ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

0 Στην Σπιναλόγκα το διεθνές Γαλλικό κανάλι France 24

Στο νησί της Σπιναλόγκας, στην Πλάκα, βρέθηκε χθες το διεθνές τηλεοπτικό κανάλι France 24 στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του νησιού που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι.

Την επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και ο Δήμος Αγίου Νικολάου.

Στόχος της επίσκεψης των δύο δημοσιογράφων, της Isabelle Romero και της Valerie Labonne, είναι να προβάλλουν την κρητική φιλοξενία, τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φυσική ομορφιά της Κρητικής γης, αναφέρει το flashnews.gr.

Τις δύο ανταποκρίτριες του διεθνούς γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού FRANCE 24 ξενάγησε στο νησί της Σπιναλόγκας ο κ. Οδυσσέας Σγουρός αρχιτέκτων και Υπεύθυνος της Επιτροπής Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Αρχικά αναφέρθηκε σε μία σύντομη ιστορική αναδρομή του νησιού επισημαίνοντας ότι η Σπιναλόγκα είναι μία μικρή οχυρή βραχονησίδα και αποτελεί ένα μνημειακό και ιστορικό παλίμψηστο που διασώζει σημαντικά αρχιτεκτονικά κατάλοιπα από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό αίτημα για την ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και σημείωσε ότι «Το νησί της Σπιναλόγκας αντανακλά σημαντικές πολιτιστικές αξίες, οι οποίες απορρέουν τόσο από τη χρήση της ίδιας της νησίδας όσο και από τις ανθρώπινες δραστηριότητες που έλαβαν χώρα σε αυτή από την αρχαιότητα ως τον 20ο αιώνα».

Ο ίδιος, ως μέλος της ομάδας εργασίας ΤΕΕ-ΤΑΚ για την ένταξη της Σπιναλόγκας στην UNESCO προέταξε το θέμα του πολιτιστικού πλούτου του «Νησιού» αλλά και της ευρύτερης περιοχής με σκοπό την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών αξιών του και τη διαφύλαξη της υλικής και άυλης κληρονομιάς του μνημείου.

Το διεθνές γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι FRANCE 24 εκπέμπει δορυφορικά και διαδικτυακά στις πέντε ηπείρους, σε διάφορες γλώσσες και σε ψηφιακή μορφή (δορυφορικά, καλωδιακά, ευρυζωνικά και μέσω κινητών). Το κανάλι FRANCE 24 έχει πάνω από 1.000 ανταποκριτές σε όλο τον κόσμο. Το ντοκυμαντέρ για την Κρήτη θα μεταδοθεί σε δύο τηλεοπτικές εκπομπές τον ιούνιο 2013.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη προσφέρθηκαν στις δημοσιογράφους αναμνηστικά δώρα και έντυπο διαφημιστικό και οπτικοακουστικό υλικό της ευρύτερης περιοχής.

Τους δημοσιογράφους συνόδευσαν η κ. Πόπη Χαλκιαδάκη, μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου και ο Δημοσιογράφος κ. Λεωνίδας Κλώντζας από την εφημερίδα «ΑΝΑΤΟΛΗ».

 http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...