ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

2 Αποξηραμένα φρούτα: Πόσο υγιεινά είναι;

Tα αποξηραμένα φρούτα είναι τόσο θρεπτικά και υγιεινά όσο τα φρέσκα; Η απάντηση εξαρτάται από τον καθένα μας ξεχωριστά.
Και η απάντηση είναι ναι, αν τα επιλέγουμε με σύνεση. Στην πιο αγνή τους μορφή, τα αποξηραμένα φρούτα είναι φρέσκα φρούτα στα οποία αφαιρείται το νερό. Η αφυδάτωση, στην πραγματικότητα, προκαλεί ορισμένα θρεπτικά συστατικά να γίνουν πιο συμπυκνωμένα. Μια μελέτη του 2005 στην εφημερίδα του «American College of Nutrition» έδειξε ότι τα αντιοξειδωτικά στα αποξηραμένα cranberries, σταφύλια και δαμάσκηνα είναι δύο φορές πιο ισχυρά σε σχέση με αυτά που συναντάμε στα φρέσκα φρούτα.
Αλλά μη ξεχνάτε κάτι: «Οι άνθρωποι τρώμε με τα μάτια μας, γι ‘αυτό είναι πιθανό να καταναλώσουμε περισσότερα αποξηραμένα φρούτα από όσα πρέπει», λέει η Chrissy Wellington, διατροφολόγος στο Lenox της Μασαχουσέτης.


 Ένα φλιτζάνι φρέσκα φρούτα αποτελεί μία μερίδα. Κατά την κατανάλωση αποξηραμένων φρούτων, πρέπει να τρώμε μικρότερες μερίδες. Για παράδειγμα, ένα τέταρτο του φλιτζανιού σταφίδες είναι αρκετό.
Επίσης, δείξτε προσοχή στον κατάλογο των συστατικών: Μόνο τα φρούτα πρέπει να αναφέρονται. Ψάξτε για πακέτα που λένε «όχι θειώδη άλατα», που είναι ένα συντηρητικό που διατηρεί το χρώμα. Τα αποξηραμένα φρούτα δεν πρέπει να δείχνουν όπως τα φρέσκα. Ενώ μπορεί να μην είναι όμορφα και ταυτόχρονα να είναι ζαρωμένα, αυτά ωστόσο είναι εκείνα που χρειάζεστε.
Θυμηθείτε: Τα αποξηραμένα φρούτα δεν είναι καραμέλες, γι ‘αυτό μην τρώτε το ένα πίσω από το άλλο.

http://www.e-diet.gr/2011/10/apoksiramena-frouta-poso-ygieina-einai/

2 σχόλια:

  1. ποσο κρατανε ομως τα αποξηραμενα φρουτα σε κουτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποσο ομως κρατανε τα αποξηραμενα?εχω ανανα και παπαγια σε κουτι εδω και μια βδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...