ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

0 Ο Ρέμπραντ και το πορτραίτο πίσω απ' το πορτρέτοΈνας κρυμμένος πίνακας κάτω από έργο 380 ετών.Πολύ κοντά στην αποκάλυψη ενός κρυφού πορτρέτου πίσω από έναν πίνακα 380 ετών του Ρέμπραντ, βρίσκονται οι επιστήμονες.Το αριστούργημα, "Ηλικιωμένος άνδρας με στρατιωτική στολή" του Ολλανδού ζωγράφου, βρίσκεται στο μουσείο Getty στο Λος Άντζελες.

Οι επιστήμονες είχαν παρατηρήσει ότι το έργο φέρει αμυδρά ίχνη από άλλο πορτρέτο κάτω από την επιφάνεια του. Οι ερευνητές προσπάθησαν να δουν πίσω από το πορτραίτο, χρησιμοποιώντας υπέρυθρες ακτίνες αλλά και συμβατικές μεθόδους ακτίνων Χ, αλλά δεν τα κατάφεραν επειδή σε μεγάλο βαθμό ο Ρέμπραντ χρησιμοποίησε το ίδιο χρώμα (με την ίδια χημική σύνθεση) για την “κρυμμένη” και την τελική έκδοση του έργου.

Νέες μελέτες με πιο εξελιγμένες τεχνικές ακτίνων-Χ που μπορούν να αναλύσουν μέσω των στρωμάτων της ζωγραφικής το έργο έδωσαν την ελπίδα ότι μπορεί κάποια στιγμή να δούμε ποιος απεικονίζεται στην εικόνα μυστήριο.

http://web-parrot.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...