ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

0 Κρυολόγημα ή γρίπη; Τι πρέπει να κάνουμε; Γιατί δεν πρέπει να δίνουμε ασπιρίνη στα παιδιά με γρίπη;

Επιμέλεια: Aλέξανδρος Γιατζίδης M.D., medlabnews.gr


Το κοινό κρυολόγημα είναι η πιο συχνή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος του ανθρώπου και μαζί με τη γρίπη αποτελούν την πρώτη αιτία νοσηρότητας στον δυτικό κόσμο.

Παρότι όλα τα κρυολογήματα συχνά τα αναφέρουμε ως γρίπη, η αλήθεια είναι ότι το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη είναι διαφορετικές νόσοι.

0 Μερικά από τα πιο παράξενα αγάλματα που είδατε ποτέ!

The Most Unusual Sculptures

0 Μπουγιουρντί


http://3.bp.blogspot.com/_VPHqZ0yMRGk/S-htMds7cNI/AAAAAAAAADI/_pAFg--98RI/s1600/e-Bouyiourdi.jpgΈνα απλό και πεντανόστιμο ορεκτικό/συνοδευτικό από λαχανικά!

Τι χρειαζόμαστε:

Υλικά (για 2 μερίδες):
  • 2 ντομάτες (κομμένες σε μικρά κομμάτια)
  • 1 μικρό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (σε φέτες)
  • 120 γρ. φέτα
  • κόκκινο πιπέρι σε νιφάδες για έξτρα γεύση (προαιρετικά)
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

0 Ξάνθη:σταυροδρόμι πολιτισμών ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή

Η Ξάνθη, η Αρχόντισσα της Θράκης, μας προσκαλεί να περπατήσουμε στην Παλιά της Πόλη με τα αρχοντικά, τα μουσεία, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, να επισκεφτούμε τις ανακαινισμένες καπναποθήκες, πνευματικά και πολιτιστικά κέντρα και να γνωρίσουμε την ιστορία και τη φύση της γύρω περιοχής, που προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες. Καλωσήρθατε στην πόλη που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το χτες με το σήμερα, το χριστιανικό με το μουσουλμανικό στοιχείο.


Στην «αγκαλιά» της Ροδόπης, η Ξάνθη ( http://bit.ly/s8ChoP ) αποτελεί πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και διοικητικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής. Ο Νομός Ξάνθης βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Θράκης, συνορεύει βόρεια με τη Βουλγαρία, ανατολικά με το νομό Ροδόπης, δυτικά με τους νομούς Δράμας και Καβάλας, ενώ νότια βρέχεται από το Θρακικό Πέλαγος.

0 Pushkar Fair - Ινδία

Κάθε χρόνο, στην πόλη Pushkar, μια μικρή πόλη 14.000 κατοίκων και από τις αρχαιότερες πόλεις της Ινδίας, στην πολιτεία Rajasthan, διοργανώνεται μια έκθεση-πανηγύρι γνωστή ως "Pushkar Fair". Είναι μια έκθεση με καμήλες και διάφορα άλλα  ζώα που διαρκεί πέντε ημέρες. Διοργανώνεται το μήνα Kartika του ινδουιστικού ημερολογίου. Είναι ο μήνας που ξεκινά με το νέο φεγγάρι του Νοεμβρίου και είναι ο όγδοος μήνας του έτους.

0 Όταν οι χελώνες πεινάνε


B266

0 Γύρισε η Γη κάποτε ανάποδα;


Φανταστείτε μία αλλαγή θέσης της Γης τόσο έντονη, που θα μπορούσε να εξαναγκάσει ολόκληρο τον πλανήτη να γείρει στο πλάι μετά από μερικά εκατομμύρια χρόνια, με τέτοια κλίση που η Αλάσκα θα βρισκόταν στον Ισημερινό. Επιστήμονες από το Princeton, εξασφάλισαν την πρώτη σαφή απόδειξη, πως μία τέτοιας κλίμακας μετακίνηση, πρέπει να είχε συμβεί στον κόσμο μας κατά το μακρινό παρελθόν.

Αναλύοντας τη μαγνητική σύσταση πολύ παλιών ιζημάτων που βρέθηκαν στη μακρινή Νορβηγία στο αρχιπέλαγος του Svalbard, ο Adam Maloof του πανεπιστημίου του Princeton, εξασφάλισε τα έγκυρα στοιχεία για μία θεωρία που είχε διατυπωθεί πριν από 140 χρόνια και που πραγματευόταν τον τρόπο με τον οποίο η Γη θα επανακτούσε την ισορροπία της, σε περίπτωση που αναπτυσσόταν ποτέ σ' αυτήν μία μεγάλη και ανισομερής κατανομή βάρους στο εσωτερικό ή στην επιφάνειά της.

Η θεωρία, που είναι γνωστή ως "πλήρης πολική περιστροφή" (true polar wander TPW), υποθέτει πως εάν ένα σώμα με ικανό βάρος - όπως ένα υπερμέγεθες ηφαίστειο - σχηματιζόταν ποτέ σε κάποια απόσταση από τον Ισημερινό, η δύναμη που αναπτύσσεται από την περιστροφή του πλανήτη, θα το έσπρωχνε σταδιακά μακριά από τον άξονα γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η Γη. Εάν τα ηφαίστεια, η στερεή γη και άλλες παρόμοιες μάζες που υπόκεινται στην περιστροφή της Γης, δημιουργούσαν ποτέ μία κρίσιμη τιμή ανισορροπίας, ο πλανήτης θα έγερνε και θα περιστρεφόταν, ώσπου το επιπλέον βάρος να ανακατανεμηθεί κατά μήκος του Ισημερινού.

0 Mario Monti : Από την Τριμερή Επιτροπή και την Λέσχη Bilderberg στο τιμόνι της Ιταλίας

Του Kurt Nimmo (Infowars.com) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Τώρα που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποχωρεί - αλλά όχι πριν να διασφαλιστεί ότι οι Ιταλοί θα υποστούν λιτότητα – οι παγκοσμιοποιητές μπορούν να κάνουν την επόμενη κίνησή τους και να ρίξουν στο παιχνίδι ένα από τα αξιόπιστα τσιράκια τους: τον πρώην Επίτροπο Mario Monti.

"Οι αναλυτές είναι ενθουσιασμένοι για την ισχυρή πιθανότητα ότι ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ κ. Mario Monti θα ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ιταλία», αναφέρει η Business Insider.

0 Ηφαίστεια και κεραυνοί (Φωτογραφίες)


Πρόκειται για ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα. Κατά τη διάρκεια που μερικά ηφαίστεια εκρήγνυνται δημιουργούνται ηλεκτρικές εκκενώσεις. Ακόμα δεν έχει βρεθεί τι προκαλεί αυτό το φαινόμενο, αλλά σίγουρα είναι εντυπωσιακό!

0 Το πείραμα του Wörgl – Πως οι τραπεζίτες ελέγχουν το χρήμα


Το Wörgl στην Αυστρία
Μια μεγάλη απόφαση

Το Wörgl (Βεργκλ) ήταν μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στην Αυστρία όπου διεξήχθη ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932. Ήδη η Ευρώπη είχε χτυπηθεί από το κραχ του 1929, και το 1931 που εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Michael Untergüggenberger (Μίκαελ Ούντεργκέγκενμπέργκερ) ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία, και 10% άπορους. Ο νέοςΔήμαρχος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια,
 
ο ίδιος κατόρθωσε να μορφωθεί μόνος του και να γίνει μηχανικός στους σιδηροδρόμους. Αν και ο ίδιος δεν ήταν μαρξιστής, είχε συνδικαλιστική δράση και υποστήριζε τα συμφέροντα των εργαζομένων ενάντια των πλουσίων επενδυτών του σιδηροδρόμου, πράγμα που το πλήρωσε με την μη προσωπική του άνοδο στην ανώτερη ιεραρχία των σιδηροδρομικών υπαλλήλων. Ήταν ένας άνθρωπος ανοιχτόμυαλος, πρακτικός, εργατικός, δραστήριος που κέρδισε την καρδιά των συμπολιτών του, οι οποίοι τον εμπιστεύτηκαν στη θέση του Δημάρχου, γνωρίζοντας ότι δεν θα τους προδώσει.

1 Οι μυστικές λέσχες "Skull & Bones", "CFR", "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ", "Τριμερής Επιτροπή" και οι ιστορίες τους. 13 Share

Κι όμως, αυτή είναι η ακραιφνής αλήθεια, που οι ισχυροί φροντίζουν να αποκρύβουν από τον κόσμο, με περίτεχνα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά στημένα τεχνάσματα, προσπαθώντας να αλλάξουν τον ρου της Ιστορίας προς ίδιον όφελος.

Κάποιες από τις πιο γνωστές
"συντεχνίες" ή "λέσχες" ή "εταιρίες" που κατά καιρούς έχουν περάσει στο προσκήνιο είναι οι "Skull & Bones", "CFR", "Τριμερής Επιτροπή" ("Trilateral Commission") και "Μπίλντερμπεργκ" (Bilderberg). Ο λόγος, που γνωρίζουμε την ύπαρξη τους και γενικώς περισσότερα στοιχεία για τις συγκεκριμένες, είναι κυρίως επειδή τα ηγετικά τους μέλη, είναι (Μην χάσετε τα βίντεο) ...


0 ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ: Ένα Θαύμα της Φύσης

Ο βασιλικός πολτός είναι η φυσική παχύρρευστη, βιολογική ουσία που παράγουν οι νεαρές εργάτριες μέλισσες και χρησιμεύει για την αποκλειστική διατροφή της βασίλισσας. Αυτό το υπόλευκο γαλακτώδες υποκατάστατο που παράγεται από τις μέλισσες, είναι η μοναδική τροφή της μέλισσας βασίλισσας. Σημειώνεται εδώ ότι οι βασίλισσες μέλισσες δεν γεννιούνται αλλά γίνονται. Ζουν αποκλειστικά από τον βασιλικό πολτό και σε αυτόν οφείλουν το μεγάλο μέγεθος, τη γονιμότητα και τη μακροβιότητά τους.
Είναι γεννημένες από τα ίδια αυγά με τις υπόλοιπες μέλισσες και το μοναδικό στοιχείο που τις διαφοροποιεί είναι η διατροφή τους. Αποτέλεσμα αυτής της διαφορετικής διατροφής, είναι ότι οι βασίλισσες είναι κατά μέσο όρο 42% μεγαλύτερες σε μέγεθος, ζουν 40-50 φορές περισσότερο και ταυτόχρονα, παράγουν περισσότερο από 2.500 αυγά καθημερινά, που αντιστοιχούν σε μέγεθος περισσότερο από 2,5 φορές τον όγκο τους.

0 Καταπολεμήστε το στρες με προσευχή!


Ο Δρ. Herbert Βenson*, έχει αφιερώσει τα τελευταία 35 χρόνια της ζωής του στο να βρει τις επιστημονικές αποδείξεις που θα δίνουν απάντηση στο ερώτημα "έχει η προσευχή θεραπευτική δράση;".
  Σκοπός του είναι η εργασία του να αποτελέσει τη «γέφυρα» μεταξύ της Ιατρικής και της Θρησκείας, που θα οδηγήσει στην ίαση ασθενειών.

 Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Pyles.tv και την Όλγα Τάντου, μιλά για τα πειράματα που έχει κάνει και τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει, ως προς τη σχέση μεταξύ προσευχής και καταπολέμησης του άγχους!

0 Ένας ζωολογικός κήπος για… πεταλούδες!

Το «Butterfly House» βρίσκεται στο Μιζούρι των ΗΠΑ και αποτελεί τμήμα των περίφημων Βοτανικών Κήπων της περιοχής.  Στην κεντρική γυάλινη θολωτή αίθουσα ζουν πάνω από 80 διαφορετικά είδη πεταλούδων από όλο τον κόσμο, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τροπικά φυτά και τεχνητές λίμνες, ο οποίος προσεγγίζει κατά πολύ το φυσικό περιβάλλον των εντυπωσιακών λεπιδόπτερων.   perierga.gr - Ένας ζωολογικός κήπος για... πεταλούδες!

0 Πανηλίθια πράσινα κομματόσκυλα, ντροπή σας. Το μυαλό σας το έχετε στο γλύψιμο. Και πάλι ντροπή σας.


Κοιτάξτε το ανατριχιαστικό αυτό βίντεο. Δείτε υποδοχή που έκαναν οι πρασινοφρουροί στον αρχιμ.....α του έθνους. Ντροπή σας. Το μυαλό σας στο γλύψιμο. Άθλιοι. Στην μόνη χώρα που χειροκροτήθηκε ένας οικονομικός δολοφόνος είναι η Ελλάδα. Μπράβο μας. Απογοητεύομαι και χάνω κάθε ελπίδα βλέποντας τέτοια γλοιώδη ανθρωπάκια. Με αυτά τα μυαλά δεν υπάρχει καμία ελπίδα.  


ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΑΤΙΑ

0 Δεν χρησιμοποιεί χρήμματα εδώ και 15 χρόνια

Δεν χρησιμοποιεί χρήματα εδώ και 15 χρόνια!
Η απίστευτη ιστορία της Heidemarie ξεκίνησε πριν από 22 χρόνια, όταν ήταν μια μεσής ηλικίας καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που χώρισε μετά από ένα δύσκολο γάμο, πήρε τα δύο παιδιά της και κινήθηκε προς την πόλη του Ντόρτμουντ, στην περιοχή του Ρουρ στη Γερμανία.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατήρησε ήταν ο μεγάλος αριθμός των αστέγων, και αυτό την συγκλόνισε τόσο πολύ που αποφάσισε να κάνει πραγματικά κάτι για αυτό. Πάντα πίστευε ότι οι άστεγοι δεν χρειάζονταν πραγματικά χρήματα για να γίνουν αποδεκτοι πάλι στην κοινωνία,αλλά μόνο μια ευκαιρία να χειραφετηθούν, κάνοντας τους εαυτούς τους χρήσιμους σε αυτήν και έτσι άνοιξε ένα κατάστημα που το ονόμασε "Gib und Nimm" (Δούναι και λαβείν ).
Η μικρή επιχείρησή της ήταν ένα μέρος όπου μπορούσε κανείς να ανταλλάξει πράγματα και δεξιότητες για άλλα πράγματα και δεξιότητες που χρειάζονταν, χωρίς να χρησιμοποιούνται χρήματα. Παλιά ρούχα μπορούσαν να ανταλλαχθούν με συσκευές κουζίνας και υπηρεσίες σχετικές με αυτοκίνητα με υπηρεσίες υδραυλικών, και ούτω καθεξής. Η ιδέα δεν προσέλκυσε πολλούς από τους άστεγους του Ντόρτμουντ, επειδή, όπως κάποιοι από αυτούς της είπαν κατάμουτρα, δεν ένιωθαν ότι, μια

0 "Πρέπει να συλληφθεί ο Παπανδρέου"


"Ο Παπανδρέου είναι ο μεγαλύτερος προδότης και πρέπει να συλληφθεί αν υπάρχουν νόμοι γιατί εκτός του ότι έχει οδηγήσει τον κόσμο στην κατάθλιψη και την ανεργία, έχει ξεφτιλίσει τον Έλληνα σε διεθνές επίπεδο. Όπως είπε και ο Σαρκοζί είναι τρελός και καταθλιπτικός. Είναι μεγάλη ανακούφιση που έφυγε από την ηγεσία της χώρας. Οι πολιτικοί μας αποδεικνύουν καθημερινά πόσο διεφθαρμένοι είναι και ότι τους νοιάζει μόνο η καρέκλα. Αλλά και οι ίδιοι ευθυνόμαστε για τα προβλήματα που βιώνουμε λόγω του τρόπου ζωής που κάνουμε τα τελευταία χρόνια και το χειρότερο είναι ότι υποθηκεύουμε το μέλλον των νεότερων". 

0 Η Θεωρία του Χάους και το Φαινόμενο της Πεταλούδας


gerasimos-politis.blogspot.com+%25CE%2597+%25CE%2598%25CE%25B5%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25AF%25CE%25B1+%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585+%25CE%25A7%25CE%25AC%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2582+%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B9+%25CF%2584%25CE%25BF+%25CE%25A6%25CE%25B1%25CE%25B9%25CE%25BD%25CF%258C%25CE%25BC%25CE%25B5%25CE%25BD%25CE%25BF+%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582+%25CE%25A0%25CE%25B5%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BF%25CF%258D%25CE%25B4%25CE%25B1%25CF%2582
Τι είναι το χάος και η θεωρία του χάους 

Στον αιώνα που μας αποχαιρέτησε τρεις ήταν οι μεγάλες επιστημονικές επαναστάσεις: η σχετικότητα, η κβαντική μηχανική και η θεωρία του Χάους. Η πρώτη βρήκε τη σχέση του χώρου και του χρόνου, η δεύτερη την αρχή της αιτιότητας και η τρίτη διερευνά την έννοια της προβλεπτικότητας, πως από παρόμοιες αρχικές υποθέσεις μπορούν να προκύψουν πολύ διαφορετικά συμπεράσματα.

Η λέξη Χάος χρησιμοποιείται με διαφορετικό τρόπο, σε διαφορετικές περιπτώσεις, από
διαφορετικούς ανθρώπους. Άλλη η έννοια του χάους στην θρησκεία ή στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία ή στην σημερινή εποχή μας (χάος = διάλυση, σύγχυση, μπάχαλο, αταξία κλπ) ή ακόμη και στην αναπαράσταση του με διάφορα σύνολα τύπου Mandelbrot και άλλη η έννοια του χάους στην επιστήμη.

Στην επιστήμη το χάος ορίζεται σαν την εξαιρετικά ευαίσθητη εξάρτηση της κίνησης από τις αρχικές συνθήκες. Η απρόσμενη μεταβολή στις αρχικές συνθήκες είναι το στοιχείο του χάους - της αταξίας- που εκδηλώνεται σε μια τακτική και σταθερή φυσική διαδικασία. Δηλαδή αναλυτικότερα, χάος είναι η χαοτική κατάσταση που προκύπτει όταν μεταβληθούν έστω και κατ' ελάχιστο τα αρχικά δεδομένα ενός δυναμικού συστήματος. Αλλά στη νέα θέση που θα οδηγηθεί το σύστημα από έναν "ελκυστή", θα κατακαθίσει και θα παγιωθεί σε μια θέση που όμως πάλι η προβλεψιμότητα της θα είναι αδύνατον να εκφραστεί με νόμους αιώνιους ή ντερμινιστικά.

0 Σαρδηνία: παραδεισένια ομορφιά ανάμεσα στην Αφρική και την Ευρώπη

Η Σαρδηνία είναι ένα αμάλγαμα μεσογειακής και τροπικής φυσικής ομορφιάς, διαφορετικών πολιτιστικών στοιχείων, σύγχρονου και παραδοσιακού ρυθμού ζωής. Από τη μία οι κοσμοπολίτικες, είτε οι πιο ήρεμες παραλίες και οι δαντελωτές ακτές και από την άλλη η ενδοχώρα, με τον αγροτικό χαρακτήρα και τις παραδόσεις.

Με τυρκουάζ νερά, λευκές, αμμώδεις παραλίες και με μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Ευρώπης, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι η Σαρδηνία (των 1,5 περ. εκατομμυρίων κατοίκων) κατακλύζεται από τουρίστες, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο. Βρίσκεται στο Τυρρηνικό πέλαγος, νότια της Κορσικής από την οποία χωρίζεται με το στενό του Μπονιφάτσιο και δυτικά της Νάπολης ( http://bit.ly/odUMiB ).

0 Darvaza, η πύλη προς την Κόλαση

Το Darvaza ή «Η πόρτα στην κόλαση» όπως αποκαλείται από ντόπιους και τουρίστες, βρίσκεται στην έρημο Karakum του Τουρκμενιστάν.
Darvaza, η πύλη προς την Κόλαση

0 Γιγάντιες μέλισσες - κανίβαλλοι | ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


20 με 30 γιγάντιες Ιαπωνικές μέλισσες Χόρνετς, τρώνε 30.000!! μέλισσες που βγάζουν μέλι.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...