ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

0 559 χρόνια πριν. H μέρα που άλλαξε τον ρου της ιστορίας...

Πάνε τώρα 559 χρόνια από την ημέρα εκείνη που έπεσε η Κωνσταντινούπολη, η από τότε εώς και σήμερα ομορφότερη πόλη (ή έστω μια από τις ομορφότερες) του κόσμου.
Η Πόλη άλλαξε χέρια δια της βίας έπειτα από πολιορκία δύο μηνών από τους Οθωμανούς, που μέχρι τότε ζούσαν σε νομάδες, και τελεί υπό κατάληψη ακόμα.

Από την ημέρα κατάληψης της μέχρι και τις μέρες μας, εκτός από μερικά τζαμιά με ψηλούς μιναρέδες και μερικά καινούρια κτήρια, η πόλη αυτή δεν έχει δει σημάδια πολιτισμού πέρα από την εξαιρετική φυσική ομορφιά της...




Βέβαια το παραπάνω γεγονός είναι δικαιολογημένο καθότι η νέοι κάτοχοι της Κωνσταντινούπολης δεν έχουν δείξει ποτέ σημάδια δημιουργικότητας πολιτισμού καθώς επαναλαμβάνουμε ήταν μαθημένοι να ζουν σε νομάδες και να προσκυνούν δέντρα, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα πράγμα που ενδεχομένως να είναι θέμα γενετήσιο.

Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια η πόλη αυτή αλλά και η χώρα ολόκληρη έχει δείξει σημάδια προόδου εν όψει της ένταξης της στην Ε.Ε.
Ήδη έχουν ξεκινήσει να συζητούν το θέμα της μπούργκας που φοράνε οι γυναίκες χειμώνα καλοκαίρι, πρόβλημα που για την συγκεκριμένη χώρα αποτελεί γόρδιο δεσμό.

Η Πόλη που κατά την μη επαληθευμένη παράδοση προδόθηκε '' από τους ανθρώπους του Πέραν''  όπως ομολόγησε ο βασιλιάς Κωνσταντίνος. Το Πέραν ήταν μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης στην οποία κατοικούσαν κατά κύριο λόγω εβραίοι έμποροι. Από το μέρος αυτό λοιπόν βρέθηκε η κερκόπορτα μέσω της οποίας μπήκαν οι ορδές του Μωάμεθ στην Πόλη. Όλα αυτά επαναλαμβάνουμε είναι απλές παραδόσεις και θρύλοι μη επαληθευμένοι.

Σήμερα 2012 ο νεοέλληνας έχει την τάση να βλέπει καθημερινά την Ινσταμπούλ πλέον, μέσω των δεκάδων τουρκικών σειρών που υπάρχουν στα άθλια κανάλια της χώρας μας.

Εμείς κάνουμε απλά μια αναφορά στην ημέρα αυτή ως ένδειξη σεβασμού και μνήμης διότι όποιος δεν έχει μνήμη δεν έχει μέλλον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...