ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

0 Νέα επαναστατική τεχνολογία στις κατεδαφίσεις

Σκιά του εαυτού του έχει γίνει το ξενοδοχείοGrand Prince Hotel Akasaka, το οποίο συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα χάρη σε μια καθαρή, πρωτοποριακή τεχνική που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Με τη νέα αυτή τεχνική, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Taisei Corporation’s Hideki Ichihara, το ξενοδοχείο κατεδαφίζεται στο εσωτερικό του, όροφος όροφος.

Ήδη το ύψος του ξενοδοχείου ήδη μειώθηκε από τα 140 μέτρα στα 80, ενώ σε έξι μήνες το κτήριο αναμένεται να συρρικνωθεί.


Από την εξωτερική πλευρά η κατεδάφιση δεν γίνεται αντιληπτή, όμως στο εσωτερικό βαρύς εξοπλισμός στον τελευταίο όροφο καταστρέφει κολώνες, υποστυλώματα και πάτωμα.


Τα συντρίμμια μεταφέρονται με εσωτερικό γερανό στο πάτωμα του επόμενου ορόφου, διαδικασία που παράλληλα παράγει ηλεκτρισμό για τη λειτουργία των μηχανημάτων.

Παγκοσμίως τα κτήρια κατεδαφίζονται με τη χρήση εκρηκτικών, υπό τον όρο ότι δεν υπάρχουν άλλα κτίσματα σε κοντινή απόσταση. Στις πυκνοκατοικημένες πόλεις της Ιαπωνίας αυτό είναι σχεδόν απίθανο.

Η νέα τεχνολογία, που μπορεί να βρει εφαρμογή σε όλες τις μεγαλουπόλεις, δεν είναι μόνο πιο καθαρή από τις συμβατικές μεθόδους αλλά και πολύ πιο ήσυχη, κάτι που ανατρέπει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις καταστροφές κτηρίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...