ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

0 Ταινίες | The Grey


διαβάζουμε στο artsandthecity.gr
Σίγουρα όλοι θυμόμαστε το φιλμ «Οι επιζήσαντες» του 1993 με πρωταγωνιστή τον Εthan Hawke. Το The Grey έρχεται σχεδόν είκοσι χρόνια μετά να μας πει την ιστορία μίας ομάδας ανθρώπων που προσπαθούν να επιζήσουν και εκείνοι μετά από την συντριβή του αεροπλάνου τους.

Το αεροπλάνο που μεταφέρει εργάτες από ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην Αλάσκα πέφτει σε μια τρομακτική καταιγίδα και συντρίβεται στην αρκτική τούνδρα.

Μόνο οκτώ άντρες επιζούν από το δυστύχημα. Παρά τα σοβαρά τους τραύματα και το αμείλικτο κρύο που τους περιβάλλει, συγκεντρώνουν όλες τους τις δυνάμεις και κατευθύνονται νότια, προσπαθώντας να συναντήσουν τον πολιτισμό. Μπροστά τους έχουν λίγες μόνο μέρες για να καταφέρουν να σωθούν. Και πίσω τους, μια αγέλη από θηριώδεις άγριους λύκους που τους καταδιώκει πεισματικά.


Σκηνοθέτης και σεναριογράφος είναι ο Joe Carnahan (Τhe A-Team, Smokin’ Aces, Narc) που έχοντας αποδείξει τον ταλέντο του με τις προηγούμενες ταινίες του, δεν χρειάζεται να πέσει σε περιττούς συναισθηματισμούς. Άλλωστε και μόνο η υπόθεση της ταινίας, το κάνει από μόνη της! Το φιλμ βασίζεται στο διήγημα “Ghost Walker”.

Πρωταγωνιστής ο Liam Neeson, σε έναν ρόλο, που ομολογουμένως δεν «του το χαμε», αλλά μας διέψευσε ευχάριστα! Αρχικά για τον ίδιο ρόλο είχε προταθεί ο Bradley Cooper, όμως τελικά ο Neeson φαίνεται πως ήταν η καλύτερη επιλογή.
Στα περισσότερα πλάνα επικρατούσε ο φυσικός ήχος που έδινε ακόμη πιο δραματική αίσθηση στον θεατή που δύσκολα θα αφήσει την καρέκλα του έστω και για μερικά λεπτά.

Τα γυρίσματα έγιναν στα κρύα τοπία του βόρειου Καναδά και όπως είπε ο Liam Neeson, τα εντυπωσιακά πλάνα από τις χιονοθύελλες δεν είναι μοντάζ διότι η μέση θερμοκρασία τις μέρες των γυρισμάτων ήταν -40 ο.C!

Το φιλμ είναι καθαρά μία περιπέτεια επιβίωσης με φόντο τις χιονισμένες βουνοκορφές του Καναδά. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν τα ανθρώπινα ένστικτα επιβίωσης και οι πτυχές του χαρακτήρα και πως αυτός αλλάζει κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες. Εξερευνώντας τις αντοχές του ανθρώπου πρόκειται για μία καθηλωτική ταινία, με όντως εξαιρετικό τέλος!

Το φιλμ έκανε πρεμιέρα τέλη Ιανουαρίου στην Αμερική, κάνοντας ένα πολύ καλό άνοιγμα έχοντας αποσπάσει πολύ καλές κριτικές, στην χώρα μας.
 
Tατιάνα Τζινιώλη

http://www.kala-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...