ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

0 Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος: "Σε περιόδους κρίσης καταφεύγουμε στη μουσική"

της Φιλουμένας Ζλατάνου

Το καλοκαίρι ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος είχε μία ιδέα. Πρότεινε στους Sleeping Band να περιοδεύσουν με ένα βανάκι σε όλη την Ελλάδα και να παίζουν άνευ εισιτηρίου σε πάρκα, πλατείες, παραλίες, όπου τους καλούσαν εν ολίγοις. Ο τίτλος των παραστάσεων «Πάμε Παραλία» έγινε σύνθημα και ενθουσίασε το νεαρό κοινό. Στις 30 Σεπτεμβρίου η περιοδεία κλείνει με μία συναυλία στη Μουσική Σκηνή Κοο-Κοο.

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος μας εξηγεί ότι η μαγεία της καλοκαιρινής συναυλίας μεταφέρεται σε κλειστό χώρο, «κυρίως με καλοκαιρινή διάθεση... Μετά από ένα καλοκαίρι όπου ταξιδέψαμε όλη την Ελλάδα σε ένα αυτοκινούμενο φορτωμένο με δικό μας ήχο και φώτα, και αφότου τραγουδήσαμε σε παραλίες, βουνά, πλατείες και όπου αλλού μας κάλεσαν δε μένει παρά να μεταφέρουμε αυτή την ενέργεια σε μία συναυλία – αποκορύφωμα του καλοκαιριού. Είναι θέμα διάθεσης».


 Είναι όλα θέμα διάθεσης και στις μέρες μας χρειαζόμαστε καλή μουσική, έξυπνα δεμένα τραγούδια, ωραίες φωνές και αστείρευτο κέφι. Τι θα ακούσουμε λοιπόν στο Κοο-Κοο στις 30 Σεπτεμβρίου; «Η όλη ιδέα της περιοδείας αυτής ήταν να ξαναζήσουμε τις βραδιές των εφηβικών μας χρόνων που περνούσαμε τα βράδια τραγουδώντας στην παραλία γύρω από μία φωτιά. Πίνοντας, λέγοντας αστεία και κοιτώντας τ' αστέρια. Σε αυτό το πνεύμα κινείται και το πρόγραμμα. Θα ακουστούν κομμάτια δικά μου αλλά και αγαπημένα μας κομμάτια από ροκ και ρέγγε μέχρι λαϊκά. Θα έχει ακόμη και κουκλοθέατρο. Θα γελάσουμε, θα συγκινηθούμε, θα προβληματιστούμε... και ελπίζω να γίνουμε μία μεγάλη παρέα.»

Εν μέσω κρίσης πολλοί λένε ότι η μουσική έρχεται σε δεύτερη μοίρα ενώ πριν την έναρξη των καλοκαιρινών συναυλιών, όλοι φοβούνταν ότι δε θα γίνουν αρκετές συναυλίες, γεγονός που διαψεύστηκε. Ο Αλκιβιάδης δίνει τη δική του εκδοχή για τη δύναμη που εντέλει έχει η μουσική. «Αν και έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα ο πολιτισμός θεωρείται πολυτέλεια, ο κόσμος πάντα καταφεύγει στη μουσική σε περιόδους κρίσης. Έχουμε καταντήσει να μην ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε να βρούμε χρήματα για το πετρέλαιο θέρμανσης, τα φροντιστήρια των παιδιών, το νοίκι, τις δόσεις... Δε γίνεται να μη μιλήσεις για όλα αυτά μέσα από τη μουσική σου, γιατί σε πνίγουν. Και είναι πολύ σημαντικό όταν μπορείς να δώσεις δύναμη στον κόσμο, να τον αφυπνίσεις αλλά και να τον ψυχαγωγήσεις και να τον κάνεις να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματά του και να διασκεδάσει. ΄Ολα αυτά χρειάζονται.»

Στην τελευταία "καλοκαιρινή" του συναυλία στο Κοο-Κοο, ο Βob Marley με τον Μάνο Χατζιδάκι παίζουν κουκλοθέατρο και ο Μάρκος Βαμβακάρης συναντά τον Βασίλη Τσιτσάνη. Ο Αλκιβιάδης και οι συνεργάτες του αλλάζουν ήχους και ρυθμούς και μπλέκουν ευχάριστα τραγούδια από όλο το φάσμα της μουσικής, την προσωπική δισκογραφία του, αλλά και από το νέο cd του με τίτλο “Ένας τρελός”, που σύντομα θα αποβιβαστεί στα δισκοπωλεία.

http://www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...