ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

0 Ρωμαϊκή Δωδεκάεδρος. Ένα αρχαιολογικό μυστήριο


Το αντικείμενο της φωτογραφίας ονομάζεται «Ρωμαϊκή Δωδεκάεδρος» και αποτελεί ένα διαχρονικό αρχαιολογικό μυστήριο. Κατασκευασμένη από χαλκό ή πέτρα, με μήκος από 5 έως 10 εκατοστά, οφείλει το όνομά του στις 12 πλευρές του.

Για δεκαετίες, οι αρχαιολόγοι προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα «τι ήταν η Ρωμαϊκή Δωδεκάεδρος;» Όργανο θεραπείας; Όπλο βασανισμού; Αντικείμενο με μαγικές ιδιότητες;

Ο Σεμπάστιαν Χιθ, καθηγητής στο Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Αρχαίου Κόσμου του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, μιλώντας στο δίκτυο Fox News, επιχείρησε να απορρίψει με επιχειρήματα, όλες τις ερμηνείες του μυστηριώδους αντικειμένου. «Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να ήταν. Η περίπλοκη κατασκευή του, το γεγονός ότι κάποιος ασχολήθηκε πολύ για να το εφεύρει και να το κατασκευάσει και μάλιστα με το χέρι δείχνει, ότι είχε ιδιαίτερη σημασία», δήλωσε.

Το Fox News, μάλιστα, προχώρησε σε ένα πρωτότυπο κουίζ, ζητώντας από το κοινό να καταθέσει τις δικές του προτάσεις για το Δωδεκάεδρο. Οι απαντήσεις, άκρως ευφάνταστες: Ρωμαϊκή, πρωτόγονη χειροβομβίδα, καμπάνα, πρες παπιέ, διακοσμητικό αντικείμενο, αλιευτικό βάρος, ήταν μερικές από τις εκδοχές που προτάθηκαν.

Κάποιος είπε, ότι χρησιμοποιούνταν για ιατρικούς σκοπούς: το θέρμαιναν και εν συνεχεία το τοποθετούσουν απλώς ή έκαναν μαλάξεις με αυτό σε περιοχές πόνου. Άλλοι υποστήριξαν ότι οι Ρωμαίοι «φύτεψαν» επίτηδες αυτά τα αντικείμενα, ακριβώς για να τα βρουν οι επόμενες γενιές και να αναρωτιούνται.

Η δύναμη του αριθμού 12 και το δωδεκάεδρο σύμπαν!

Ο αριθμός 12 στους αρχαίους πολιτισμούς, κατείχε μία ξεχωριστή θέση. Από τους 12 μήνες του χρόνου μέχρι τους 12 θεούς, είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για έναν κοινό αριθμό. Τόσο ο Πυθαγόρας όσο και ο Φίλωνας ο Ιουδαίος, τον αποκαλούσαν «ιερό», ενώ ειδικά για το δωδεκάεδρο ο Φίλωνας γράφει ότι «είναι τέλειος αριθμός».

Είναι γνωστό ότι ο Αριστοτέλης και οι προσωκρατικοί μιλούσαν για ταύτιση του σύμπαντος με το ισοδωδεκαεδρικό τέλειο στερεό, ενώ πρόσφατες επιστημονικές μελέτες πρότειναν ότι ο χώρος θα μπορούσε να είναι πεπερασμένος και να έχει σχήμα δωδεκάεδρου και όχι άπειρος και επίπεδος.

Συγκεκριμένα, Αμερικανοί και Γάλλοι αστροφυσικοί, υποστήριξαν ότι ένα σύμπαν σε σχήμα δωδεκάπλευρου πολύγωνου μπορεί να εξηγήσει τις μετρήσεις της κοσμικής ακτινοβολίας που προήλθε από τη Μεγάλη Έκρηξη.

«Αυτό που επιχειρούμε να απαντήσουμε είναι το πανάρχαιο ερώτημα, εάν το σύμπαν είναι άπειρο ή πεπερασμένο. Το εντυπωσιακό σημείο είναι ότι πλέον δεν υποθέτουμε αλλά έχουμε στα χέρια μας συγκεκριμένα δεδομένα», είχε δηλώσει ένας από τους επιστήμονες.
http://www.tnsite.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...