ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

0 Είκοσι παραλίες για ΑΜΕΑ

Είκοσι παραλίες στο Νότιο Αιγαίο, πρόκειται να διαμορφωθούν και να εξοπλιστούν, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρία.

Το μεγάλο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης, τομείς που αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Νοτίου Αγαίου.
Η πρόταση αφορά την εγκατάσταση στις παραλίες συτημάτων προσβασιμότητας σε άτομα με αναπηρία. Συγκεκριμπένα κάθε μια απο τις είκοσι παραλίες σε 17 νησιά της Περιφέρειας, πρόκειται να αξοπλιστεί με δυο αμφίβια αμαξίδια, ειδικό διάδρομο για την κίνηση του αμαξιδίου και την πρόσβαση του λουώμενου στη θάλασσα, τις ομπρέλες και τα αποδυτήρια, καθώς και ειδικό χώρο (καμπίνα) Αποδυτηρίων-Αποχωρητηρίων.


"Είναι καθήκον όλων μας να στηρίξουμε την προσπάθεια και να επαναπροσδιορίσουμε την θέση των ατόμων αυτών στην κοινωνία", τονίζει ο Αντιπεριφεριάρχης Τζωρτζής Μακρυωνίτης, ο οποίος θέτει ως στόχο να καταστεί το Νότιο Αιγαίο η Περιφέρεια με τις περισσότερες προσβάσιμες παραλίες.
Μετά την υποβολή πρότασης για τον πλήρη εξοπλισμό των Σχολείων Ειδικής Αγωγής του νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια δείχνει για άλλη μια φορά το κοινωνικό της πρόσωπο.

Πρότυπο της συγκεκριμένης δράσης αποτελεί η παραλία της Βάρης στη Σύρο, στην οποία έχουν εγκασταθεί απο το 2009 απο τον τέως δήμο Ποσειδωνίας συστήματα προσβασιμότητας, τόσο σε άτομα με κινητικά προβλήματα, όσο και σε άτομα με απώλεια μερικής ή ολικής όρασης. Μάλιστα το φετινό καλοκαίρι η συγκεκριμένη παραλία αποτέλεσε πόλο έλξης ομάδας τουριστών με προβλήματα όρασης απο την Παλαιστήνησυμβάλοντας στην αύξηση των επισκεπτών στην παράταση της τουριστικής περιόδου και στη διεθνή προβολή της χώρας μας.

Οι παραλίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν επιλεγεί με βάση τις παρακάτω προϋποθέσεις:
  • είναι χαρακτηρισμένες ως "πολυσύχναστες παραλίες" (σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 23/2000  (ΦΕΚ 18 Ά /7-2-2000) και το άρθρο 2 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα αριθ.: 20 (ΦΕΚ444 ΄Β /26-4-99)
  • ή έχουν βραβευθεί με τη Γαλάζια σημαία για το έτος 2011 σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)
  • Επιπλέον διαθέτουν την κατάλληλη μορφολογία εδάφους (μικρές κλίσεις, απουσία σκαλοπατιών και υψομετρικών διαφορών) καθώς και Ναυαγοσωστική ή Επόπτη Παραλίας.
 Η δημιουργία συνθηκών για την παροχή ίσων ευκαιριών σε ΑμεΑ ακόμα και στον τομέα του παραθερισμού, η παράταση της τουριστικής περιόδου, η αύξηση της επισκεψιμότητας, η διεθνή προβολή και η εν γένει αναβάθμιση και εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος είναι μερικά μονο απο τα οφέλη της δράσης. Καλλιεργώντας τη συνείδηση της ευαισθητοποίησης και της συμπαράστασης στο συνάθρωπο με αναπηρίες, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει να προωθεί τέτοιες δράσεις

Πηγή: Εφημερίδα Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...