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

0 Ο μαγικός κόσμος του μεγάλου κοραλλιογενούς υφάλου

Φιλοξενεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο είδη

Είναι ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο. Απαρτίζεται από 2.900 ξεχωριστούς υφάλους και 940 νησιά και εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των 2.600 χιλιόμετρων έξω από τις ακτές του Κουίνσλαντ της βορειοανατολικής Αυστραλίας.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο έως πότε ο κοραλλιογγενής ύφαλος θα εξακολουθήσει να είναι το ίδιο «μεγάλος». Το μέλλον σύμφωνα με τους επιστήμονες προβλέπεται δυσοίωνο, καθώς οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η οξύτητα των θαλασσών σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και τους παρασιτικούς αστερίες μπορεί να σημάνουν το τέλος του μεγαλύτερου υφάλου στον κόσμο.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Επιστήμης της Αυστραλίας υπολογίζουν ότι κάθε χρόνο το μεγαλύτερο κοραλλιογενές οικοσύστημα του κόσμου γίνεται κατά 3,4% «φτωχότερο» και προειδοποιούν για συρρίκνωση κατά 50% μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα.

Προς το παρόν πάντως οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο ζουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο είδη από τα οποία, όπως λένε, δεν γνωρίζουν ούτε τα μισά, αφού κάθε έρευνα στο βυθό είναι και μια αποκάλυψη.

Ακολουθούν ορισμένες χαρακτηριστικές εικόνες με τα είδη που μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτόν.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...