ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

0 Η αντίσταση άρχισε και στις … ΗΠΑ

Εδώ και κάποιο διάστημα, υπάρχει μια πληθώρα μη βίαιων διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την Αμερική, ενάντια στις δραστικές περικοπές που προανήγγειλε η κυβέρνηση...
Σε ένα πραγματικά έξοχο άρθρο του, ο Chris Hedges πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η αντίσταση άρχισε. Η πανίσχυρη ελίτ παράγινε πλεονέκτρια, και αφαίρεσε πάρα πολλά από τον μέσο Αμερικανό, με αποτέλεσμα αυτός να αντιδράσει.
Η πολιτική διαδικασία δεν λειτουργεί πλέον, η οικονομία ελέγχεται από μια χούφτα οικονομικών ελίτ. Οι Αμερικάνοι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτό το πράγμα, είναι να.... δημιουργηθεί μια κουλτούρα αντίστασης. Ο κόσμος πρέπει να οργανωθεί, ώστε να μπορεί να ελέγχει ο ίδιος την οικονομική και πολιτική του ζωή.
Ο Hedges ικετεύει τον έναν στους έξι εργαζόμενους της χώρας που δεν έχει δουλειά, καθώς και τα 6 εκατομμύρια Αμερικανών, τα σπίτια των οποίων κατασχέθηκαν, να αρχίσουν να διαδηλώνουν στους δρόμους.
Εκτός από τα διάφορα συλλαλητήρια που οργανώνονται, υπάρχουν στα σκαριά και κάποιες άλλες μορφές διαμαρτυρίας.  Κύτταρα αντίστασης ξεπετιούνται παντού, άλλα σχεδιασμένα και άλλα αυθόρμητα, πράξεις δηλαδή απελπισίας από πλευράς πολιτών που έχουν φτάσει στα όριά τους.
Στο Albany της Νέας Υόρκης σχεδιάζεται η κατάληψη του Καπιτωλίου σε στυλ Wisconsin. Στο συλλαλητήριο People Power, θα συμμετάσχουν συνδικάτα των καθηγητών ΑΕΙ, των εκπαιδευτικών, των κοινωνικών λειτουργών, κ.ά. που θεωρούν ότι οι περικοπές θα γονατίσουν τα σχολεία, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις υπηρεσίες υγείας, και όλους τους χαμηλόμισθους Νεοϋορκέζους.
Συλλαλητήρια έγιναν ήδη στο  New Hampshire, και στο Mississippi, όπου οι διαδηλωτές κατέλαβαν το κυβερνητικό μέγαρο.
Εν τω μεταξύ οι φοιτητές στο Illinois οργανώνονται προκειμένου να πολεμήσουν τις περικοπές υποτροφιών στη πολιτεία τους.
Όπως λέει ο Hedges, οι πολίτες δεν χρειάζονται ηγέτες, εντολές  άνωθεν, ή επίσημες οργανώσεις. «Δεν χρειάζεται να χάνουμε το χρόνο μας στέλνοντας γράμματα στις εφημερίδες ή απευθυνόμενοι στο κόμμα των Δημοκρατικών. Δεν χρειαζόμαστε άλλες διατριβές στο διαδίκτυο. Πρέπει να βγούμε σωματικά στις πλατείες, και να δημιουργήσουμε ένα μαζικό κίνημα».
Και πράγματι, σιγά σιγά ο κόσμος αφήνει το κομπιούτερ στο σπίτι, και βγαίνει στους δρόμους, κάνοντας κατάληψη στη τράπεζα, στο δρόμο, και στο Καπιτώλιο της πολιτείας του.
S.A.-The Nation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...