ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

0 Οι πιο εμβληματικές φωτογραφίες της δεκαετίας του 1980

Επιβλητικές εικόνες από την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου, μέχρι τον ήρωα της Πλατείας Τιενανμέν.


 1. Tank Man, 1989. Ο Jeff Widener απαθανάτισε τον ειρηνικό διαδηλωτή που στάθηκε μπροστά στα τανκς που κινούνταν εναντίον μιας ειρηνικής πορείας στην πλατεία Τιενανμέν, στην Κίνα. Η διαδήλωση εκτυλίχθηκε τελικά σε σφαγή, με περισσότερους από 6.000 νεκρούς. Πρόκειται για μία από τις διασημότερες φωτογραφίες στην ανθρώπινη ιστορία.


 

2. Γκρεμίστε επιτέλους αυτόν τον τοίχο! 1987. Η διάσημη ομιλία του Προέδρου Ρίγκαν μπροστά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, στο Βερολίνο.


 

3. Η Πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Η ιστορική στιγμή της 9ης Νοεμβρίου του 1989.


 

4. Η έκρηξη στο Τσέρνομπιλ, 1986. Η μεγαλύτερη, ίσως, πυρηνική τραγωδία που έχει ποτέ συμβεί.


 

5. Ο θάνατος της Ίντιρα Γκάντι, 1984. Δολοφονήθηκε από δύο Σιχ σωματοφύλακες της. Νωρίτερα την ίδια δεκαετία οι Σιχ αυτονομιστές, που ζητούσαν την πλήρη ανεξαρτησία τους, είχαν προβεί σε θερμά επεισόδια εναντίον της κυβέρνησης. Την χρονιά που δολοφονήθηκε, η Ίντιρα είχε διατάξει επίθεση στον μεγάλο ιερό ναό των σιχ, ως αντίποινα. Περισσότεροι από 450 Σιχ σκοτώθηκαν εκείνη την ημέρα. Λίγες μέρες αργότερα πέφτει νεκρή.


 

6. Η απόπειρα δολοφονίας του Ρίγκαν από τον John Hinckley Jr, 1981.


 

7. Η ανατριχιαστική εικόνα της άτυχης 13χρονης Omayra Sanchez, λίγο πριν τον θάνατο της, το 1985. Η Omayra ήταν ένα από τα 25.000 θύματα της έκρηξης του μεγαλύτερου ηφαιστείου στην Κολομβία. Παγιδεύτηκε σε υγρό τσιμέντο για 3 ολόκληρες, μαρτυρικές, ημέρες.




LIFO

http://retromania-gr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...