ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

0 Ζητούν χώρο για νέο κυνοκομείο στη Ρόδο

Νέο κυνοκομείο, στον χώρο του Φυτωρίου στα Κοσκινού, θέλει να στήσει ο σύλλογος Φιλοζωικής Ρόδου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα με τ’ αδέσποτα.

Επί του θέματος, ο σύλλογος Φιλοζωικής κατέθεσε σχετικό αίτημα στον νομάρχη κ. Μαχαιρίδη και στον αντινομάρχη κ. Χατζηδιάκο. Συγκεκριμένα στην επιστολή που στάλθηκε αναφέρονται τα εξής:

“Αξιότιμοι κύριοι,
Μετά την τελευταία δολοφονία τεσσάρων ζώων (κουτάβια) το Σάββατο 4/9 στη Ρόδο με χρήση κάποιου δηλητηρίου, κατά πάσα....
πιθανότητα Laneid, παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη ότι στη Ρόδο καθημερινά λαμβάνουμε καταγγελίες για θανατώσεις ζώων με τον απάνθρωπο αυτό τρόπο.

Δυστυχώς, όλες οι εκκλήσεις μας για τη δημιουργία ενός Διαδημοτικού κυνοκομείου οι οποίες έχουν αρχίσει εδώ και περίπου 4 χρόνια δεν έχουν εισακουσθεί.

Στο νησί αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 1500 αδέσποτα, δημιουργία μερικών αν όχι πολλών ανεύθυνων συμπατριωτών μας. Αφού δυστυχώς, η Πολιτεία αδυνατεί να εφαρμόσει το νόμο 3170 του 2003 ώστε με τον έλεγχο στα pet shop καθώς επίσης και στους παράνομους εκτροφείς και με ένα πρόγραμμα στειρώσεων από μέρους της Πολιτείας όπως αναφέρεται στο άνω νόμο να μπορέσουμε να περιορίσουμε τον αριθμό των αδέσποτων αφού το κυνοκομείο του δήμου Ροδίων δεν είναι δυνατόν λόγω του συνωστισμoύ των ζώων να περισυλλέξει περισσότερα.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι στη Ρόδο επικοινωνούμε καθημερινά με τους τουρίστες (φιλοξενούμενους) μας οι οποίοι ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες και είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της προστασίας ζώων και περιβάλλοντος.

Έχουμε πολλές φορές προλάβει την ανάρτηση περιστατικών στο διαδίκτυο θανατωμένων ζώων είτε από φόλες είτε επειδή τα έδεσαν κάπου χωρίς τη στοιχειώδη φροντίδα (φαγητό, νερό και σκίαση) για να πεθάνουν. Αυτά δυστυχώς από τους περιπατητές τουρίστες αναρτώνται στο διαδίκτυο και δημιουργούν δυσάρεστες καταστάσεις για την πατρίδα μας.

Παρακαλούμε να μας βοηθήσετε δίνοντάς μας ένα κομμάτι γης στο φυτώριο Ρόδου στο οποίο είναι υπεύθυνος ο κ. Χατζηδιάκος. Εκεί υπάρχουν εγκαταστάσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου, του Συλλόγου Τοξοβολίας και κρίνουμε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να δημιουργηθεί ένα πρόχειρο κατάλυμα για την περισυλλογή των αδέσποτων.

Ο Σύλλογος Φιλοζωικής Ρόδου καθώς και η Ομάδα Εθελοντών Προστασίας Αδέσποτων θα αναλάβουν τη φροντίδα όσον αφορά σίτιση, περίθαλψη και καθαρισμό.

Με την ευχή ότι θα εισακουσθεί η παράκληση μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με τιμή
η πρόεδρος, τα μέλη του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου και η Ομάδα Εθελοντών Προστασίας Αδέσποτων”.
Πηγή : Ροδιακή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...