ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

0 Οι πελεκάνοι επιστρέφουν στη λίμνη Κορώνεια


«Από το 2004 είχαν να εμφανιστούν αυτά τα πουλιά, γεγονός που αποδεικνύει ότι «θυμούνται» την λίμνη και αυτή την φορά την επέλεξαν για ξεκούραση» εξηγεί προσθέτοντας ότι η φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών ξεκινάει στις αρχές Αυγούστου και κορυφώνεται τον Νοέμβριο.
Όντας πλέον στην καρδιά της φθινοπωρινής μετανάστευσης, στην Κορώνεια, παρατηρούνται παρυδάτια πουλιά με κυρίαρχες τις αβοκέτες που ξεκουράζονται πριν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, φοινικόπτερα και βαρβάρες καθώς και αφρόπαπιες, όπως πρασινοκέφαλες, καπακλήδες, κιρκίρια, χουλιαρόπαπιες και σαρσέλες.Στη λίμνη Βόλβη βρίσκονται πάνω από 1000 λαγγόνες, αριθμός ιδιαίτερα αυξημένος σε σχέση με άλλες χρονιές ενώ οι πρώτες μαυροκέφαλες έχουν φτάσει από τον Αύγουστο. Παράλληλα, μεγάλος αριθμός πουλιών όπως σταχτομυγοχάφτες, φυλλοσκόποι και διάφορα είδη αετών βρίσκονται σε περιοχές περιφερειακά των λιμνών.

Την εκτίμηση ότι τα μεταναστευτικά πουλιά ήρθαν νωρίτερα φέτος κάνει από την πλευρά της η βιολόγος Εύα Κατράνα από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα η οποία αποδίδει το γεγονός αυτό στον κλιματικό παράγοντα.

Η ίδια θεωρεί ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το ότι μεγάλος αριθμός πουλιών συνεχίζει να επιλέγει την περιοχή ως μεταναστευτικό σταθμό αλλά και ως τόπο για να ξεχειμωνιάσει.

«Στο Δέλτα παρατηρούμε περίπου 270 είδη μεταναστευτικών πουλιών, μερικά εκ των οποίων αρκετά σπάνια» λέει η κ.Κατράνα σημειώνοντας ότι η αύξηση του αριθμού των μεταναστευτικών πουλιών δηλώνει το καλό περιβαλλοντικό επίπεδο της περιοχής όπου αναζητούν τροφή και καταφύγιο.
http://www.zougla.gr
http://www.kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...