ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

0 50 χρόνια από το κλείσιμο του Αλκατράζ - Στο εσωτερικό της πιο ασφαλούς φυλακής [εικόνες]

50 χρόνια από το κλείσιμο του Αλκατράζ - Στο εσωτερικό της πιο ασφαλούς φυλακής
Tα 50 χρόνια από το κλείσιμο της φυλακής που «φιλοξένησε» τους πιο περιβόητους εγκληματίες των ΗΠΑ, όπως τον Αλ Καπόνε, τον Τζορτζ Κέλι και τον Αλβιν Κάρπις, του Αλκατράζ, «γιορτάζει» το National Park Service, με μια καταπληκτική έκθεση φωτογραφιών που έχει στηθεί στο εσωτερικό του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Οι πύλες της πιο ασφαλούς φυλακής των ΗΠΑ έκλεισαν για τους φυλακισμένους στις 22 Μαρτίου 1963. Από τότε το νησί μετατράπηκε σε τουριστική ατραξιόν, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο αποφασίζουν να δουν από κοντά τους χώρους που έζησαν οι πιο περιβόητοι κακοποιοί των ΗΠΑ, αλλά και σε στούντιο του Χόλιγουντ.


Το μικρό νησί άρχισε να λειτουργεί ως στρατιωτική φυλακή το 1868, ενώ από το 1933 έως το 1963 μετατράπηκε σε κρατική φυλακή. Το 1972 έκλεισε τις πύλες του για τους κρατουμένους και μετατράπηκε σε εθνικό τουριστικό θέρετρο, και το 1986 αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ ως ένα Εθνικό και Ιστορικό Μνημείο των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...