ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

1 Η Ρωσία επι ποδός πολέμου! "Ρετάρει" η τουρκική πολεμική μηχανή - Τα λάθη που οδήγησαν στην κατάρριψη του F-4E!

Η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού/αναγνωριστικού (μπορεί να είναι φωτοαναναγνωριστικό, αλλά διατηρεί δυνατότητες εξαπόλυσης βλημάτων αερος-αέρος AIM-9 μικρής ακτίνας δράσης) RF-4E από την συριακή αεράμυνα ή έστω από τους Ρώσους χειριστές των συριακών Α/Α/ συστημάτων, αλλάξε τα πάντα σε ότι αφορά το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον ασφάλειας στην περιοχή της Α.Μεσογείου...


Ενώ αναμένεται η συνεδρίαση του ΝΑΤΟ την Τρίτη, οι ΗΠΑ εμφανίζονται ιδιαίτερα επιθετικές κατά της Συρίας και έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η προσέγγιση της Ουάσιγκτον για την Ελλάδα: Αν και το όλο περιστατικό επρόκειτο περί κλασικής επιθετικής αναγνώρισης-στοχοποίησης των συριακών αντιπλoϊκών επάκτιων συστοιχιών βλημάτων Ρ-800 και γενικότερα των συριακών ενόπλων δυνάμεων και η κίνηση των Σύρων ήταν κλασική - σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο - κίνηση αυτοάμυνας εν τούτοις η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χρησιμοποίησε "βαριές" εκφράσεις υποστηρίζοντας 100% την Τουρκία και επιφυλασσόμενη να δώσει "κατάλληλες απαντήσεις"!Για όσους το έχουν ξεχάσει η επιχείρηση του τουρκικού RF-4 ήταν αντιγραφή της επιχείρησης του Μαΐου του 2006 κατά την οποία βρήκε τον θάνατο ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης. Αποστολή αναγνώρισης/στοχοποίησης των S-300PMU1, τότε, των Ρ-800 την Παρασκευή.


Προτίμησαν να κάνουν κανονική αναχαίτιση-κατάρριψη της δυάδας των τουρκικών αεροσκαφών, έστω και αν το δεύτερο αεροσκάφος κατάφερε να ξεφύγει, παρά να επιτρέπουν την παραβίαση του ΕΕΧ τους. Άρα οι ΗΠΑ στην συγκεκριμένη περίπτωση περιφρόνησαν 100% το διεθνές δίκαιο τασσόμενη απλά υπέρ του συμμάχου τους και αυτό καλό είναι να το έχουμε υπ'όψιν μας, αν και τα δεδομένα είναι διαφορετικά: Έχουν "λυσσάξει" που δεν μπορούν να ρίξουν το καθεστώς Άσσαντ και πάνω απ'όλα που η Ρωσία "τους την έχει βγει στα ίσα".


Σημειώνουμε για άλλη μία φορά την ρωσική σιωπή από την ημέρα του επεισόδίου μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές που μπορεί να σημαίνει πολλά σε ότι αφορά την εκ μέρους της αντίδραση σε μια κίνηση του ΝΑΤΟ. Να σημειώσουμε ότι εκτός από την Ρωσία, ούτε και το Ισραήλ έχουν αντιδράσει στο "νεοοθωμανικό στραπατσάρισμα". Κάτι μας λέει ότι το Ισραήλ δεν στεναχωρήθηκε καθόλου...


Εν πάση περιπτώσει όλα έχουν αλλάξει, μετά από αυτό το επεισόδιο. αν το ΝΑΤΟ και οι δυτικοί το αφήσουν "να περάσει" χωρίς να αντιδράσουν, θα έχουν δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα στο γόητρό τους. Άρα θα αντιδράσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Π.χ. με επιχείρηση SEAD (καταστολής αεράμυνας) στην πυροβολαρχία που εκτόξευσε τα πυρά. Αλλά στους κλωβούς δεν βρίσκονται Σύροι, αλλά Ρώσοι. Και είναι άγνωστο πρώτον κατά πόσο θα επιτύχει η επιχείρηση και δεύτερον κατά πόσο, αν επιτύχει, η Ρωσία θα δεχθεί χωρίς αντιδράσεις κάτι τέτοιο... ϊσως η κατάληξη θα είναι μια θεαματική μονομαχία των προηγμένων ρωσικών Α/Α συστημάτων με τα δυτικά και τουρκικά αεροσκάφη. Η πόρτα του φρενοκομείου έχει ανοίξει.


Απο την άλλη, με πολύ προσοχή παρακολουθούν τα ελληνικά Επιτελεία την εξέλιξη της κρίσης στην Α.Μεσόγειο, αλλά και τις μάχες στο Κουρδιστάν, όπου διαπιστώνουν μία κοινή συνισταμένη: Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σοβαρό πρόβλημα. Πρόβλημα το οποίο προέρχεται κατά βάση από την αποψίλωση σε επίπεδο έμπειρων στελεχών λόγω των προφυλακίσεων από τις διάφορες υποθέσεις συνωμοσίας που έχουν αποκαλυφθεί.


Υπολογίζεται ότι το 60% των ανώτατων αξιωματικών από τον βαθμό του ταξίαρχου και πάνω, βρίσκονται πίσω από τα σίδερα, με ευνόητα αποτελέσματα ως προς το επίπεδο διοίκησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.


Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι σε μία μείζονα κρίση θα δείξουν το ίδιο κακό πρόσωπο. Μπορεί να έγιναν λάθη στην σχεδίαση της αποστολής των δύο RF-4 που οδήγησαν στην κατάρριψη του ενός από αυτά, μπορεί να μετρούν 8 νεκρούς στρατιώτες και αρκετούς άλλους απαχθέντες μόνο την τελευταία εβδομάδα, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανοί να προχωρήσουν σε μείζονος έκτασης επιθετική κίνηση, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι μπορεί να επιτύχει κάτι τέτοιο, ειδικά κατά της Συρίας.


Σε ότι αφορά τα RF-4E προκαλεί εντύπωση πως τα έστειλαν "στα δόντια του λύκου" ή μάλλον "της αρκούδας", χωρίς ηλεκτρονική υποστήριξη. Τόσο σίγουροι ήταν για την μη αντίδραση των Σύρων; Ειδικά από την στιγμή που τους τελευταίους έξι μήνες έχουν μεταφερθεί στην χώρα μερικά από τα καλύτερα Α/Α συστήματα που εξάγει η Ρωσία;


Η απόδειξη ότι τα δύο τουρκικά μαχητικά πετούσαν εντός του συριακού ΕΕΧ (δεν είναι δυνατόν να έχουν βρεθεί τα συντρίμμια εντός των συριακών εθνικών χωρικών υδάτων και να πετούσε εκτός του ΕΕΧ. Το αντίθετο θα μπορούσε να συμβεί, δηλαδή να καταρριφθεί εντός του ΕΕΧ και να πέσουν τα συντρίμμια στιν διεθνή εναέριο χώρο).


Πάντως το καθεσττώς κατήγαγε μια πολύ σημαντική ψυχολογική νίκη κατά των ισλαμιστών ανταρτών αφού έδειξε στο εσωτερικό της χώρας ότι είναι ισχυρό και μπορεί να αμύνεται κατά χωρών που βοηθούν τους αντάρτες. Από την Μόσχα μεταδίδεται ότι σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ επιχειρήσει να "λάβει μέτρα" την επόμενη ημέρα θα αναχωρήσουν τα αποβατικα από την Σεβαστούπολη και αριθμός ρωσικών μαχητικών και βομβαρδιστικών θα αφιχθει στα συριακά αεροδρόμια.
http://logioshermes.blogspot.com/2012/06/f-4e.html

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...