ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

0 Πού φυτρώνει η...τεκίλα;

Το ξέρατε ό,τι η τεκίλα, προέρχεται από ένα ειδικό φυτό, το οποίο δεν λέγεται φυσικά "τεκιλολούλουδο" όπως το αποκαλούμε στον τίτλο αλλά, αγαύη; Η αγαύη στην Ελλάδα είναι ο γνωστός σε όλους μας "αμάραντος" ο οποίος μας έχει έρθει από το Μεξικό.

Αν και μεξικανικής καταγωγής η αγαύη έχει ελληνικότατο όνομα, προερχόμενο από την ελληνική μυθολογία. Κόρη του βασιλιά της Θήβας Κάδμου και αδερφή της Σεμέλης (μητέρας του Διόνυσου) , όταν η τελευταία κεραυνοβολήθηκε από τον εραστή της, Δία, η Αγαύη διέδωσε πως ο Δίας τιμώρησε την αδερφή της γιατί τον συκοφάντησε.

Η τεκίλα, παράγεται από ένα συγκεκριμένη ποικιλία του φυτού, την μπλε αγαύη. Τα φυτά αυτά με τα ακιδωτά φύλλα, καλλιεργούνται μόνο στις ξηρές ορεινές περιοχές του Μεξικού εδώ και χιλιάδες χρόνια και είναι γνωστά ως "κρασί τεκίλα".

Και διαιτητικός ο χυμός της αγάυης!
Πρόσφατα μάλιστα δημοσιεύτηκε μια έρευνα υπό τον Δρ. Τζόρζ Σεγκούρα του Πανεπιστημίου της Γκουανταλαχάρα, σύμφωνα με την οποία ο χυμός που εκχειλίζεται από τα μπλε φυτά αγαύης, μπορεί να βοηθήσει όλους αυτούς που προσπαθούν να χάσουν κιλά. Για να μην χαρείται όμως άδικα, τα πιθανά οφέλη της αγαύης στη δίαιτα χάνονται όταν το φυτό αποστάζεται στο αλκοόλ, για να γίνει τεκίλα.

Δείτε στο βίντεο πόσο σκληρή δουλειά απαιτείται για να μαζευτούν τα φυτά της μπλε αγαύης από το χωράφι και να οδηγηθούν στο αποστακτήριο και από εκεί στα ποτήρια μας. Στην υγειά μας!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...