ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

0 Βρήκαν βάρκα των… Φαραώ!

Φωτογραφίες από το εύρημα ηλικίας 5.000 ετών.
 
Γάλλοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην Αίγυπτο μία ξύλινη βάρκα ηλικίας… 5.000 ετών. Η βάρκα βρέθηκε στην περιοχή Abu Rawash, δυτικά του Καΐρου, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων.

Ο αρμόδιος υπουργός Mohammed Ibrahim δήλωσε πως ανήκει στην εποχή του Φαραώ Den της Πρώτης Δυναστείας.

Έχει μήκος έξι μέτρα και πλάτος ενάμιση και είναι σε καλή κατάσταση.

Ειδικοί εργάζονται για να αποκαταστήσουν τις φθορές ώστε η βάρκα να εκτεθεί. Οι Φαραώ πίστευαν πως οι βάρκες αυτές, που θάβονταν κοντά τους όταν πέθαιναν, τους μετέφεραν στη «ζωή μετά».

Δείτε τις φωτογραφίες








Το 1945 ένας Αιγύπτιος αρχαιολόγος ανακάλυψε μια σχεδόν ανέπαφη ηλιακή λέμβο που ενδέχεται να είναι αυτή του φαραώ Χέοπα.

Είχε μήκος 43 μέτρα και ήταν κατασκευασμένη από ξύλο κέδρου. Η λέμβος, ηλικίας 4500 ετών, εκτίθεται κοντά στην πυραμίδα της Γκίζας όπου βρέθηκε. 
 Περιπλανώμενος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...