ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

0 Το λουλούδι Udumbara και ο μύθος του

Ficus racemosa είναι η επιστημονική ονομασία ενός δέντρου, του οποίου το κοινό όνομα στα αγγλικά είναι Cluster Fig Tree ή Goolar Fig. Είναι ένα είδος συκιάς εγγενές στην Αυστραλασία, στην νοτιοανατολική Ασία και στην Ινδία. Το ασυνήθιστο σε αυτό το δέντρο είναι ότι οι καρποί του μεγαλώνουν πάνω ή πολύ κοντά στον κορμό του δέντρου. Τα άνθη του δέντρου αυτού είναι πολύ μικρά και λευκά έχουν σχήμα σταγόνας. Είναι εγκλωβισμένα μέσα στους καρπούς του δέντρου και γι' αυτό είναι πολύ σπάνιο να τα δει κανείς.
Λόγω αυτού, ένας μύθος έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτά τα μικροσκοπικά λουλουδάκια.


Φωτογραφία inprast
Το δέντρο και οι καρποί του στα σανσκριτικά λέγονται  Udumbara, λέξη που σημαίνει "ένα ευοίωνο λουλούδι από τον ουρανό".
  Σύμφωνα με τις Βουδιστικές γραφές, το λουλούδι Udumbara ανθίζει κάθε 3.000 χρόνια. 
Η εμφάνιση του άνθους είναι σημάδι της άφιξης του Άγιου Βασιλιά που γυρίζει τον Τροχό.
Αναφέρεται λοιπόν στις Βουδιστικές γραφές ότι: "Το λουλούδι Udumbara είναι αποτέλεσμα ευοίωνων και υπερφυσικών φαινομένων. Είναι ένα ουράνιο λουλούδι και δεν υπάρχει στον επίγειο κόσμο. Εάν ένας Tathagata ή ο βασιλιάς του Χρυσού Τροχού εμφανιστεί στον ανθρώπινο κόσμο, τότε το λουλούδι αυτό θα εμφανιστεί, λόγω της μεγάλης αρετής και της ευλογίας του".
Πηγή φωτογραφίας
Επίσης αναφέρεται ότι ο Άγιος Βασιλιάς που γυρίζει τον Τροχό είναι ένας ιδανικός βασιλιάς, ο οποίος θα κυβερνήσει τον κόσμο χωρίς βία, με δικαιοσύνη. Ανεξάρτητα από τη θρησκεία στην οποία πιστεύει ο καθένας-Βουδισμό, Χριστιανισμό, Κομφουκιανισμό κ.λ.π.- όποιος συμπονεί τον άλλο θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τον Άγιο Βασιλιά.
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο έχουν δει ένα λουλούδι και πιστεύουν ότι αυτό είναι το Udumbara. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στην Κορέα το 1997. Αργότερα εμφανίστηκε στην Κίνα, την Ταιβάν, το Χονγκ Κόνγκ, την Μαλαισία, την Σιγκαπούρη, την Αυστραλία και την Αμερική. Το έχουν δει να μεγαλώνει πάνω σε άλλα φυτά, πάνω σε μέταλλα ή σε αγάλματα του Βούδα.
Πηγή φωτογραφίας
Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι οι άνθρωποι, που λένε ότι έχουν δει το λουλούδι, το μπερδεύουν με τα αυγά ενός εντόμου, που ονομάζεται green lacewing (Chrysopa), αφού μοιάζουν στην εμφάνισή τους. Όταν το θηλυκό αυτού του εντόμου γεννάει τα λευκά αυγά του, βγάζει μια κολλώδη ουσία και ανασηκώνει την κοιλιά του, σχηματίζοντας έτσι ένα λεπτό μίσχο. Τα άνθη του Udumbara είναι και αυτά λευκά σε έναν λεπτό μίσχο κι έχουν παρόμοιο μέγεθος με τα αυγά του εντόμου.
munhow
Ο Κος Li, κάτοικος της Malacca στην Μαλαισία, ερεύνησε τόσο τα λουλούδια όσο και τα αυγά. Τα συμπεράσματά του μπορεί να είναι η απόδειξη ότι το λουλούδι Udumbara δεν είναι τα αυγά του green lacewing.
Στις 25 Ιουνίου 2009, ο Li και οι φίλου του παρατήρησαν πάνω από 20 μικροσκοπικά λουλούδια πάνω σε ένα γκρειπφρούτ, στη Malacca. Εκ πρώτης όψεως έμοιαζαν με τα θρυλικά λουλούδια Udumbara.
Λόγω της εντυπωσιακής ομοιότητας των λουλουδιών με τα αυγά του εντόμου ο Li παρατήρησε τα λουλούδια με ένα μικροσκόπιο. Με την βοήθεια ενός φίλου του, τράβηξαν φωτογραφίες κάτω από το μικροσκόπιο, όπου τα πέταλα και οι στήμονες του λουλουδιού ήταν ευδιάκριτοι. Οι φωτογραφίας ήταν η απόδειξη ότι αυτό που είχαν δει ήταν σίγουρα λουλούδια.
Πηγή φωτογραφίας
Μια εβδομάδα αργότερα επέστρεψαν στο ίδιο σημείο και βρήκαν μικρούς άσπρους κόκκους, παρόμοιους με ότι είχαν δει την προηγούμενη εβδομάδα. Πάλι έβγαλαν φωτογραφίες των μικρών κόκκων που είδαν, με τη βοήθεια του μικροσκοπίου. Αυτή τη φορά όμως, δεν μπορούσαν να διακρίνουν ούτε πέταλα ούτε στήμονες. Το μόνο που ήταν ορατό, ήταν οι μικροί, ελλειπτικοί κόκκοι, ίδιου μεγέθους, όπως τα αυγά του εντόμου.
Πηγή φωτογραφίας
Με την πάροδο του χρόνου ο Li παρατήρησε ότι τα λουλούδια διατηρούσαν το καθαρό, λευκό χρώμα τους, ενώ τα αυγά σταδιακά άλλαζαν χρώμα και μαύριζαν, διατηρώντας το ελλειπτικό σχήμα τους.
Φωτογραφία zensquared
Τα μικροσκοπικά λευκά λουλουδάκια εξακολουθούν και ανθίζουν σε όλο τον κόσμο και σίγουρα κάνουν πολύ χαρούμενους όσους πιστεύουν τον θρύλο που τα περιβάλλει.

Πηγές  1  2  3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...