ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

0 10 εκπληκτικά -και λιγότερο τουριστικά- μέρη στην Ιταλία

Η Ιταλία αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς παγκοσμίως και μάλιστα για διάφορα είδη τουριστών. Ας δούμε 10 μαγευτικά μέρη που δεν τα έχουν ανακαλύψει ακόμη τα πλήθη των τουριστών.

Χιλιάδες ταξιδιώτες επιλέγουν να ταξιδέψουν κάθε χρόνο σε δημοφιλή μέρη της γείτονος χώρας, όπως η Ρώμη, η Βενετία και η Φλωρεντία. Όμως, εκτός από τις τουριστικές αυτές πόλεις, υπάρχουν και ήσυχες ιταλικές «γωνιές», όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη μαγεία της ιταλικής εξοχής και όχι μόνο.
Ακολουθούν 10 μαγευτικοί προορισμοί στην Ιταλία, εκτός της λίστας με τα πιο τουριστικά μέρη.


San Gimignano
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Πρόκειται για ένα πανέμορφο μέρος στην Τοσκάνη ( http://bit.ly/LEUTMm ), την περιοχή των κρασιών. Το ιστορικό κέντρο του Σαν Τζιμινιάνο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το μέρος αυτό αποτελούσε σημείο στάση των προσκυνητών που πήγαιναν στη Ρώμη κατά τον Μεσαίωνα και έχει 14 εντυπωσιακά μεσαιωνικά πυργόσπιτα, που χτίστηκαν από αριστοκρατικές οικογένειες που κυβέρνησαν την πόλη σε περασμένες εποχές. Αφού πληροφορηθείτε την ενδιαφέρουσα ιστορία της πόλης, μπορείτε να επισκεφθείτε το κοντινό οινοποιείο Sovestro in Poggio (σε κοντινή απόσταση από το Σαν Τζιμινιάνο) για μια δοκιμή των κρασιών της Τοσκάνης.

Strada Napoleonica στην Τεργέστη
Φωτογραφία: http://it.wikipedia.org
Η Strada Napoleonica (δρόμος του Ναπολέοντα) στην Τεργέστη, είναι περίπου 5 χλμ. δρόμου με θέα τη θάλασσα και τον όμορφο κόλπο της Τεργέστης. Η διαδρομή είναι μεγάλη και σχεδόν επίπεδη και καταλήγει στην περιοχή Opicina (όπου υπάρχει και τραμ), ενώ ξεκινά από την περιοχή Prosecco ( http://bit.ly/Kn1hGX ). Θα θαυμάσετε την ιταλική εξοχή σε όλο της το μεγαλείο και μπορείτε επίσης να κάνετε τη βουτιά σας στην Barcola, μια παραλία της Τεργέστης, που βρίσκεται κοντά στο κάτω μέρος της Strada Napoleonica.

Orvieto
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Όσοι επισκέπτονται τη Ρώμη, μπορούν εύκολα να οργανώσουν μια ημερήσια εκδρομή στο Ορβιέτο ( http://bit.ly/MNaxEB ), το οποίο είναι χτισμένο επάνω σε έναν πέτρινο λόφο και βρίσκεται μια ώρα περίπου με το τρένο μακριά από την ιταλική πρωτεύουσα.
Η πόλη διακρίνεται για την ιταλική γοητεία της: έναν όμορφο καθεδρικό ναό, πλατεία με υπαίθρια καφέ και ελικοειδή πλακόστρωτα δρομάκια. Και κάτω από όλα αυτά, μια κρυμμένη υπόγεια πόλη με σπηλιές και σήραγγες, που χτίστηκε χιλιάδες χρόνια πριν ( www.orvietounderground.it ).







Σαρδηνία
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Η Σαρδηνία είναι ένας δημοφιλής προορισμός, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Εκτός όμως από τις εκπληκτικές θάλασσες, έχει και πανέμορφα άλλα μέρη στο εσωτερικό του. Απομακρυνθείτε λοιπόν από τις παραλίες και ανακαλύψτε την «άγρια» καρδιά της Σαρδηνίας, με τις μεσαιωνικές πόλεις, τα βουνά και τα εύφορα χωράφια με τα εσπεριδοειδή. Στο οροπέδιο Giara di Gesturi, στο εσωτερικό του νησιού, μπορεί κανείς να δει το τελευταίο κοπάδι άγριων αλόγων που καλπάζουν ελεύθερα στη Δυτική Ευρώπη. Υπάρχει επίσης ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, το Su Nuraxi di Barumini ( http://whc.unesco.org/en/list/833 ), στην ύπαιθρο της Σαρδηνίας, που αποτελεί ένα εξαιρετικά διατηρημένο αρχαίο χωριό που κατοικήθηκε κατά τη διάρκεια της Εποχής του Χαλκού.

Ravello
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Η εκπληκτική θέα, χαρακτηρίζει κάθε γωνιά αυτού του μικρού ιταλικού χωριού, που βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού με θέα τη θάλασσα, στα νοτιοδυτικά της χώρας ( http://bit.ly/KAIr47 ). Πρόκειται για έναν μικρό παράδεισο στην ακτή Αμάλφι.
Αναζητήσετε τα κρυμμένα μονοπάτια και προσεγγίστε το χωριό πεζοπορώντας ανάμεσα στις λεμονιές. Επίσης μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Duomo, την εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Παντελεήμονα, πολιούχο της πόλης.







Λίμνη Maggiore
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Η λίμνη Maggiore ( http://bit.ly/MGYP1D ), είναι μια μεγάλη λίμνη που βρίσκεται στη νότια πλευρά των Άλπεων, περιτριγυρισμένη από χιονισμένες κορυφές. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη στην Ιταλία και η μεγαλύτερη λίμνη στο Τιτσίνο της Ελβετίας. Το κλίμα στην περιοχή, είναι ήπιο το χειμώνα και το καλοκαίρι, ευνοώντας τη μεσογειακή βλάστηση, με όμορφους κήπους με σπάνια και εξωτικά φυτά. Υπάρχουν πολλοί δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί κοντά στη λίμνη, αλλά και άλλοι, λιγότερο γνωστοί, αλλά εξίσου όμορφοι, όπως οι βοτανικοί κήποι Alpinia Βοτανικό Κήπο, με θέα τη θάλασσα, από τις πλαγιές του βουνού Mottarone και η Santa Caterina del Sasso, μια μεσαιωνική εκκλησία χτισμένη μέσα σε βράχο.

Cinque Terre
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Η περιοχή Cinque Terre ( http://bit.ly/Kpe1gl ) είναι ένας ακόμη μαγευτικός προορισμός που δεν γνωρίζουν πολλοί. Περιλαμβάνει πέντε γραφικές πόλεις (Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola και Riomaggiore), στην ιταλική ριβιέρα, που αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ( http://whc.unesco.org/en/list/826 ). Αποφύγετε τις παραθαλάσσιες περιοχές και κατευθυνθείτε προς την ενδοχώρα αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη. Τα αυτοκίνητα απαγορεύονται στο ήσυχα χωριά της περιοχής, αλλά μπορείτε να πάτε από πόλη σε πόλη με το τρένο ή να περπατήσετε στα μονοπάτια του 15ου αιώνα και να ανακαλύψετε κρυφές παραλίες, ελαιώνες και την εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα στο δρόμο σας.

Alberobello
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Το Alberobello, είναι μια μικρή πόλη που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς στη νότια περιοχή της Puglia ( http://bit.ly/NmIJvb ). Το χωριό είναι γνωστό για τις μοναδικές κατοικίες από ασβεστόλιθο, που ονομάζονται trulli και έχουν σχήμα θόλου. Το μέρος είναι ιδιαίτερα τουριστικό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά το καλοκαίρι. Αλλά για μια λιγότερο συνηθισμένη εμπειρία, διανυκτερεύστε στο χωριό και εξερευνήστε το βράδυ ή νωρίς το πρωί. Μερικά trulli, αποτελούν ιστορικές κατασκευές που έχουν μετατραπεί σε ξενώνες.

Todi
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
Η όμορφη, μεσαιωνική πόλη Todi στην Ούμπρια ( http://bit.ly/M8RFmm ), έχει μια ιστορική πλατεία με πολλά καφέ και πολλά καταστήματα με λινά. Η πλατεία περιβάλλεται από ένα παρεκκλήσι του 12ου αιώνα και άλλα αρχαία κτίσματα που θα θέλετε να φωτογραφίσετε. Ανεβείτε στον πύργο της εκκλησίας St. Fortunato για να απολαύσετε πανοραμική θέα της πόλη και τη γύρω περιοχή.

Mantova
Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org
H Mantova ή Mantua ( www.cittadimantova.it ), είναι μια ιστορική πόλη στη βόρεια Ιταλία, που περιβάλλεται από τρεις πλευρές από λίμνες, με τρεις «ζωντανές» πλατείες στο κέντρο της. Εκεί βρισκόταν ένα από τα μεγαλύτερα δικαστήρια της Αναγέννησης στην Ευρώπη. Το Palazzo Ducale είναι ένα τεράστιο συγκρότημα κτηρίων και κήπων που αξίζει να επισκεφτείτε. Η πόλη ορίστηκε πρόσφατα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, για την Αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της ( http://whc.unesco.org/en/list/1287 ).

Πόπη Αθανασοπούλου

pathan@clickatlife.gr

http://www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...