ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

0 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΘΥΜΩΣΕΤΕ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ;


  Έχουμε λησμονήσει πολύ σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας. Σε αυτό έχει βοηθήσει η διαχρονική υποβάθμιση της ποιότητας της παιδείας μας ΑΛΛΑ και η ΑΛΛΟΙΩΣΗ της καθημερινής ζωής του Έλληνα μέσα από την τηλεόραση και τις εφημερίδες, που διαδίδουν την τρομοκρατία και τον φόβο.

  Μέσα σε 30 χρόνια, η συνεκτική ελληνική κοινωνία, που είχε την γειτονιά, το χωράφι και το πνεύμα ως οδηγούς, μετατράπηκε σε μία μάζα από κοιλαράδες του καναπέ, που περίμεναν να τους έρθει ο μισθός στο σπίτι για να ζήσουν και να παρακολουθήσουν και καμία τηλεοπτική σειρά για να έχουν θέμα συζήτησης. Οι απόγονοι των πάλαι ποτέ άφοβων αγωνιστών του 40', μετατράπηκαν σε  τηλεορασόβιους, εξαρτημένους από πλαστικές και κακής ποιότητας τροφές, εθισμένους στην απάθεια, τον ωχαδερφισμό, την κοινωνική απομόνωση και την κλεψιά.  Μάγκας είναι όποιος κλέβει τα περισσότερα και κονομάει χωρίς να εργάζεται...


  Σήμερα, οι Τράπεζες και όσοι έχουν βάλει ως στόχο την ιδιωτική και την δημόσια περιουσία στην Ελλάδα, ξέρουν πως θα εκβιάσουν τον μεταλλαγμένο Έλληνα. Τον απειλούν συνεχώς ότι αν δεν δεχτεί τα "νέα μέτρα" που συνεχώς επιβάλλουν οι ξένοι, δε θα έχει σύνταξη, δεν θα έχει τροφή, δεν θα έχει πετρέλαιο, δεν θα έχει εργασία.

ΟΜΩΣ, αναρωτιέμαι, αυτός ο ΕΛΛΗΝΑΣ πότε θα αντιληφθεί ότι ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ. Και γιατί τον κοροϊδεύουν τον Έλληνα ;

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2010, όταν χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε την χώρα στο ΔΝΤ, προκειμένου "να ξεπεράσουμε την κρίση". Και από τότε, έχουν  συμβεί τα εξής :

- Οι συντάξεις, έχουν περικοπεί από 20 - 50%.
- Οι μισθοί σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, έχουν περικοπεί έως και 50%.
- Τα εργασιακά δικαιώματα καταργήθηκαν στην πράξη, αφού η ανεργία καλπάζει. Πλέον ο εκβιασμός ενός εργοδότη είναι πολύ απλός : Εγώ σου δίνω τόσα. Αν δεν θες φύγε να έρθει άλλος. Περιμένουν πολλοί............
- Η φορολογία έχει εξαφανίσει κάθε περιθώριο εξοικονόμησης χρημάτων για την κάλυψη βασικών βοιωτικών αναγκών. Με αποκορύφωμα μέχρι σήμερα το έκτακτο τέλος της ΔΕΗ που έπεσε στο κεφάλι των μη εχόντων.  Και πικρά θα δείτε όλοι ότι θα παραμείνει μέχρι να σιγουρευτούν ότι θα χαθεί η μικρή ιδιωτική ιδιοκτησία, δηλαδή το διαμέρισμα ή το σπίτι που εργάσθηκαν τρεις γενιές για να φτιαχτεί ή να αγορασθεί ή αγοράσθηκε με ένα δάνειο που μέχρι πριν δύο χρόνια ο μισθός έφτανε για να το πληρώσεις.
- 25000 Έλληνες έμεινα άστεγοι.
-200.000 Έλληνες τρέφονται από τα συσσίτια της Εκκλησίας, των Δήμων και διαφόρων  φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.
- Έκλεισαν πάνω από 700.000 μικρές επιχειρήσεις και έμειναν άνεργοι πάνω από 1.200.000 εργαζόμενοι.
- Επήλθε τεράστια μείωση της αξίας των δημοσίων επιχειρήσεων και τώρα οι ξένοι θέλουν να τις αγοράσουν τσάμπα.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΑΜΕ. ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ.

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, εκβίασε τους βουλευτές τόσες φορές, ώστε ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ, οτιδήποτε τους έφερνε στην Βουλή κατ' εντολή της τρόικας. ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ δέχτηκαν να διαγράψουν την εντολή του ελληνικού λαού και να παραδώσουν την ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ, στα νύχια τοκογλύφων. Και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, που επί δύο χρόνια υποστήριζε ότι το μνημόνιο είναι ένα λάθος, έκανε στροφή 180 μοιρών και υποχρέωσε με επιβολή "κομματικής πειθαρχίας"  να ψηφισθεί από τους βουλευτές της ΝΔ. Φαίνεται ότι στην λογική των πολιτικών μας, η κομματική πειθαρχεία και οι εντολές των δανειστών, βρίσκονται υπεράνω της εντολής του ελληνικού λαού.

ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.

 Όταν το ΠΑΣΟΚ είδε ότι η κοινωνία οδηγείται σε έκρηξη, συμφώνησε με τους βρυξελιώτες και έφερε ως πρωθυπουργό ένα ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ, τον Λουκά Παπαδήμο. Δεν θύμισε όμως στους Έλληνες ότι ο Παπαδήμος ήταν Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας επί εποχής Σημίτη, όταν πούλησε μεγάλο μέρος των αποθεμάτων χρυσού χωρίς να ρωτήσει κανέναν, όταν επέτρεψε την δημιουργία και διακίνηση των swaps, όταν δεν αντέδρασε στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και κυρίως ΟΤΑΝ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ GOLDMAN - SACHS, τα στατιστικά στοιχεία της οικονομίας της Ελλάδας, για να μας δεχτούν στο Ευρώ , ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ το εθνικό μας νόμισμα και την νομισματική μας πολιτική.

Τα τελευταία 5 χρόνια, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 160 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Δηλαδή,η ελληνική κυβέρνηση έδωσε χρήματα των φορολογουμένων στις τράπεζες για να μην καταρρεύσουν. Αυτά τα χρήματα βγήκαν από την δική σου τσέπη και αφαιρέθηκαν από την πρόνοια, την παιδεία, την σύνταξη, τον μισθό. Οι Τράπεζες όμως δεν έκαναν τίποτα για να μειώσουν τα επιτόκια δανεισμού, τα βάρη των στεγαστικών δανείων των απλών μισθωτών και τα καταναλωτικά δάνεια με τα απαράδεκτα επιτόκια του 17% και 19%.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑ ! ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠ' ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ;

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΘΥΜΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ;
  
Ιστορικά, οι Έλληνες, είναι ένα έθνος, που έχουν απασχολήσει όσο κανένας άλλος την παγκόσμια πολιτική και ιστορία.
Ακόμα και εάν αφήσουμε στην άκρη προς τον ελληνικό πολιτισμό και το πνεύμα, που έχει διαμορφώσει όλη την ευρωπαϊκή κουλτούρα και επί δεκαπέντε αιώνες ακολουθήθηκαν δογματικά σχεδόν οι απόψεις του (βλ. Αριστοτέλη, Αρίσταρχο, Πάτωνα, Σωκράτη, Λεύκιππο, Επίκουρο, Δημόκριτο κ.λπ), η σύγχρονη ελληνική ιστορία, και πάλι, έχει να παρουσιάσει πολλά.

Η Ελλάδα, πάντα, μπροστά στην αβεβαιότητα, ελάμβανε τα μεγαλύτερα ρίσκα και ακολουθούσε τον δρόμο του αγώνα για την ελευθερία. Όμως, οι "φίλοι μας" οι Ευρωπαίοι, δεν άφησαν να είμαστε πραγματικά ανεξάρτητο Κράτος.
 - Το 1821, εν μέσω γενικής αμφισβήτησης και εσωτερικής διαμάχης, έγινε μία επανάσταση που οδήγησε στην ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους. Και ενώ δημιουργήθηκαν ελπίδες ανάπτυξης του ελληνικού Κράτους, αφού από το μηδέν που βρισκόταν όλα ήταν υπέρ του, μέσα σε 15 χρόνια η Ελλάδα πτώχευσε δύο φορές και δύο φορές τα χρήματα χάθηκαν σε επιτήδειους, Έλληνες πολιτικούς και ξένους τραπεζίτες, κυρίως Άγγλους, Αμερικανούς και Βαυαρούς. Αποτέλεσμα ήταν το Κράτος να μην ακολουθήσει γρήγορη ανάπτυξη, να παραμείνει στην φτώχεια, να υπάρχει μόνιμα η απειλή εξωτερικού χρέους και η χώρα να υποστεί νέα δεινά από πολεμικές εμπλοκές με τους Τούρκους, με αποκορύφωμα τον πόλεμο του 1897, το μαύρο 1897' όπου η αδύναμη και χρεοκοπημένη Ελλάδα, ωθήθηκε από τους Βαυαρούς σε πόλεμο με τους Τούρκους και εξαθλιώθηκε. Αποτέλεσμα ήταν η χώρα να μπει στον έλεγχο ενός Διεθνούς Οικονομικού Οργανισμού για πολλά χρόνια. Σας θυμίζει κάτι αυτό ;

- Το 1912 - 13, με τους Βαλκανικούς Πολέμους, η χώρα διεύρυνε τα εδάφη της και απέκτησε μία ελπίδα ανάπτυξης. Γρήγορα όμως ενεπλάκη στον Α' ΠΠ και πάλι γύρισε πίσω. Λίγα χρόνια ενωρίτερα είχε πάλι κηρύξει νέα πτώχευση υπό τον Χαρίλαο Τρικούπη. Τα δάνεια εκείνης της εποχής, αποπληρώθηκαν στο πολλαπλάσιο την εποχή της Χούντας του 67'.
 

- 1920 - 22, κατά την Μικρασιατική Εκστρατεία, και υπό την υποστήριξη των τέως δυνάμεων της Αντάντ, η χώρα διεύρυνε τα σύνορά της και ο ελληνικός στρατός κόντεψε να εισέλθει στην Άγκυρα. Η Ελλάδα, μόλις βρέθηκε σε θέση να διευρύνει τα εδάφη της και να αναγκάσει σε άτακτη υποχώρηση τον Τουρκικό στρατό, αφέθηκε εκτεθειμένη από τους δήθεν συμμάχους της (Αγγλία κυρίως) και ακολούθησε η Μικρασιατική καταστροφή και άλλα επακόλουθα που και πάλι ανέκοψαν την όποια δυνατότητα ανοδικής πορείας της χώρας. Μερικά χρόνια μετά πτωχεύσαμε πάλι.
 
  Εκείνη την πολυτάραχη περίοδο, στην ομάδα των επιτελών του στρατού ήταν και ο γερμανοτραφής αξιωματικός Ιωάννης Μεταξάς. Παράλληλα όμως, αναδείχθηκαν και άλλες στρατιωτικές, σκοτεινές και φωτεινές φυσιογνωμίες, που έπαιξαν αργότερα ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας (Πάγκαλος, Πλαστήρας). Υπήρξαν όμως και άδικες απώλειες (Ίωννας Δραγούμης). Ο Στρατηγός Πάγκαλος ήταν ο συνιδρυτής των ταγμάτων ασφαλείας στην γερμανική κατοχή. Ο στρατηγός Πλαστήρας ήταν ο επονομαζόμενος "μαύρος καβαλάρης" που έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας μεταπολεμικά και διακρίθηκε για τον πατριωτισμό και την τιμιότητά του.

 - 1934 - 1946, η Ελλάδα δοκιμάστηκε από μία ιδιότυπη δικτατορία (Πάγκαλος, Μεταξάς), και τον Β' ΠΠ. Δύο γεγονότα με διαχρονική σημασία και σπουδαιότητα για το τώρα, συνέβησαν. α) Η άρνηση του δικτάτορα Ι. Μεταξά να πληρώσει εξωτερικό χρέος σε δανειστές εξ ονόματι της κάλυψης των αναγκών των Ελλήνων πολιτών, όπου και δικαιώθηκε. Σε αυτό το επιχείρημα στηρίχθηκε η Αργεντινή πριν μερικά χρόνια για την αντιμετώπιση του δικού της προβλήματος με το ΔΝΤ.  β) Ο Β' ΠΠ, εκτός από τον προφορικό ύμνο στον Έλληνα στρατιώτη που έπλεξαν όλοι οι "σύμμαχοι" (Άγγλοι και Αμερικανοί) που ωφελήθηκαν από την καθυστέρηση που προκάλεσε στον Άξονα μία χούφτα ελληνικού στρατού, αλλά και εχθροί (Γερμανοί), στο τέλος,δεν ξέχασαν να αρπάξουν από την χώρα ό,τι πολύτιμο διέθετε (χρυσός, κατοχικό δάνειο κ.λπ) να την καταστρέψουν και να την βυθίσουν σε έναν εμφύλιο πόλεμο, με στόχο και πάλι να μην παραμείνει ανεπηρέαστη από ξένες δυνάμεις και να μην ακολουθήσει αναπτυξιακή πορεία.Πάλι φτώχεια, δυστυχία και αργή ανάπτυξη.

Στα επόμενα χρόνια επικρατεί το ίδιο σκηνικό, πολιτική αναταραχή, εσωτερικές διαμάχες, συγκρούσεις, που οδήγησαν πάλι στην δικτατορία της 21ης Απριλίου και την διχοτόμηση της Κύπρου.
Φτάνουμε στην μεταπολίτευση, όπου σήμερα, μετά από 36 χρόνια, διαπιστώνουμε ότιόλοι ζήσαμε ένα ψεύτικο όνειρο δημοκρατίας, ευμάρειας και αισιοδοξίας, που έφτασε στο αποκορύφωμά του με την ψευδεπίγραφη τελικά ένταξη στο Ευρώ, το 2004 με τους πανάκριβους Ολυμπιακούς αγώνες, τον πακτωλό χρημάτων, που τελικά ήταν δανεικά και όχι αποτέλεσμα εγχώριας παραγωγής, και τελικά νέα υπερχρέωση της χώρας χωρίς λόγο.

ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ Ή ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Οι επιδοτήσεις, αυτή η μάστιγα της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής, ήταν η αρχή του τέλους. η Ευρώπη προσέφερε στους έλληνες αγρότες τεράστια χρηματικά ποσά ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ και ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ.
 ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΌΜΩΣ, οι Ευρωπαίοι, υποχρέωναν την χώρα να δαπανά τεράστια χρηματικά ποσά για την αγορά όπλων. Η Γαλλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ, μας πούλησαν τόσα όπλα όσα δεν πούλησαν σε κανέναν άλλον σε όλον τον κόσμο. Και ήξεραν ότι αυτά τα χρήματα ήταν πάρα πολλά για μία μικρή χώρα όπως η Ελλάδα.
 

Παρ' ότι είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1977, καμία Ευρωπαϊκή Χώρα ΔΕΝ ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ την ασφάλεια της χώρας μας έναντι της Τουρκίας
Μας δάνειζαν συνεχώς για να αγοράζουμε όπλα και προϊόντα από τις χώρες τους, ενώ μας υποχρέωναν και να δεχόμαστε συνεχείς μειώσεις στην εγχώρια παραγωγής μας σε τρόφιμα και κάθε είδους άλλα προϊόντα. ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.

Και πλέον μας βάζουν έναν νέο δίλημμα : ευρώ ή δραχμή = νέα συμφωνία ή όχι = αυστηρότατη λιτότητα για άλλα 30 χρόνια ή όχι. Εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας για οικονομικούς λόγους ! Η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, δεν είναι αιτία πολέμου και εθνική προδοσία σε όποιον την δέχεται ;
Γιατί λοιπόν δεν καταδίκασε κανένα κόμμα αυτής της Βουλής, ή ο ίδιος ο σωτήρας Παπαδήμος, ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ στις 23 Φεβρουαρίου που είπε ότι ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ;

Εάν οι γενιές του 1821, του 1912, του 1922 και του 1940 ζούσαν σήμερα και είχαν λόγο, θα δεχόντουσαν όλα αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα ;

Οι γενιές των Ελλήνων από το 1960 και μετά, δεν έχουν ιστορική μνήμη, γνώση και ανεπτυγμένη κρίση και βομβαρδίζονται καθημερινά από δεκάδες άχρηστες, παραπλανητικές, διαστρεβλωτικές πληροφορίες. Έτσι γίνονται θύματα στο ίδιο διαχρονικό σκηνικό. Δηλαδή γίνονται θύματα μίας διαχρονικής πολιτικής που δεν αφήνει αυτόν τον τόπο να αναπτυχθεί και δεν θέλει την ελευθερία των λαών αλλά θέλει την ελεύθερη διακίνηση των χρηματικών κεφαλαίων.

Το 10% των ανθρώπων κατέχουν το 90% του πλούτου της γης και επιδιώκουν συνεχώς να αποκτήσουν και την εξουσία "με τον παρά τους".

Καμία χώρα του κόσμου με ορυκτό και κάθε είδους πλούτο, δεν έχει πλούσιους κατοίκους
 . Ούτε η Γερμανία, ούτε οι ΗΠΑ. Κοιτάξτε την Βόρειο Αφρική, την Ουγκάντα, την Τανζανία, την Βενεζουέλα, την Λιβύη, το (τέως πλέον) Ιράκ, το Ιράν, την Ιταλία.
Αντίθετα, μικρές χώρες, χωμένες κάπου στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, χωρίς ουσιαστική δική τους οικονομία και με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, μικρές από άποψη πληθυσμού και έκτασης, όπως η Ελβετία, το Βέλγιο, η Σουηδία κ.λπ, έχουν υψηλό βοιωτικό επίπεδο για τους κατοίκους τους και βρίσκονται μέσα στα κέντρα των αποφάσεων μαζί με τις λεγόμενες οικονομικές υπερδυνάμεις.

Η Ελλάδα, που έχει πολιτισμό, υπέδαφος, δημιουργικότητα και τεράστιο επιστημονικό δυναμικό που συνεισφέρει παντού σε όλη την υφήλιο, δεν έχει μπορέσει να αναπτυχθεί ανεξάρτητα, και πάντα βρίσκεται υπό την επίρρεια ενός χρέους, ενός πολέμου, ενός εμφυλίου, μίας δικτατορίας, μίας πολιτικής ανωμαλίας και τόσων άλλων ευτράπελων που έρχονται το ένα μετά το άλλο. Ειδικά όταν ο ελληνικός λαός αρχίζει να σηκώνει κεφάλι και να ζητά ανεξαρτησία. Όπως ΤΩΡΑ. ΚΑΙ λέω ΤΩΡΑ γιατί έχουμε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.
 Δεν προβληματίζει ποτέ κανέναν Έλληνα, γιατί διαχρονικά δεν υπάρχει ομαλή πολιτική ζωή πάνω από μία ή δύο δεκαετίες, γιατί η χώρα αυτή με τόσο ορυκτό πλούτο, πάντα είναι χρεωμένη ; Γιατί από τότε που μπήκαμε στην ΕΕ διαλύθηκαν οι βασικοί πύλώνες της οικονομίας μας (τουρισμός, αγροτική παραγωγή) και οδηγηθήκαμε στην διαβίωση με δανεικά, ακολουθώντας παραπλανητικές οδηγίες από τις ηγεσίες μας ;  Κανένας δεν αναρρωτιέται ποιό είναι το διακύβευμα όλης αυτής της εξαπάτησης ;

Αυτό ας μας απασχολήσει και αναλογιζόμενοι την ιστορική μνήμη, ας επιχειρήσουμε να απεγλωβισθούμε από τους εκβιασμούς που θέτουν οι ξένοι αυτόν τον καιρό. Και αφού το ΟΧΙ δεν το είπε η Βουλή, ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΤΑΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΗΚΕ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ.

Αξιολογήστε ψύχραιμα τα γεγονότα. Ακόμα και μετά τους εκβιασμούς μέχρι την ψηφιση της νέας δανειακής συμφωνίας στις 12 Φεβρουαρίου 2012,  αποδείχθηκε ότι πάλι μας είπαν ψέμματα. Από την επόμενη οι Γερμανοί και οι Βρυξέλες εκβίασαν ότι δεν θα παρέχουν τα χρήματα και ότι θα χρειαστουμε νέα δάνεια το 2013 και 2014. 
Συνεχώς μας λένε ότι πρέπει πρώτα να ψηφίζουμε τους νόμους που υπαγορεύουν για να σωθούμε και μετά ζητάνε επιπλέον νόμους, νέες περικοπές, νέες θυσιές, χωρίς αντίκρυσμα και μας λένε ότι δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. 
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ότι για να μας δώσουν την 6η δόση από την πρώτη δανειακή σύμβαση, υποχρεώσαν την Βουλή να ψηφίσει επειγόντως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα  τον Αύγουστο 2011, και όμως τα χρήματα της δόσης δεν δώθηκαν παρά μόνο μετά από 4 μήνες (17 Δεκεμβρίου του 2011. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

ΣΗΜΕΡΑ, μέτα την ψήφιση και του μνημονίου ΙΙ και την ολοκληρωση του PSI , πάλι μας είπαν ψέμματα. ΔΕΝ ΟΡΙΣΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ.

Και πιστεύω ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν, η κυβέρνηση του τετελεσμένου ΠΑΣΟΚ , της ΝΔ και του ΛΑΟΣ υπό τον Τραπεζίτη Παπαδήμο και υπο τις εντολές των Γερμανών, ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟΤΕΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΘΥΜΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ;
Γρηγορείτε



logia-starata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...