ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

0 Τεταρτο φεγγαρι στον Πλουτωνα!!!

Μπορεί η επιστημονική κοινότητα να υποβάθμισε τον Πλούτωνα χαρακτηρίζοντάς τον «πλανητοειδές» ή «πλανήτη-νάνο» αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζει να τον μελετά. Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble εντόπισε ένα σώμα που βρίσκεται σε τροχιά γύρω του. Πρόκειται για τον τέταρτο δορυφόρο του απομακρυσμένου πλανήτη ο οποίος όπως φαίνεται μας επιφυλάσσει πολλές ακόμη εκπλήξεις.
Κωδικό όνομα: P4

Το τέταρτο σώμα που βρέθηκε να κινείται γύρω από τον Πλούτωνα δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη ονομασία και προσωρινά αναφέρεται ως P4 άπό το αρχικό γραμμά στα λατινικά του πλανήτη και φυσικά τον τέταρτο δορυφόρο. Υπολογίζεται ότι ο Ρ4 έχει διάμετρο 13 ως 24 χιλιόμετρα. Οι άλλοι τρεις «συν-δορυφόροι» του είναι ο Χάροντας, η Υδρα και η Νύκτα.

Περισσότερα για τον Πλούτωνα και τα φεγγάρια του θα μάθουμε σε τέσσερα χρόνια όταν αναμένεται να φτάσει εκεί το σκάφος της NASA, New Horizons το οποίο και θα τον εξερευνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...