ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

0 Λιγότερο αλάτι για καλύτερη υγεία

salt for live

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι καταναλώνουν υπερβολικά πολύ αλάτι στο καθημερινό φαγητό τους. Στις 8 Ιουνίου, οι Υπουργοί Υγείας της ΕΕ ενέκριναν συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με δράση για τη…
μείωση της πρόσληψης αλατιού από το κοινό προς το συμφέρον της υγείας του.
Κατά τη γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας των Τροφίμων, η ημερήσια...
ποσότητα αλατιού που προσλαμβάνουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι, περίπου 8-11 g, υπερβαίνει κατά πολύ τη συνιστώμενη ημερήσια δόση (4-5 g για τους ενήλικες). Περίπου το 70 με 75 % του αλατιού που καταναλώνουμε προέρχεται από μεταποιημένα τρόφιμα.
Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού συμβάλλει στην υπέρταση, η οποία έχει, με τη σειρά της, άμεση σχέση με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικών επεισοδίων και νεφροπάθειας. Επί του παρόντος, τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν τη σημαντικότερη αιτία θανάτου στην ΕΕ.
Με τα συμπεράσματα καλούνται τα κράτη μέλη να εντείνουν τα προγράμματά τους για τη μείωση της κατανάλωσης αλατιού. Για παράδειγμα, τα κράτη μέλη μπορούν, μεταξύ άλλων, να οργανώσουν εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού και να ενθαρρύνουν τη βιομηχανία τροφίμων να μειώσει κατά το δυνατόν την ποσότητα αλατιού στα τρόφιμα και τα γεύματα.
Η Επιτροπή καλείται να παράσχει συνεχή υποστήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλουν τα κράτη μέλη. Σε συνεργασία με αυτά, θα εντοπίζει τακτικά τα χαμηλότερα επίπεδα αλατιού που επιτυγχάνονται στην Ένωση όσον αφορά διάφορες ομάδες τροφίμων. Αυτή η αξιολόγηση θα βοηθήσει ώστε να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό μπορεί να μειωθεί η περιεκτικότητα σε αλάτι των προϊόντων που αποτελούν μείζονες πηγές αλατιού στη διατροφή του μέσου ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...