ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 200 γραμμάρια αγνό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- λίγο αλεύρι ή λίγο νισεστέ για το ζύμωμα
- 100 γραμμάρια τυρί φέτα
- 150 γραμμάρια ανθότυρο
- 1 αβγό
- δυόσμος
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
- Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
- Βάζουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο στο mixer και το χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα. Αν δεν έχουμε mixer τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατεύουμε πολύ καλά με τη σπάτουλα
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι λίγο-λίγο κοσκινίζοντας
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα
- Εν τω μεταξύ σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε τη φέτα με το ανθότυρο και λιώνουμε με ένα πιρούνι
- Προσθέτουμε το αβγό με το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά
- Παίρνουμε λίγη ζύμη, πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με λίγο νισεστέ και με τον πλάστη ανοίγουμε λεπτό φύλλο
- Κόβουμε με την coupe-pate ένα στρογγυλό κομμάτι και στη μέση βάζουμε λίγο από το μείγμα των τυριών
- Διπλώνουμε το πιτάκι και πιέζουμε ελαφριά τις άκρες με τα δάχτυλα για να κλείσει καλά
- Με ένα πινέλο αλείφουμε τα τυροπιτάκια μας με λίγο νερό και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου αφού έχουμε στρώσει τη λαδόκολλα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε για 20΄λεπτά περίπου
www.glykamageiremata.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου