ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

0 H διαφορετικότητα της γυναικείας ομορφιάς στον κόσμο!

Στο δυτικό κόσμο τα πρότυπα και τα στάνταρ της γυναικείας ομορφιάς είναι καθορισμένα και έχουν να κάνουν κυρίως με έναν συγκεκριμένο τύπο εξωτερικής εμφάνισης που συνοδεύεται από ένα όμορφο πρόσωπο και ένα καλλίγραμμο σώμα.

Αν και η έννοια της ομορφιάς είναι υποκειμενική και εξαρτάται κάθε φορά από το μάτι του θεατή, από το πώς αντιλαμβάνεται δηλαδή ο κάθε άνθρωπος την έννοια του ωραίου.

 Και αυτό είναι, βέβαια, πέρα για πέρα αληθινό εάν ρίξετε μια ματιά στους διαφορετικούς ορισμούς της ομορφιάς ανά τον κόσμο.


 Αυτό που κάποιος βρίσκει όμορφο κάποιος άλλος μπορεί να το θεωρήσει άσχημο ή εξωφρενικό. Άλλωστε δεν ζούμε όλοι σύμφωνα με τις ίδιες προδιαγραφές και αρχές. Είμαστε διαφορετικοί. Έτσι είναι και η ομορφιά…

Σε άγνωστους λαούς του πλανήτη η έννοια «γυναικεία ομορφιά» είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από ό,τι εμείς οι «πολιτισμένοι» γνωρίζουμε. Και οι γυναίκες που ακολουθούν θεωρούνται «πολύ όμορφες» στους πολιτισμούς τους.


1. The Mursi, Αιθιοπία
Όσο πιο μεγάλος είναι ο δακτύλιος που τοποθετούν στα χείλη τους οι γυναίκες Mursi στην Αιθιοπία τόσο πιο καταξιωμένες, σεξουαλικές και ισχυρές προσωπικότητες είναι.


2. The Kayan, Ταϊλάνδη
Η ομορφιά εδώ έχει να κάνει με τον μακρύ λαιμό. Με το πέρασματων χρόνων οι γυναίκες τοποθετούν δακτυλίους στο λαιμό τους με σκοπό να κερδίσουν την προτίμηση των αρσενικών.


3. The Masai, Κένυα
Όλα εδώ έχουν να κάνουν με τα αυτιά και πιο συγκεκριμένα με τις… γεγάλες τρύπες στα αυτιά των γυναικών. Όσο μεγαλύτερες τόσο το καλύτερο και για τις ίδιες αλλά και για τους άντρες.


4. Αμαζόνιος
Βασικό κριτήριο ομορφιάς στις γυναίκες του Αμαζονίου είναι το body painting. Χρησιμοποιώντας αίμα ζώων αλλά και διάφορα φυτά οι γυναίκες συμπεριφέρονται στο σώμα τους σαν να είναι ένας ζωντανός καμβάς.


5. Μέση Ανατολή
Κρυμμένη ομορφιά! Από τις λίγες περιπτώσεις στον κόσμο που η ομορφιά δεν έχει πρόσωπο και δεν είναι αυτό που βλέπει κάποιος εξωτερικά σε μια γυναίκα, αλλά αυτό που υπάρχει κάτω από τα τεράστια φορέματα και τις σκουρόχρωμες μπούργκες.


6. The Maori, Νέα Ζηλανδία
Όσο πιο πολύ χρώμα υπάρχει στα χείλη και το πηγούνι τόσο πιο ελκυστική είναι μια γυναίκα Maori. Τα τατουάζ στο συγκεκριμένο σημείο του προσώπου είναι απαραίτητα στις γυναίκες της εν λόγω πολυνησιακής φυλής.


7. Μαυριτανία
Η ομορφιά εδώ έχει να κάνει με το… βάρος. Όσο πιο παχουλή είναι μια γυναίκα τόσο πιο ποθητή γίνεται. Οι μητέρες μάλιστα προσπαθούν να παχύνουν τα κορίτσια τους από τη νεαρή ηλικία δίνοντάς τους μεγάλες ποσότητες από γάλα καμήλας καθημερινά.

http://kosmoskaipolitismos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...