ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

0 Η Εκκλησία της Κύπρου χαρίζει στο κράτος γη αξίας 80 εκατ ευρώ


oikopeda

Μετά από 42 χρόνια, υλοποιείται η συμφωνία Εκκλησίας- Κράτους (αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο Μακάριος Γ’), που αφορούσε παραχώρηση εκκλησιαστικής γης έναντι συνεισφοράς του κράτους στην αντιμισθία των ιερέων της υπαίθρου.

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανακοίνωσε στον υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο ότι η Αρχιεπισκοπή θα προχωρήσει αμέσως στην τιτλοποίηση της γης, η οποία στην πράξη ανήκε στο κράτος.


Θα τιτλοποιηθεί, είπε, η περιουσία μόνο στις ελεύθερες περιοχές, η οποία αποτελεί το ένα τέταρτο της συνολικής έκτασης που έχει συμφωνηθεί. Η αξία της ξεπερνά τα 80 εκατ. ευρώ.


Ο υπουργός Εσωτερικών χαιρέτισε την απόφαση του αρχιεπισκόπου και παρατήρησε ότι η σημερινή τους εθιμοτυπική συνάντηση μετατράπηκε σε παραγωγική και προσοδοφόρα για το κράτος.
Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών και ο αρχιεπίσκοπος συνέστησαν στους εκτοπισμένους να μην ξεπουλούν μέσω της «επιτροπής αποζημιώσεων» περιουσίες τους στα κατεχόμενα, καθώς όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών αυτή η κίνηση θα έχει επιπτώσεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
Με την πώληση των κατεχόμενων περιουσιών, είπε ο κ. Χάσικος, αποδυναμώνεται η ελληνοκυπριακή πλευρά, διότι θα εξαλειφθούν οι περιουσίες και δεν θα υπάρχει αντικείμενο διαπραγμάτευσης, όταν θα συζητείται η τελική λύση του Κυπριακού.

Ο υπουργός ανέφερε ότι κατανοεί τις ανάγκες προσφύγων, αλλά παρατήρησε πως «πρόκειται για ξεπούλημα περιουσιών έναντι πινακίου φακής».

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος χαρακτήρισε «προδοτική» τη στάση αυτών, που ξεπουλούν κατεχόμενες περιουσίες, προσθέτοντας πως το κράτος θα έπρεπε να μελετήσει κάποιες περιπτώσεις προσφύγων που έχουν μεγάλη ανάγκη.

http://www.athina984.gr/

http://www.kala-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...