ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

0 Τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία


Μπορεί να έχετε ένα παραπάνω στόμα να ταΐσετε, αλλά σύμφωνα με έρευνες τα κατοικίδια κάνουν καλό στην σωματική και ψυχική μας υγεία! Ανεξαρτήτως αν μιλάμε για μια χαριτωμένη γατούλα, ή για ένα παιχνιδιάρη σκύλο ή ακόμα και για ένα λαλίστατο παπαγαλάκι, τα κατοικίδια με τα παιχνίδια τους και τα καμώματά τους μπορούν να μας βοηθήσουν στηναντιμετώπιση του στρες που τόσο έντονα έχει μπει στην καθημερινή  μας ζωή.
Πιο συγκεκριμένα, αποτελέσματα  έρευνας  σε παντρεμένα ζευγάρια, έδειξαν ότι το στρες, η πίεση ακόμα και οι χτύποι της καρδιάς, μειώνονταν περισσότερο με την παρουσία του αγαπημένου τους… pet! Οι ερευνητές θεωρούν ότι πολλές φορές σε δύσκολες περιόδους το αγαπημένο κατοικίδιο κάνει αν όχι καλύτερη δουλειά σίγουρα ισάξια  με τον/την σύντροφό μας ή κάποιο φίλο μας, καθώς  πολύ απλά δεν ασκεί κριτική ούτε κάνει σχόλια…

Μας φτιάχνουν τη διάθεση!

Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και τριάντα λεπτά την ημέρα να περάσετε μαζί με το αγαπημένο σας κατοικίδιο, είναι αρκετά για να αυξήσουν την έκκριση της σεροτονίνης, ορμόνης που συμβάλλει στην ευεξία.

Σκύλος και γυμναστική

Ακόμη και ο καθημερινός περίπατος που χρειάζεται να κάνει κάποιος με τον σκύλο του, ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης. Αν προσθέσουμε και λίγο παιχνίδι ή χαλαρό τρέξιμο, τότε μπορεί να βοηθήσει μέχρι και στην μείωση των περιττών κιλών!

Λιγότερες πιθανότητες για αλλεργίες

Τέλος, η παλιά επικρατούσα σκέψη ότι αν η οικογένεια έχει κάποιο κατοικίδιο ζώο με τρίχωμα όπως είναι οι γάτες και οι σκύλοι, τα παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αλλεργίες, δεν ισχύει πια. Το αντίθετο μάλιστα! Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν στο σπίτι η στην επαρχία με κατοικίδια που έχουν τρίχωμα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αλλεργίες ή ακόμα και άσθμα.
Μας φτιάχνουν τη διάθεση, μας βοηθάνε στην βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης, μας ξεαγχώνουν και γενικότερα μας ωφελούν στην υγεία μας! Τα κατοικίδια μπορούν να βελτιώσουν την ζωή μας σε πολλούς τομείς!
http://www.flowmagazine.gr
http://www.kala-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...