ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

0 Οι κόκκινοι ελέφαντες της Κένυας

Δείτε τις ασυνήθιστες εικόνες

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ζώα της άγριας φύσης και το χρώμα του ποικίλλει από ανοιχτό γκρι μέχρι σκούρο καφέ για τον αφρικανικό και τον ασιατικό ελέφαντα αντίστοιχα. Κι όμως, υπάρχει ένα μέρος πάνω στον πλανήτη όπου οι ελέφαντες δεν έχουν τα συμβατικά αυτά για το είδος τους χρώματα, αλλά το κόκκινο.

Το φαινόμενο των κόκκινων ελεφάντων της Κένυας εμφανίζεται αποκλειστικά στο «Tsavo East National Park», που δημιουργήθηκε το 1948 και βρίσκεται στην πόλη Voi, και η εξήγησή του δεν είναι και τόσο δύσκολη, εάν παρατηρήσει κανείς τις καθημερινές δραστηριότητες των ελεφάντων.

Για την ακρίβεια, το χρώμα τους οφείλεται στα λασπόλουτρα που κάνουν καθημερινά μέσα στο κοκκινόχωμα, το οποίο στη συνέχεια ξεραίνεται στο δέρμα τους, χαρίζοντάς τους αυτή την κόκκινη απόχρωση.

Το «Tsavo East National Park» θεωρείται ένα από τα «προπύργια» της βιοποικιλότητας στον κόσμο και η δημοτικότητά του οφείλεται στο πλήθος των άγριων ζώων που διαβιούν εκεί, όπως λιοντάρια, μαύροι ρινόκεροι, βουβάλια, ελέφαντες και λεοπαρδάλεις.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...