ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

0 Θαλάσσιο Φρούριο Suomenlinna

Το φρούριο Suomenlinna. Viapori (φινλανδικά), ή Sveaborg (σουηδικά) είναι ένα επιβλητικό αμυντικό κάστρο που εκτείνεται σε έξι νησιά του Ελσίνκι και αποτελούσε κομμάτι της οχυρωματικής γραμμής της πόλης του Ελσίνκι και κατ' επέκταση ολόκληρης της Φινλανδίας απέναντι στην ρωσική επεκτατική πολιτική. Εμπνευστής και χρηματοδότης του έργου ήταν...
η σουηδική βασιλική οικογένεια ενώ οι εργασίες ανέγερσης ξεκίνησαν το 1748 υπό τις οδηγίες του αρχιτέκτονα Augustin Ehrensvärd. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γεωστρατηγική χωροθέτηση του έργου ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς διασφάλιζε τα στενά περάσματα της εισόδου στην ηπειρωτική χώρα. Για πολλές δεκαετίες ήταν η κύρια αμυντική γραμμή της σουηδικής κυριαρχίας και καθόλου άδικα είχε χαρακτηριστεί από πολλούς η πυριτιδαποθήκη της περιοχής. Κατά τον Φινλανδικό πόλεμο το φρούριο έπεσε στα χέρια των Ρώσων στις 3 Μαΐου 1808 και άνοιξε τον δρόμο για την οριστική κατάληψη της Φινλανδίας από τις ρωσικές δυνάμεις. Η επίσκεψη στο "Κάστρο της Φινλανδίας" όπως αποκαλείται από πολλούς κρίνεται σίγουρα απαραίτητη για όποιον βρεθεί στο Ελσίνκι. Όσο για την πρόσβαση, δεν θα συναντήσετε καμία δυσκολία, καθώς εκτός των κρουαζιέρων στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η επίσκεψη στα νησιά, υπάρχουν συχνά δρομολόγια με πλοιάριο καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.

Ακριβώς απέναντι από το λιμάνι του Ελσίνκι, βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα ιστορικά φρούρια του κόσμου, το φρούριο Σοουομενλίνα. Πρόκειται για ένα γρανιτένιο τείχος, θεμελιωμένο σε οχτώ νησάκια, με μήκος περίπου 8χλμ. Χτίστηκε το 1700 για να προστατέψει την πόλη από τους γείτονες εχθρούς. Η πόλη που περιέκλειε στο παρελθόν ήταν πιο μεγάλη και από το Ελσίνκι, με στρατώνες, καλύβες τεχνιτών, καταλύματα αξιωματικών, φιλοξενώντας σε μόνιμη βάση 3.000 άτομα. Σήμερα έχει περίπου 900 κατοίκους και αποτελεί πολιτιστικό και παραθεριστικό κέντρο. 

Μέσα στο κάστρο υπάρχει το μουσείο Suomenlinna Museum, που παρουσιάζει την ιστορία του κάστρου από το 1700 ως σήμερα. Επίσης υπάρχει μουσείο παιχνιδιού, στρατιωτικό μουσείο και ένα παλιό υποβρύχιο που μπορείτε να επισκεφτείτε.


  
Είναι πολύ όμορφο μέρος, πέρα από την μεγάλη ιστορική σημασία που έχει, ιδανικό για περίπατο και αναψυχή. Υπάρχει κολπίσκος για μπάνιο (αν έχει νορμάλ θερμοκρασία βεβαια!), λίμνη με πάπιες, καφετέριες, εστιατόρια και μικρά μαγαζάκια με χειροποίητα όμορφα αντικείμενα. Δείτε τα μαγαζάκια που πουλάνε πράγματα φτιαγμένα από χρωματιστό γυαλί, είναι εντυπωσιακά. 

Αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη και να φροντίσετε να έχετε αρκετό χρόνο ώστε να απολαύσετε την ιστορία σε συνδυασμό με την πανέμορφη φύση. Θέλει αρκετό περπάτημα, οπότε οπωσδήποτε να φοράτε πολύ άνετα παπούτσια. 

Στο πιο ψηλό σημείο του φρουρίου, ανεβαίνοντας κάτι σκαλοπάτια, υπάρχουν σειρές από κανόνια και φυσικά απίστευτη θέμα προς την πόλη. 





tips
*Άνετα ρούχα και παπούτσια για να απολαύσετε τις βόλτες.
*Με την Helsinki Card δεν πληρώνετε εισιτήριο στο ferry για να πάτε στο κάστρο, ούτε επίσης στα μουσεία που υπάρχουν εκεί. 
*Να έχετε στη διάθεση σας τουλάχιστον 3 ώρες, για να μπορέσετε να δείτε τα περισσότερα σημεία του κάστρου.


http://kosmoskaipolitismos.blogspot.com

πηγή  taxidologio.gr
http://traveltipsgr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...